София, като на война! Калашници в кутии – нови. Пистолети, барут...

ГДБОП откри огромно количество оръжия и боеприпаси
Обновена: 5 дек 2018 12:48 | 5 дек 2018 10:36,
242

Снимка: БТА

Огромно количество оръжие е заловено при спецакция в София и село Габарево до Павел баня, съобщиха на брифинг в ГДОБП.

При обиските са намерени автомати "Калашников", пистолети и муниции.

По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново. Намерени са и наркотици.

В София част от намереното е било складирано в гараж в жк. "Гео Милев".

Обиските са започнали преди няколко дни, има и 7 души, които са арестувани за 24 часа, сред тях и ирански граждани.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните участници в бандата са с висящи присъди, освен организаторът на групата, който е с присъда, но на първа инстанция.

Именно той е арестуван, докато влизал в гараж в жилищен блок в столицата. В събота там са открити над 80 автомата "Калашников, "Скорпион"-и, 8 кг черен барут. Открити са десетки спусъци за РПГ-та и десетки хиляди патрони, добави той.

"Не съм виждал друг път такова количество оръжие. Става въпрос за 82 автомата. Такива имаме само в специалните части и баретите. А заглушителите са правени само за нашите барети", обяви на брифинга министър-председателят.

Вчера беше проведена друга съвместна операция с ГДБОП, пак с десетки автомати, свързани с изнасяне от завода в Казанлък“, допълни той и уточни, че тази група е свързана с друга, която произвежда неистински документи за самоличност.

"Намерени са израелски паспорти, канадски, италиански и всякакви други. Вчерашните две реализации – още се работят, има задържани за 24 часа, но няма привлечени към наказателна отговорност“, каза още Иван Гешев.

Сред задържаните има и бивши служители на завод "Арсенал" в Казанлък. Човекът, у когото е открито оръжието, е бил представител на завода преди години.

Част от оръжието е изнасяно от "Арсенал" Казанлък, най-вероятно на части. Това е дългогодишен проблем, свързан с завода, призна Гешев. Поради това в завода ще бъде извършена сероизна проверка, защото не за пръв път се хваща оръжие, изнасяно оттам.

Той обясни, че оръжието в София е доставено по друг канал.

Прокурорът от Специализирана прокуратура Евгения Станкова допълни, че на 30 ноември е задържано лицето в момента на излизане от подземния гараж, управлявайки лекия автомобил. „Извършени са в условия на неотложност претърсвания и изземвания. Цяла нощ в гаража разследващите са извършвали претърсвания и изземвания, което е приключило в ранните часове на 1 декември“, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно намерените унгарски паспорти са за Нинова да може да избяга в Унгария като Никола Груевски ако стане напечено а калашниците са за нейните другари да и осигурят прикриващ огън докато се измъква
183
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЗЕМАХТЕ ОРЪЖИЕТО, ПАСПОРТИТЕ, СЕГА ПРИБЕРЕТЕ ПАРИТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА И ОСТАВЕТЕ САМО ВЯРАТА ИМ В СВЕТЛИЯ КОМУНИЗЪМ "ЗА НЕЯ НЯМА БРОНЕБОЙНИ ПАТРОНИ ОТКРИТИ"- СЕГА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА ДА ВЛЕЗЕ В ПРИВАТИЗИРАНИТЕ И ОГРАБЕНИ ЗАВОДИ И ФИРМИ И ВСИЧКО ИЗВЪН ЗАКОНА ДА БЪДЕ ПРИБРАНО. ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ФАЛИРАНОТО И ОГРАБЕНО. ИСКАМЕ ДА ЗНАЕМ КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ КАК СА НАКАЗАНИ.
182
9
 
16
 
! Отговори
Галактика преди 5 години
А това е реклама на оръжия разбрах !Бойко рекламира оръжията на ВМЗ безплатно по новините из целия свят .
181
5
 
14
 
! Отговори
Ами... преди 5 години
В банановите колониални републики е така. Хората са роби и като такива нямат право да притежават истински оръжия. Най много някоя ловна пушка или пистолетче. Ако МВР ти позволят.А в свободните държави ако човек поиска спокойно може да си закупи и 100 автомата. Във САЩ някой имат колекции от стотици оръжия включително и всякакви видове автомати, картечници и снайпери.Във ютуюб е има много канали където хората показват как се стреля със тези оръжия.DemolitionRanch ми е един от любимите.
180
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците как ли на псуват на мръсни *** ?Те булгарите снабдяват талибаните с оръжия при това Калашников руско автоматично спо добро качество от руското .Еми риснаците са прави да на псуват дето го продавате на ИДИЛ .После Путин бил виновен че мразил българите /
179
7
 
10
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Анонимен 183-Павел баня е до язовир Копринка-сакрално място за ежегоден сбор на БСП..-Чудя се дали червените не са получили от Кремъл сигнал за въоръжена борба както през 1941 година ???
178
7
 
13
 
! Отговори
ген.РЕШЕТНИКОВ преди 5 години
ИНСТРУКЦИЯТА БЕШЕ ДРУГА:--ПЪРВО ПРОТЕСТИ...--ПОСЛЕ БЕЗРЕДИЦИ....--И НАКРАЯ ВАДИМЕ , АВТОМАТИТЕ И ГРАНАТОМЕТИТЕ...АМА , МАТряла ВЕРНО Е КОФТИ.......ПА И МАЛКО.....!НЕМА ПОДГОТОВКА--РАЗБИРА , САМО ОТ ВИНКЕЛИ...ХА,ХА,ХААААААААААААА
177
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и ниските заплати не спират техническата мисъл, а?
176
1
 
9
 
! Отговори
ВМЗ прави пари преди 5 години
Е па 80 автомата чисто нови си е удар под кръста за идил .Ако в един сандък има 10 автомата калашников 8 сандъка липсват в завода на практика но са там по документи .Ревизия на ВМЗ веднага .Има и други от завода замесени !
175
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЖЛИВИ И МЪЛЧАЛИВИ ТУРИСТИ В ЗЕЛЕНО ЛИ СА СТОВАРИЛИ ТОВА ОРЪЖИЕ- ЗАБРАНА ДА ВЛИЗАТ.
174
0
 
17
 
! Отговори
Митниците ко правят преди 5 години
Тъпани в БГ автомати не трябват трябват умни хора .Всичко е за износ което означава че и митничари има в схемата за износ .А митничарите вече трета къща строят откак войната в Сирия започна .Та митничарите и те са в схемата не само шефовете на завода за оръжие .
173
0
 
17
 
! Отговори
Арабите на превзеха преди 5 години
Отдавна се знае от арабският свят къде правят хубави калшници .Та арабите вкарват дрога през границата и изнасят калашници и паспорти на арабитев сирия,иран,ирак,ливан и тн .Търговия си правят като мексиканците в Америка .Празни курсове няма пари правят от нашите продажни шефове на заводи .Въпроса ми е колко от автоматите на идил са български ?И кой има интерес да ги продава там нелегално ?Парите са много това е факт наркотици,документи,оръжие,трафик на органи,проституция все арабски клан
172
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За къде е предназначено намереното оръжие?
171
10
 
13
 
! Отговори
НИЩО НОВО ПОД НЕБЕТО преди 5 години
АМИ ЕСТЕСТВЕНО Е...!!!БКП/БСП , КАТО НЯМА НАЧИН ДА ПОБЕДИ В ЕДНИ ИЗБОРИ , ДА СЕ ОПИТВА С БЕЗРЕДИЦИ И НАСИЛИЕ , ВКЛЮЧИТЕЛНО И С ОРЪЖИЕ --ДА СЕ ОПИТВА ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА!ИНСТРУКЦИИТЕ НА ген.РЕШЕТНИКОВ---ИЗГЛЕЖДА СА ТОЧНО ТАКИВА!В КРИМ , НИМА НЕ СТАНА ТАКА...?????!!
170
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С висящи присъди, а се занимават с оръжейни пратки и фалшиви паспорти. Добре, че поне кметицата на Младост я държат в ареста, че да сме спокойни
169
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става ясно за кого е предназначено това оръжие,кой го купува.А това е главния въпрос
168
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази акция се прави опит да се хвърля прах в очите на хората.А оръжието няма как да там без знанието на поне един от снимката горе!
167
3
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Такова количество оръжие и боеприпаси само да го подхвърлят на горките бежанци и ................не ми се мисли ! Докато реагират барети и военни ....голяма беля може да стане !
166
3
 
19
 
! Отговори
Ориндж преди 5 години
То може и поръчителят на намереното да е на снимките.
165
0
 
13
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Незакачайте иракчанина, той от война бяга и там така са свикнали. Във всеки гараж по 100-на калашници.Леле майко бог да ни е на помощ.