Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!

Премиерът против превръщането ни в гробище за стари дизели
Обновена: 14 ное 2018 15:52 | 14 ное 2018 12:45, Веселина Йорданова
297
Премиерът поиска: На бележката – обяснение за цената на горивото!
Снимка: архив Reuters

Касовата бележка на бензиностанцията да показва как се формира цената на горивото. Това е възложил премиерът Бойко Борисов на финансовия министър Владислав Горанов.

В началото на днешното заседание на кабинета Борисов поиска дебат в обществото за старите коли и чистотата на въздуха.

Още по темата

"Безумно голям трафик, коли на по 20 г. Някои ще кажат бедни са една част от българите, щото наред с всичките има и много скъпи коли", коментира той.

Премиерът уточни, че кметовете са против връщането на предложенията за по-висок данък за старите коли, защото чистотата на въздуха била основната атака срещу тях.

"Ако не започнем тези стъпки, в един момент можем, както се озовахме с моргите за стари автомобили около Перник, Дупница, София, да се озовем гробището на дизеловите автомобили и тогава ще бъде късно", заяви той.

Премиерът напомни и че тече наказателна процедура на ЕК срещу нас по тази тема. Затова и поискал да има среща на депутати от ГЕРБ с президента Румен Радев.

"БСП може да го покани на пленум, да си представя визията, ние не можем управленски решения, на които текат наказателни процедури, да отидем и да потърсим подкрепа", ядоса се Борисов.

Той отрече да има политическо вмешателство в проверката на прокуратурата спрямо Атанас Семов, който бе президентският избор за Конституционния съд.

Борисов изтъкна, че Семов е бил предложен от правителството му през 2015 г. за кандидат на България за адвокат в Съда на ЕС, но Европа тогава не го одобрила.

Премиерът коментира и доклада на ЕК за правосъдието, обявен вчера, като изтъкна, че са затворени точки, които десетилетия са тормозили българите. Той напомни че добрите думи към страната ни за борбата с корупцията и организираната престъпност са дошли от социалиста Франс Тимерманс. Според Борисов сега е възможно холандското правителство да прецени България да бъде приета в Шенген по въздух до края на мандата на тази ЕК.

"Това ли искат протестите – да спре борбата, това ли е оценката, която се дава, че било блато", попита риторично той.

Премиерът определи бюджета за следващата година като най-щедрия към всички съсловия в контекста на доклада и допълни, че преди тези пари са отивали в организирана престъпност.

Борисов заяви, че у нас има свобода на медиите и няма нещо, което да е скрито и непубликувано. По думите му министрите са "обсадени седмици наред" от протести, а недоволните ги наричат с обидни имена, и това се повтаря без цензура в най-гледаното време.

"Всеки подсъдим олигарх може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да каже искам да пиша нещо, те не ми дават. Няма нещо в тази тема, което да ни притесни", категоричен беше министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
14
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Веригата бензиностанции "Лукойл Б-я, отчита, над 16 млрд. лв. приходи за 4 години, но отново не отчита нито лев печалба.Лукойл като производител държи 80% от данъчните складове за горива, а други 15% са при зависима от него фирма. Ако някой се опита да внесе по-евтино гориво, той е принуден да ползва складовете и да плати такса. Не са редки случаите, когато подобни вносители биват случайно притискани от НАП и други контролни органи, горивото им се блокира и повечето се отказват или фалират.
204
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце, стой по-далеч от микрофони, че от ден на ден става по-зле положението. На 4-ти километър има една клиника, която може да ти помогне със заболяването. Успех!
203
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От приказки полза няма, камо ли от бележки!Действие трябва и първата стъпка е да махнеш твоята фирма (която уж не е твоя) от охраната на рафинерията в Бургас.Поне мислещите хора отдавна знаем, че Златев и една шепа олигарси са истинските господари на България, а премиерът Геройко е техен послушник тяхна функция в ограбването на клетия български народ!
202
14
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 213Парите ми определено не идват от твоите укрити данъци и осигуровки. А като си толкова отворен, вземи и ти да се замислиш откъде идва твоята заплата, защото е много вероятно да съм похарчил пари, там откъдето идва твоята заплата.
201
3
 
7
 
! Отговори
<<< преди 5 години
До ФройдББ да не се прави на ощипана госпожца, а не повиши стандарта ни????????
200
4
 
16
 
! Отговори
Бойкоооо преди 5 години
Национализирайте Лукоил!Поправете простотията на Костоф!Спрете руския грабеж над бедния народ!
199
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Вчера имашеКак само 5000 бе? Половин милион човека имаше протестиращи пред руското посолство. А пред Министерския съвет и Народното събрания баха един милион.
198
1
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До Фройд. Жив и здрав да си. А след раздразнението няма запетая.
197
3
 
11
 
! Отговори
Блокада на Лукоил преди 5 години
Му е майкатаКато им спрем далаверата за седмица Блядистанци ще клекнат. Стига са ни грабили!
196
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърбавите наистина ни имат за ***..оти. Ало селянду..рските тарикатчета не така бе. Не си мислете че сме правени у заднио двор. Вие ако там сте правени това е друг въпрос. Какво ни грее нас че щели да ни напишат на бележката че акциза е 1.20 лв и ддс-то 20 %. Да не би да платиме по малко.
195
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чиновник, погледни си фиша и си задай въпрос, кой ти дава парите и тогава ръси мъдри мисли.
194
2
 
7
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 203. Няма да отиде. Нито пък другите. Какъв е Трифчо, та ще привиква най-важните хора в държавата?
193
15
 
3
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Българите възстанахаМалиии, ама тва верно ли? Простолюдието сте се взели прекалено насериозно, откакто Корнелия започна да ви плаща цигарите и ракията.
192
5
 
6
 
! Отговори
Вчера имаше преди 5 години
5000 пред руското посолство протестиращи срещу грабителите ЛукоилНо никъде нито дума за товаИначе медиите ни са свободни
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не обяснение ,а намаление Бацкооо ...
190
5
 
1
 
! Отговори
Фройд преди 5 години
До ИзнервенРаздразнението, пречи на преценката ти!Не съм целял да ми се получава, понеже не бъркам кекс :D
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 21 няма да има защо да е в шоуто на Слави, по-скоро ще е в данс да се обяснява
188
11
 
7
 
! Отговори
Червените тролчета преди 5 години
Вместо да пишат глупости да излязат да протестиратЧе ден по обяд нямаше и двадесет протестиращи в центъра
187
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 189. Да бе, пич, ясно е за к и л. Майтап да става, нали и без това тук се пишат всякакви щуротии.
186
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша работа.