Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
17
 
! Отговори
До коментиращите преди 5 години
Хора, които пишете че шофьорът е карал с повече от 40 км в час вижте следващата новина от преди 5 минути. Не е надвишил скоростта ,а са написали, че причината вероятно е влошеното му здравословно състояние. Ще идва и експерт от чужбина да проверява
151
33
 
8
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Щом пише 40 км/ч ,караш с 40 ,а не с 45 !!!
150
16
 
24
 
! Отговори
Защо не е ремонтиран преди 5 години
Добре де след като и друг път са ставали инциденти на този участък защо са си затваряли очите управляващите? Чакали са нещо такова ли да се случи?45 км ч при ограничение 40 км.ч не е толкова голяма разлика, а сега искат да изкарат шофьора виновен заради мократа настилка. Накрая винаги излиза ,,човешка грешка". Поне според ГЕРБ. Никога не поемат отговорност.
149
3
 
16
 
! Отговори
marto преди 5 години
при удара на мантинелата е с 45 , а с колко километра е бил преди удара на мантинелата и е ударил 2 коли
148
3
 
22
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До анонимен 153- "Карал е автобуса-ковчег..."Само да добавя-Когато има знак за ограничение на скоростта, написаното число на знака показва МАКСИМАЛНАТА, не задължителната скорост. Максималната означена скорост се отнася при отлични условия- сух асфалт, изправно МПС с нови гуми и т.н. При хлъзгав път, какъвто е бил при катастрофата, скоростта се намалява до безопасна- водачът преценява, може и с 20 км/ч да вземе завоя, щом обстановката и МПС-то го изискват.
147
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какви пъгища трябва да направят за нашите велики шофьори за да не са опасни и рискови.
146
5
 
28
 
! Отговори
Баш Майстора преди 5 години
Асфалт-стъкло, път с обратен страничен наклон (към дерето) и слаба мантинела. Добър ремонт!
145
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч"Toва направо ме шокира! Та значи излиза, че този шофьор е действително един от най-примерните! Бяла лястовица е направо! Толкова рядко се срещат такива!В България при ограничение от 40, обикновено ВСИЧКИ карат с поне 50, даже радарите на КАТ са настроени да изпищят при по-висока скорост (умишлено не мерят правилно). То едни гуми да сложиш на колата, които са друг размер, дори и това се отразява върху скоростта!
144
5
 
20
 
! Отговори
Пет преди 5 години
А Кои не са Мутри?! Всички сегашни партии са като хамелеони.и са пълни с поколения наследници от Партията на народа...вижте им биографиите! На кой родители .на кой дядовци са били партиици.те само играят театри.че уж не били такива! Страст за власт и крадене от държавната хазна...ето това е...какъвто народа...такива и политиците му! Балкански театър!
143
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ КОГАТО БСП СТАНАТ БЕДНИ
142
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
па у наше село направиха площад и велоалея за 3 милиона, ама иначе у селото нема канализация, ама съга си имаме площад е малко са му се ракривили плочките ама к'во толкова
141
4
 
4
 
! Отговори
КАТ-ЕГОРИЧНО преди 5 години
НА ПЪТЯ НЯМА МАНТИНЕЛА, А САМО ЕДНО МАЛКО ТРОТОАРЧЕ ЗА ПРИБИРАЩИ СЕ РАБОТНИЦИ. НЕ ЛЪЖЕТЕ - ТОВА КОЕТО ВИЖДАТЕ ГОРЕ НА СНИМКАТА Е ТРОТОАРЧЕТО И КАНАВКА
140
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ако ГЕРБ ремонтираше тези 2-3 километра не с 23 милиона, а с 23 милиарда, може щеше да остане след кражбите на ГЕРБ поне един милион да ремонтират малко пътя.
139
3
 
14
 
! Отговори
Х преди 5 години
Така е ,когато вземаш най евтината оферта и при липса на всякакъв контрол на влаганите материали,се случва това!Проверяващите отиват само да си осигурят подкупа!Борисов ,може да се радва,отърва се от 15 пенсионери.
138
3
 
12
 
! Отговори
КАТ-ЕГОРИЧНО преди 5 години
НА МЯСТОТО НЯМА МАНТИНЕЛА И НЕ Е ИМАЛО. АВТОБУСА Е ИЗЛЯЗАЛ ОТ ПЪТЯ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО!
137
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук едни питат за кой да гласуват. Моя отговор е *** - не гласувайте за мутрите, както правите от 2009 година.
136
13
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименИ аз това питам? Защо? Кому бе нужен "Борисов 3"? Едно е сигурно: не бе нужен нам! Нужен бе на Домусчиев, нужен бе на Тилев, нужен бе на Златев, нужен бе на други скрити "бизнесмени";))) Не бе нужен нам! "Борисов 3" е островът на Спасението за тези. И защото Корнелия е страшна;))) С какво ли? По-страшна ли е от Борисов? Как една жена би била по-страшна от Борисов, който е Мъжкарят, Алфата и Омегата на Стадото?
135
3
 
3
 
! Отговори
Пет преди 5 години
До ...Управляващ с Мустаци?.хей човече ..Мустаците ли ще му мислят? Та това са най големите Диктатори и убийци на народите! За кой става на въпрос?? Хит.лер? Са.дам? Ста.лин? Или Ер.доган?
134
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе комична работа, път ремонтиран с 23 млн евро и немогли да поизправят завоите, да оправят виражите и да сложат двуредова мантинела в рисковите участъци, просто няма какво да коментираме
133
8
 
16
 
! Отговори
До 77 шматка преди 5 години
Ако имаше мантинела сложена правилно, автобусът щеше огъне мантинелата, но тя щеше да смекчи удара и автобусът можеше да не изхвърчи от пътя. Броят на загиналите щеше да е по-малък дори можеше да няма такива. Шофьорът все пак не е карал със 100 км в час а може би с 45км, а може да си е карал и с 40 км, нали ще проверяват. Не забравяй, че ЕС даде пари да се направят пътища и Бойко да не се вайка как така ,, изчезнали". Всяка година прави ремонти и пътищата все по-некачествени.