Убийството на Виктория: МВР версии не изключва, но не е заради работата й!

Северин е задържан в Германия, постоянно е местил мястото
Обновена: 10 окт 2018 14:02 | 10 окт 2018 09:49,
323

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Kъсно снощи в Германия по искане на българските власти е бил задържан вероятният извършител на зверското убийство в Русе, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов на съвместен брифинг в Министерския съвет с главния прокурор Сотир Цацаров и министър-председателя Бойко Борисов. 

"Лицето е Северин Надеждов Красимиров, роден 97-ма година в Русе. Адресът, който е обитавал, е в близост на мястото на убийството", заяви Младен Маринов.

Той е бил задържан за кражба на цветни метали през 2007 г. Други данни за негови престъпления няма.

"Иззети са достатъчно веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението и с жертвата", увери вътрешният министър.

Още по темата

Той съобщи, че част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на ДНК материал от жертвата върху дрехите му, както и негова ДНК върху жертвата.

Институтът по криминалистика работи и МВР все още продължава работа по всички версии.

Вътрешният министър обясни, че веднага след получаването на сигнала за престъплението, е сформиран щаб на полицията за изучаване на жертвата и създаване на всички възможни мотиви за престъплението.

"До момента не е изключена нито една версия, както свързана с личния живот на жертвата, така и с нейната професионална дейност", увери Маринов.

Изработен е списък на лица от кримиконтингента, които може да имат връзка с убийството.

"Изведени са няколко основни насоки за работа и конкретни лица. Много от тези лица са задържани за 24 часа в МВР - Русе и се е изяснявало алибито им за времето на убийството", след което са били освободени, посочи Маринов.

"Установените на този етап доказателства сочат, че става въпрос за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство", заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допълни, че раните по жертвата са много тежки и показват и силни характерови отклонения от страна на нападателя, който е тренирал бокс, съобщи още главният прокурор.

"Налице е пълно съответствие с ДНК профила на извършителя", заяви Сотир Цацаров.

На този етап няма свидетелски показания от преки очевидци.

"До момента всичко говори за спонтанно нападение. Имаме информация, че той цяла нощ е употребявал алкохол. Намирал се е на мястото, вероятно изчаквайки въможност да извърши престъплението", заяви Младен Маринов.

Главният прокурор Сотир Цацаров благодари на полицията на Германия и заяви, че службите са били във връзка в продължение на 6 часа, докато бъде задържан Северин Красимиров.

"За кратък период от време бяха събрани множество доказателства, които до настоящия момент сочат, че той е извършителят", заяви Цацаров.

Той съобщи, че задочно са повдигнати две обвинения - за изнасилване, за което предвиденото в закона наказание е до 10 г. затвор, както и за убийство, извършено по особено жесток начин, за което наказанието е от 15 до 20 г. затвор или доживотна присъда без право на замяна.

"С оглед на факта, че е напуснал страната на 7 октомври, са задействани всички механизми. Издадена е от Окръжната прокуратура в Русе европейска заповед за задържане и европейска заповед за разследване", заяви Цацаров.

Предстои задържаният да бъде екстрадиран в България, за му бъде повдигнато обвинение в българския съд. Разпитани са много заподозрени, както и колегите на Виктория.

"На този етап не можем да твърдим, че убийството е свързано с професионалната й дейност", заяви Цацаров.

Премиерът Бойко Борисов заяви готовност да се осигурят средства за института по криминология, защото са отнели над 24 часа за установяване на ДНК профила.

"Въпреки че в неделя още помолих да се изчакат няколко дена, защото знаете, че при всяко прибързано изговаряне от страна на прокуратурата или МВР по време на такова разследване можеше да предизвика укриване на вещи, на извършител и днес нямаше да има какво да си говорим", заяви още премирът.

Бойко Борисов благодари на германските власти за сътрудничеството.

"В реално време заподозреният е менял адресите си и в задържането му са се включили три федерални провинции", съобщи премиерът.

Той изрази възмущение за циркулиращите тези за убийството на Виктория Маринова.

"Българи направиха така през тези няколко дни, че за България да се говори като за Словакия или за Малта. Да се радват, ако България е в световните новини с негативна информация и то с такова тежко престъпление - нападение над разследващ журналист", заяви премиерът.

"В рамките на три дни прочетох чудовищни неща за България и нито едно не е вярно. Сини и червени политици се скъсаха да пишат имейли и да ходят да обясняват какво се случва в България. Мигар това не се случва и в други държави или това е изолиран случай?", попита премиерът.

"Ще имаме сериозен разговор в ЕНП, но това е политиката", заяви още премиерът.  Той допълни, че има какво още да каже, но то ще мине добрия тон.

"Отнасяме се с изключително внимание към всяко разследване, към всеки сигнал, който е даден към МВР и прокуратурата", заяви още премиерът.

"С нищо не сме заслужили като държава така да бъдем охулени, докато всички работят на 1000%", заяви премиерът.

"Вие не сте четвъртата, вие сте първата власт в момента и ви моля да се държите така отговорно, каквато изисква първата власт. Такава свобода - да пишете, да предавате, да говорите по всяка тема, мисля че е факт", завърши премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Убийството на Виктория: МВР версии не изключва, но не е заради работата й!"---Щом толкова ми натяткват: "НО НЕ Е ЗА РАБОТАТА Й!" ...(с удивителна накрая, за по-убедително)Както казват в Североизточна България "Ний тук дъни пасйем трива"...
263
1
 
0
 
! Отговори
кокала преди 5 години
за да съставят този акт. прилоша ми... и се зачудих абе къф го търся в тази *** държава където дори и без дори да имам вина съм обвинен в ПТП и следва да заплатя глоба. отвратен съм. такъв бил законът според г-да ченгетата.....за пореден път се убеждавам че не е разумно и здравословно да се връщам в българия. без съжаление кокала
262
1
 
0
 
! Отговори
кокала преди 5 години
туй мвр-то странна птица. преди време си бях в бг-то и едно куче се блъсна в от лявата ми страна на колата и счупи бронята. имах застраховка и според регламента за да ми се изплати обезщетение ми трябваше нещо от рода на констативен протокол. обадих се в полицията и след около 30-40 минути пристигнаха. имаше видими следи от козина но нещата се обърнаха срещу мен. проверка за алкохол и дрога -отрицателни и в следващия момент ми се заяви че тряваав да ми напишат акт който е само 20 лева за да нап
261
4
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
#288Жената не е разследвала никакви злоупотреби-водила е модно предаване по кабеларна тв, след което води е предаване с разследващи те журналисти на Бивол.Ако някой иска да гърми разследващи,това са те,не водещата на предавнето.Хайде да се спрете вече с глупостите.
260
0
 
5
 
! Отговори
ееххх преди 5 години
Да де, само където не слагат печати и в паспорта ако си до държава в ЕС. Преди ако минаваш през Сърбия биеха печат понякога, но нали тоя е минал през Румъния?! Това е слаба интрига, да измислят нещо друго!
259
2
 
3
 
! Отговори
До еееех преди 5 години
С лична карта ИЛИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАСПОРТ!
258
1
 
9
 
! Отговори
ееххх преди 5 години
Пак глупости!!! Имал печат на паспорта 😂😂😂Та в евросъюза пътуваме с лични карти!!! Няма печатиии... Що ли ви се връзвам да ви пиша изобщо...
257
2
 
11
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
Защо ни лъжете и заблуждаване г:-н Борисов издигнат от подземния свят Ако имате чест и доблест позволете на Интерпол да разследват всичко Стиска ли ви Гнусен подлец
256
1
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Kъсно снощи в Германия по искане на българските власти е бил задържан вероятният извършител на зверското убийство в Русе, съобщи министърът на вътрешните работи ...------------------Приятелчетата от немската фондация и баба Меркел ли се стекоха за помощ на ГЕРБ?
255
4
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Не ви вярваме, че сте в състояние да откриете убиеца и поръчителя на убийството! Твърде лениви сте /МВР и Прокоратурата / за да си вършите съвестно и отговорно работата! Закърнел орган в държавата БГ! Твърде лесно намерихте отново убиеца, удобен пешкир е криминално проявените и ромите в БГ !
254
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на извършване на убийството, набеденят ман го, въобще не е бил в БГ.Отново пълен провал на некадърниците и лъжци от ГЕРБ
253
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана сега, оказва се че тоя Северин е влезнал в Германия два дни преди убийството?Нали са намерили ДНК проба, как така? Отново ГЕРБ ще лъснат като мафиоти, но този път пред целия свят!
252
1
 
12
 
! Отговори
познат сценарии преди 5 години
Колко удобно, сексманиак и джипси... И колко позната история...
251
1
 
9
 
! Отговори
Нямат спирка преди 5 години
Брутална далавера за 43 млн. във Варна, гениална схема на Пеевски, Гергов и ГЕРБ
250
1
 
9
 
! Отговори
чети заглавието преди 5 години
Всички версии са възможни но НЕ ЗАРАДИ РАБОТОТО И. Че нали е разследвала злоупотреби с евро фондове. " щом някой казва,че няма никой, значи има някой " -- от Мечо Пух
249
1
 
9
 
! Отговори
Pinokio преди 5 години
Прочетете това, аз няма да коментирам:https://edinnabulgaria.site/index.php/izmama-severin-vlyazal-v-germaniya-2-dni-predi-ubiystvoto-saobshti-toku-shto-sluzhebniyat-mu-advokat-ima-petchat-v-pasporta/Германският адвокат Вернер Хофер назначен като служебен защитник на Северин, обяви току що, че клиентът му има твърдо алиби.Клиентът ми има печат в паспорта си от германската гранична полиция от 4 октомври.В момента сме поискали и записите от камерите на пункта, през който е минал."
248
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във видеозаписа заснет се вижда бягащ младеж,но бягащ така,че от такова бягане ще се изсипат всичките неща,които той е взел след злодеянието особено дрехи,къде да ги е скрил,ако телефон,очила,ключове може да ги пъхне в якето или панталона,може,но и те биха изпадали,освен това за малко се сблъсква с други разхождащи се,които идват от местото от което той бяга или посоката им на движение е същата и предполагаемо са минали през мястото преди него където са били открити петната кръв,слушалки,обувка.
247
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ромлянчето да е изпълнителя, но жертвата му е посочена и то в момента след предаването и за ДЖИ ПИ ГЕЙТ
246
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германският адвокат Вернер Хофер назначен като служебен защитник наСеверин, обяви току що, че клиентът му има твърдо алиби. Клиентът миима печат в паспорта си от германската гранична полиция от 4 октомври.Вмомента сме поискали и записите от камерите на пункта, през който е минал. Категорично това момче не е било в България в деня на убийството.Така че лъжата на ГЕРБонекадърниците лъсна още в зародиш.
245
2
 
27
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Дори и той да е убиеца до там я докарахте, че народа не ви вярва. Причината е много проста хората нямат доверие в институциите. Кредита ви на доверие клони към пълна НУЛА