Убийството на Виктория: МВР версии не изключва, но не е заради работата й!

Северин е задържан в Германия, постоянно е местил мястото
Обновена: 10 окт 2018 14:02 | 10 окт 2018 09:49,
323

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Kъсно снощи в Германия по искане на българските власти е бил задържан вероятният извършител на зверското убийство в Русе, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на съвместен брифинг в Министерския съвет с главния прокурор Сотир Цацаров и министър-председателя Бойко Борисов. 

"Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден 97-ма година в Русе. Адресът, който е обитавал, е в близост на мястото на убийството", заяви Младен Маринов.

Той е бил задържан за кражба на цветни метали през 2007 г. Други данни за негови престъпления няма.

"Иззети са достатъчно веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и с жертвата", увери вътрешният министър.

Още по темата

Той съобщи, че част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на ДНК материал от жертвата върху дрехите му, както и негова ДНК върху жертвата.

Институтът по криминалистика работи и МВР все още продължава работа по всички версии.

Вътрешният министър обясни, че веднага след получаването на сигнала за престъплението, е сформиран щаб на полицията за изучаване на жертвата и създаване на всички възможни мотиви за престъплението.

"До момента не е изключена нито една версия, както свързана с личния живот на жертвата, така и с нейната професионална дейност", увери Маринов.

Изработен е списък на лица от кримиконтингента, които може да имат връзка с убийството.

"Изведени са няколко основни насоки за работа и конкретни лица. Много от тези лица са задържани за 24 часа в МВР - Русе и се е изяснявало алибито им за времето на убийството", след което са били освободени, посочи Маринов.

"Установените на този етап доказателства сочат, че става въпрос за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допълни, че раните по жертвата са много тежки и показват и силни характерови отклонения от страна на нападателя, който е тренирал бокс, съобщи още главният прокурор.

"Налице е пълно съответствие с ДНК профила на извършителя", заяви Сотир Цацаров.

На този етап няма свидетелски показания от преки очевидци.

"До момента всичко говори за спонтанно нападение. Имаме информация, че той цяла нощ е употребявал алкохол. Намирал се е на мястото, вероятно изчаквайки въможност да извърши престъплението", заяви Младен Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на полицията на Германия и заяви, че службите са били във връзка в продължение на 6 часа, докато бъде задържан Северин Красимиров.

"За кратък период от време бяха събрани множество доказателства, които до настоящия момент сочат, че той е извършителят", заяви Цацаров.

Той съобщи, че задочно са повдигнати две обвинения - за изнасилване, за което предвиденото в закона наказание е до 10 г. затвор, както и за убийство, извършено по особено жесток начин, за което наказанието е от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда без право на замяна.

"С оглед на факта, че е напуснал страната на 7 октомври, са задействани всички механизми. Издадена е от Окръжната прокуратура в Русе европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване", заяви Цацаров.

Предстои задържаният да бъде екстрадиран в България, за му бъде повдигнато обвинение в българския съд. Разпитани са много заподозрени, както и колегите на Виктория.

"На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност", заяви Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов заяви готовност да се осигурят средства за института по криминология, защото са отнели над 24 часа за установяване на ДНК профила.

"Въпреки че в неделя още помолих да се изчакат няколко дена, защото знаете, че при всяко прибързано изговаряне от страна на прокуратурата или МВР по време на такова разследване можеше да предизвика укриване на вещи, на извършител и днес нямаше да има какво да си говорим", заяви още премирът.

Бойко Борисов благодари на германските власти за сътрудничеството.

"В реално време заподозреният е менял адресите си и в задържането му са се включили три федерални провинции", съобщи премиерът.

Той изрази възмущение за циркулиращите тези за убийството на Виктория Маринова.

"Българи направиха така през тези няколко дни, че за България да се говори като за Словакия или за Малта. Да се радват, ако България е в световните новини с негативна информация и то с такова тежко престъпление - нападение над разследващ журналист", заяви премиерът.

"В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно не е вярно. Сини и червени политици се скъсаха да пишат имейли и да ходят да обясняват какво се случва в България. Мигар това не се случва и в други държави или това е изолиран случай?", попита премиерът.

"Ще имаме сериозен разговор в ЕНП, но това е политиката", заяви още премиерът.  Той допълни, че има какво още да каже, но то ще мине добрия тон.

"Отнасяме се с изключително внимание към всяко разследване, към всеки сигнал, който е даден към МВР и прокуратурата", заяви още премиерът.

"С нищо не сме заслужили като държава така да бъдем охулени, докато всички работят на 1000%", заяви премиерът.

"Вие не сте четвъртата, вие сте първата власт в момента и ви моля да се държите така отговорно, каквато изисква първата власт. Такава свобода - да пишете, да предавате, да говорите по всяка тема, мисля че е факт", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във великата конспирация, според позитанските другари, по отстраняването на една начиеща журналистка от някаква никому неизвестна русенска медия, участват всички бг институции от МВР, ДАНС, през МС, МВнР, та чак Интерпол и немския съд. Не знам каква жалка *** трябва да си за да вадиш политически дивиденти от тази човешка трагедия.
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомнете си за Алексей Петров-Трактора. Указанията на Боко както винаги са дежурните - "Първо арестувайте после ще доказвате". При тоя поне няма да съдят държавата на Боко в Страсбург.
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 186 Правилно са задържали жените (вероятно 24ч. административна мярка по ЗМВР), тъй като трябва да им попречат да го уведомят, че е разкрит, а и най-често близките са съучастници (укриватели); а я е обезвредил (съдейки по новините) с удар в носа - за нетрениран човек това означава край на съпротивата, усещането е сякаш главата ти експлодира. Виж, за лъжите и вярата сте напълно права.
181
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали е имал жена, защо е висял в храстите да чака да изнасилва?! Според мен по-скоро е причаквал да обере някой и Виктория с лъскавата си визия му се е сторила подходяща жертва. Впоследствие обаче решил и да я изнасили. Това е според мен е по-вероятната версия. Убил я е в агресията си.
180
4
 
3
 
! Отговори
До 200 преди 5 години
Добре не си позатинец, ще отидеш ли на простест пред немското посолство, защото си твърдо убеден, че немски съд участва в нагласен процес? Искам всички вели конспиратори да отиде там и да заявите, че Северин Красимиров е натопен и Германия е длъжна да му осигури убежище. Ще го направите ли смешници прости?
179
2
 
10
 
! Отговори
Герберасти преди 5 години
Тука има герберасти, дето ако ще да убият майките и децата им пак ще бранят ЕАД ГЕРБ със зъби и нокти.Айде малко по-обективно да гледаме на нещата бе колеги, искаме да знаем истината само. Във ваш интерес е да изчистите името на ГЕРБ. Поискайте независима международна експертиза на медии и полиция. Второ мнение - така ще си стиснем ръцете.
178
0
 
7
 
! Отговори
Шерлок преди 5 години
До АнонименАми така е ... просто е бързал ... а и ако бяха го арестували в БГ щеше да е малко недогледано, сега вече въвлякоха и немските служби ... нещата стават истински сега.видя ли на филма от една далечна камера ... един човек просто си тича, минава покрай група хора които изобщо не му обръщат внимание. Би трябвало да е целият в кръв а никой не му обръща внимание. Ако е бил толкова пян как така тича не съм видял пян човек да тича!!!!
177
1
 
15
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Все едно за пръв път кюмбеее убива в България ??? Вероника ,Катуница,и още стотици други !!! Осъзнайте се
176
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма никога да кажат че е заради работата и въпреки че съм на 99 процента сигурен че е заради това.
175
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятността да не е свързана с работата е доста малка.Как пък всичко това става дни след първият репортаж и дни преди следващият? Много ясно, че ако беше разтреляна или взривена щеше да е доста очевидно, а така много хитро.Плащаш на един неграмотен ром, той въпроси няма да зададе и ще свърши всичко.Разбира се множе и да е чисто случайно, ама шанса е толкова малък.Дето се казва "Koгато звездите се подредят".
174
2
 
4
 
! Отговори
Сега четох преди 5 години
Сега четох че ДНК ЕКСПЕРТИЗА може да се извади за 3-4 часа след взимане на проба от вътрешността на бузата на заподозрения. Вече колко бързо се вади ДНК ЕКСПЕРТИЗА от трупа на жертвата, това не разбрах. Това някой друг да го провери.
173
3
 
3
 
! Отговори
До 182 преди 5 години
Виж сега другарю с нацапани ***, немския съд сам решава дали да екстрадира който и да е било, ако сметнат че обвинението е несъстоятелно няма да го екстрадират. Искам от Позитано пак да си прегледата прогнилите опорни точки и да излезете с обвинение към немския съд, че е екстрадира невинен човек, за да го осъдят в България на нагласен процес. Ще го направители другари?
172
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
Разследващите, след малко започва обедна почивка!Да не я пропуснете увлечени в работата си!
171
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 183Абсолютно си прав. Особено след случая когато един нашенец риташе една германка в метрото за тях сме по долни от афганистанци. Видеото е въртяно повече от месец по всички медии в Германия
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи сетил се да замине за Германия, ама 'забравил' окървавените дрехи на жертвата до телевизора на леля си! WTF!
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искате си вие твърдата ръка... "Ние казваме, вие изпълнявате и не мислите".
168
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усещате ли как постоянно се натъртва, че не е заради работата ѝ, въпреки че де факто все още нищо не се знае?
167
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само българските медии мислят,че не е заради работата й
166
3
 
6
 
! Отговори
????? преди 5 години
До 173А България по времето на БКП и БСП на кое място беше по свобода на словото другарю?????
165
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под силният международен и обществен натиск, най накрая управляващите си намериха подходящ престъпник. Особено съм впечатлена, че са арестували леля му. И жена му! Така де родата до девето коляно, калъбълък да има в ареста. Само че: НЕ ВИ ВЯРВАМ! Защото цената на това постоянно да лъжеш, е да не ти вярват, дори когато казваш истината. Има много неща, които са съмнителни: Вярно, намерили сте си убиеца, ама нещо дребен ми се вижда. А Виктория Маринова е била тренирана млада жена, поддържаща се в добра форма. Знаете ли как се бори човек за живота си, и то цял час? Посред бял ден, на място, на кое