Няма време! А времето – коз за разкриване убиеца на Виктория

Жестокото убийство е установено половин ден, след като е осъществено
Обновена: 9 окт 2018 13:15 | 9 окт 2018 09:00,
277

Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова в Русе. Проверява се целият криминален контингент, както и видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели, но до този момент няма задържан.

Екип от Института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя.

Според бившия главен секретар на МВР проф. Николай Радулов трябва да се работи паралелно по всички версии, но МВР не може да отдели кой знае какъв ресурс. По думите му няма как да се прави криминалистика без Институт по криминалистика.

Още по темата

Той обърна внимание, че убийството на 30-годишната жена е установено най-малко половин ден след извършването му и подчерта, че по-трудно се събират доказателства, тъй като вече се влиза в 72-часовата зона.

След 48 часа възможността за разкриване е под 50%, а след 72 часа - под 20% и клони към 0, отбеляза проф. Радулов пред Bulgaria ON AIR.

"Спокойното разследване на такива тежки престъпления води само до неразкриване на убиеца. Тук няма как да има спокойствие. Тази жена е известна, водила е предаване и това не позволява случаят да се замете под чергата", посочи бившият главен секретар на МВР.

Голяма част от този тип престъпления се извършват в състояние на амок, но много от извършителите им са нормални и знаят какво ги очаква, стана ясно още от думите му.

Проф. Радулов призова да не бързаме с констатациите, че психично болен човек е убил Виктория.

Адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов посочи, че ДНК анализът е почти абсолютно доказателство за присъствие на определено лице на местопроизшествието. В случая има открита ДНК, но за момента няма съвпадение.

Юристът отбеляза, че извършителя го грози доживотен затвор без право на замяна.

Адвокат Рангелов предположи, че убиецът едва ли е човек с кой знае какви способности да се прикрива.

"Надделява усещането, че това е по-скоро случаен контакт между извършител и жертва. Всяко такова ужасно престъпление сочи за някаква социопатия. Много се надявам, че този човек пребивава трайно в Русе или района", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютно всички версии за убийството изискват оставка и ако е номад, и мuгpaнт, и луд, и ако е корупция За всичко това ГЕРБ отговарятАбсолютно всички версии за убийството, изискват оставка на правителството:1.Убита заради работата си значи са я убили от ГЕРБ2.Убита от номaд кой от години хрантути номaдите и ги държи безнаказани за ток, вода, билети, вади ги от полицията при арест, позволява им да се женят на по 12 години, защото им било традиция. Съвсем нормално е номaд, който изначално не приема жената за човек, да го е направил. Номадите за uзнасuлване в затвора, не ра
190
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиеца е заловен. Разбирачите да се успокоят.
189
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие комунистите ги убихте, за да компрометират е ГЕРБ. Вие пред нищо не се спирате!
188
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ УБИ АЛО ВАНЬО И МИШО БИРАТА.КОЙ, КОЙ, КОЙ.ЗАЩОТО ТОЛКОВА ВРЕМЕ ВЕЧЕ МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ.КОЙ УНИЩОЖИ ЗАПИСА.
187
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
току що по радиото казаха че има задържан - румънски гражданин от молдовски произход
186
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО! И ЩЕ ОСТАНЕ ТАКОВА, А ДАЖЕ И ЩЕ ЕСКАЛИРА, ДОКАТО НЕЩАТА НЕ СЕ РЕДУЦИРАТ И ОПТИМИЗИРАТ! ТОВА ОЗНАЧАВА ПЕНСИОНЕРИ , ИНВАЛИДИ И БЕЗРАБОТНИ = 0 (НУЛА) ЗА ДА ИМА ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ И ДА НЕ СЕ ДАВАТ ГРЕШИ ПАРИ ; ЧИНОВНИЦИ = 450 ХИЛЯДИ БР.(ЗАЕДНО СЪС СЕМЕИСТВАТА = 1 100 000 БР. ВСИЧКИТЕ ГЕРБЕРАСТИ) ЗА ДА ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙ И ОСИГУРЯТ ТРЕТИЯТ РАЙХ НА БОКО ТИКВАТА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ХИЛЯДОЛЕТЕН! БАЧКАТОРИ ОКОЛО 1 000 000 БР. ЗА ДА ИМА КОЙ ДА РОБУВА И ПРИСЛУЖВА НА ТИКВАТА ФЮРЕР И НЕГОВИТЕ ГАУЛАЙТЕРИ, НАЧЕЛО С ЦВЪКИ ЦВЪРЦЪЛЯКА! ДА ИМ КОПАТ НИВИТЕ, ДА ИМ ЛЪСКАТ КУРОРТИТЕ,
185
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намериха се изме кяри, които един по един се изредиха да убеждават, че тя не е получавала заплахи, че тя не е разследвала нищо, че това е битово убийство. А някакъв доктор, на когото мутрите от ГРОБ сигурно са дали нещо, обилно обясняваше ,че това 99% е работа на ревнивец психопат. Отвратително, отвратително стадо !!!!
184
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живея в западна Европа. Изненадах се когато в обедните новини се появи този случай. Тук съмнение няма, че убийството е свързано с работата и. Оказва се, че свободния свят е силно обезпокоен от скорощните убийства на журналисти в не толкова свободния свят. На това тук се гледа много сериозно. На Бойко шайката трудно ще мине със скалъпена история този път. Запада ги гледа.
183
12
 
4
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
Не бяхте чували за мертвата до преди два дниА днес е разследващ журналист?!Ми не е била Това си екриминална драма без политически потенциал
182
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2-3 часа не са половин ден разлика м/у установяване и извършване на убийство,според дадена информация установено след 14ч.и15мин.кат подаден сигнал,плюс 15 мин. за пристигане на разледваща група,осталото време е оглед на място със събиране на веществени доказателства и заключения,а не тяглене на локуми,коет колко да трае до половин ден-6ч. или 18.30ч.,а медицинският екип престигнал също на място заедно с групата също взима отношение по установяване,заключения с превоз за допълнение в лаборатория
181
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все пак, кой борави с еврофондовете? Кой краде от тях 70%, КОЙ ??? Въпрос с понижена трудност.Защо ви е страх да напишете името МУ ???
180
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телефонът й може да се проследи и като е изключен. Защо не са го направили?
179
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реакцията на обществото показва единствено и само, че НИКОЙ НЕ ВЯРВА НА МВР, ДАНС, ПРОКУРАТУРА, БОЙКО БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ, ГЕШЕВ, МЕТО ВЪТРЕШНИЯ И КОЙТО ОЩЕ СЕ СЕТИТЕ, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ВИЖДАТ, ВЯРВАТ И ЗНАЯТ, ЧЕ ТЕЗИ ЛИЦА СА НЕФЕЛНИ, ОБВЪРЗАНИ В СИМБИОЗА.Не вярва българското общество, защото ежедневно е лъгано, пред очите му се покриват Големите Крадци, а се играят циркаджийски акции с посочени неудобни мишени, мачка се всеки, който е против тая Власт, а от телевизорите се леят отвратителните дитирамби на ТАКА НАРЕЧЕНАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КОЯТО БЛИЖЕ ЗАДНИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
178
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Традиционно малоумното поведение на МВР, в случая МВР Мето, както и на прокуратурата, безобразното пропагандно спешно заминаване в Русе на главния прокурор и на министъра на МВР, /за какъв такъв не е ясно, и за какъв такъв и що дирят там главен прокурор и министър, след като има достатъчно разследващи, занимаващи се със случая/, дежурните включвания на Борисов, който априори дразни с евтините си баналности всеки нормално мислещ в България, допълнително нажежи масовото възприятие журналистката е убита, защото е разследваща.
177
3
 
14
 
! Отговори
пецата преди 5 години
Отново по поръчка медиите се опитват да втълпят че убиеца е един защото по лесно е да се намери или да се плати само на ЕДИН , убийците може да са били 2ма-3ма още 2ма гледат наоколо да няма хора , естествено е следена , избран е момент в който е нямало хора на около щом още не се е появил свидетел, прекалено много са съвпаденията за да е просто случайно убийство, собственик на телевизия който обещава да дава изява на разследващи журналисти и освен това прави репортаж за джи пи гейт
176
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Все още няма заподозрян за убийството на Виктория Маринова в Русе. Проверява се целият криминален контингент, както и видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели, но до този момент няма задържан."Да не пропуснат да проверят и лицето, живещо в Банкя.
175
12
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
На господина с голата глава и черният костюм мога да кажа едно - психопатията и социопатията не винаги са свързани с лудост. А е твърде възможно да е поръчково за да изглежда като извършено от луд. А тука е пълно с тарикати холмсовци. Гади ми се от вас!
174
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО НА 182ТОЙ ЗАСЕГА Е НАЙ-БЛИЗКО ДО ИСТИНАТА!!!!1.ЗАТВОРНИК ПУСНАТ ПРЕЗ 2018-ТА ИЛИ 2017-ТА ЗА ПОДОБНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! 75% ВЕРОЯТНОСТ2.УБИТА , ЧЕ Е ЗАСЕГНАЛА НЕЧИИ ИНТЕРЕСИ СЪОБЩИХА, ЧЕ Е ИЗОБЛИЧИЛА НЯКАКВА БОГАТА ЖЕНА И ТОВА НЕ Е СЛУЧАЯ С ДЖИ ПИ НЕЩО СИ ! 20% ВЕРОЯТНОСТ3.БИВШИЯ И ИЛИ НЯКОЙ С КОЙТО СИ Е ЛЯГАЛА А ВЕЧЕ НЕ ИСКА! 5% ВЕРОЯТНОСТ
173
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целият шум е, защото е млада и красива, и разни хора искат да си направят ПР. Ако беше стара и грозна, дори и наистина да беше разследваща журналистка, нямаше да има толкова много вой по медиите.Чист криминален случай, дано по-бързо а го разкрият.Страшното е обаче, че хората до там са изгубили доверие на държавата, че вярват на всякакви нелепици. Кой ще трепе журналист и то по такъв начин, че те всички са на къса каишка и джафкат за 2 лева.Какви страшни разкрития е направила тази жена, водеща на магазинно предаване за мода и още нещо?
172
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочухме се по целия свят!Чак Генералният секретар на ООН знае за нас.А папата дали знае, или знае само, че е милвал Боко по главата????