Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени

Карал е автобуса - ковчег с 45 км/ч при разрешени 40 км/ч
Обновена: 26 авг 2018 15:26 | 26 авг 2018 13:15, Камелия Цветанова
192
Само миг невнимание на шофьора и… 16 жертви, 21 ранени
Снимка: МВР

В момента продължават разпитите на водача на катастрофиралия край Своге автобус. Той е обяснил пред полицията, че за миг е изпуснал контрола над превозното средство и така се е стигнало до инцидента. Проверката на тахошайбите на автобуса е показала, че в момента на катастрофата скоростта на автобуса е била около 45 километра в час. Участъкът е с ограничение до 40 километра, обясниха пред БНР източници от МВР.

Още по темата
Алкохолната проба на водача е отрицателна.

Най-вероятната версия за катастрофата е съчетание между тежките метеорологични условия в района и невнимание от страна на шофьора.

Днес започва и вторият оглед на мястото. Той ще изясни какъв е спирачния път на автобуса, както и ще бъдат проведени други експертизи. Резултатите от тях ще бъдат огласени по-късно.

В МВР ще има съвещание на няколко министерства по въпросите на пътната безопасност.

Там е възможно да бъдат дадени и нови подробности около тежката катастрофа.

Фирмата-превозвач притежава общо 6 автобуса. Транспортното министерство я е проверявало преди няколко месеца, когато всичко е било изрядно. Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов обясни снощи, че всички документи на фирмата са изправни, но има съмнения, че автобусът не е минал на повторна техническа проверка.

Местните хора споделиха, че този участък от пътя е изключително рисков и там често стават катастрофи.

МВР откри телефонна линия, на който роднини на пострадалите могат да потърсят информация за своите близки: 02 982 50 39.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, дай да си седи Боката до откат. Ми то направо да си въведем пак чл. 1, че да въведем и чл. 2 - Боката пожизнен господар на Територията, що въобще да се хабим да правим избори. Па бИлетини да печатаме, па протоколи, па ако стане някоя издънка всичко да трябва да се фалшифицира... Само главоболия.
111
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм фен на Бойко, но държа да ми обясните как с неговата оставка, ще намалеят *** каращи ненормално по пътя. Другото което трябва да се обясни, е защо от да се хвърлят пари за нови избори, като резултата ще е същият?
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 29 години ни управляват демократи всякаквиСъщите, дето ни управляваха и преди това, просто това са децата им. Виж им биографиите само :)
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало е предупреждения, че пътят е ремонтиран с пропуски.Контролът върху транспортните фирми е...абе, сещате се...Накратко - крадене на пари + никакъв контрол = предпоставки за трагедия.
108
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искахте демокрация и пазарна икономика, получихте я, барабар с бананите и мафията в управлението на България. Сега от 29 години ни управляват демократи всякакви: демократи- реститути, демократи-разбойприватизатори, а сега и демократи-мутри. При демократите е така - крадат, че чак ушите им пукат от кражби.
107
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 68 ОПГ ГЕРБ"Мантинела има..."МАНТИНЕЛА НЯМА НА МЯСТОТО, НЕ ЛЪЖИ БЕ ! СЕГА ГО ВИДЯХ НА КАРТАТА И НА STREET VIEW. ЛЪЖЕЦ! КАК МОЖЕ ДА ЛЪЖЕШ?
106
3
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 109 тиквун. И какво общо има твоят коментар с новината, бе креттен? Или ние да си плюем по презумция без значение какъв е поводът? Баххти какви иддиоти има.
105
1
 
9
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
До BGда създадем работещи институции, вкл. КАТ, пък нека пътищата са хубави!!!! Институциите в Бългатия са МЪРТВИ!
104
4
 
9
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Аз дочух,че от тези 23 милиона, 5 са отишли в джоба в хидроинжинера Доган,който сега се е преквалифицирал в инжинер на пътища. Още 15 в обръча на фирми на бсп,дпс и пеевски. И 3 милиона са вложени в закупуването на фалшива мантинела,за да стане инцидент който да доведе до нови предсрочни избори,че *** вече са много гладни за власт.
103
2
 
10
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
До Бойко и Пеевски ООДА Търговски Регистър гейт?
102
2
 
14
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
ЦУМ-гейт, СУДЖУК-гейт, НДК-гейт, ЕМКОДУНАРИТ-гейт, ЧУМА-гейт, СИСТЕМАТА НИ УБИВА-гейт, БМФ-морски флот гейт, Олимпия-гейт и още стотици далавери... Що за пропаднала държава???????????????Бойко, дано са горди децата и внуците ти, с поразиите които извърши на всички българи!!!А какво стана с бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров и неговата кражба за 40 млн.??? Защо го покрихте герберасти мръсни!?
101
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешиш.. ГЕРБ ТВЪРДО СА КОМУНИСТИ ДОЛНИ КОМЪНИСТИ
100
4
 
8
 
! Отговори
До 101 преди 5 години
Вярното е, че ГЕРБ са скапани демократи-мутри.
99
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако скоростта наистина е била 45 км/ч всяко ограничително съоръжение от тип Н е щяло да задържи автобуса.
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тези 23 милиона, най-много 100-200 хиляди, наистина да са отишли за ремонта на пътя, по-скоро за имитация на ремонт от мафията на ГЕРБ.
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ достави мантинелите???
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз лично нямам политически пристрастия. За мен всички свързани с политиката рано или късно ще им бъде сложена главата на дръвника. Дали корнелия, нали бой, костов , царя маря и всяката там скапана ***.. И КАКТО КАЗАХ ГЕРБ СА СКАПАНИ КОМУНИСТИ
95
2
 
10
 
! Отговори
BG преди 5 години
До гост - превод на коментара ти: да вземем че пръснем сума ти парички да направим всичките пътища равни и прави да да могат джигити като теб да шпорят с по 200 км /ч !Щото ако не дай си боже вземат че намалят малко и се забавят с 2-3 минутки ще вземат да получат сърдечен удар и направо даже ще се самоубият от нервност !
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са сложили знак за до 40 км/час, значи безопасната скорост там е поне до 80 км/час. 40 км/час е при най-лошите климатични условия. Така е в България.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе то 250 млн опукаха за поцинкована тел по границата с Турция, ама иначе немало пари за качествени мантинели по планинските пътища, то на магистралите няма мантинели, вие по второкласните пътища искате и гледайте каква пародия при такава катасторфа линейките на 55 минута пристигат, един медицински хиликоптер няма, комична работа, Хърватия с 4 млн население има 7 медицински хиликоптера , а ние един немаме