София, като на война! Калашници в кутии – нови. Пистолети, барут...

ГДБОП откри огромно количество оръжия и боеприпаси
Обновена: 5 дек 2018 12:48 | 5 дек 2018 10:36,
242

Снимка: БТА

Огромно количество оръжие е заловено при спецакция в София и село Габарево до Павел баня, съобщиха на брифинг в ГДОБП.

При обиските са намерени автомати "Калашников", пистолети и муниции.

По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново. Намерени са и наркотици.

В София част от намереното е било складирано в гараж в жк. "Гео Милев".

Обиските са започнали преди няколко дни, има и 7 души, които са арестувани за 24 часа, сред тях и ирански граждани.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните участници в бандата са с висящи присъди, освен организаторът на групата, който е с присъда, но на първа инстанция.

Именно той е арестуван, докато влизал в гараж в жилищен блок в столицата. В събота там са открити над 80 автомата "Калашников, "Скорпион"-и, 8 кг черен барут. Открити са десетки спусъци за РПГ-та и десетки хиляди патрони, добави той.

"Не съм виждал друг път такова количество оръжие. Става въпрос за 82 автомата. Такива имаме само в специалните части и баретите. А заглушителите са правени само за нашите барети", обяви на брифинга министър-председателят.

Вчера беше проведена друга съвместна операция с ГДБОП, пак с десетки автомати, свързани с изнасяне от завода в Казанлък“, допълни той и уточни, че тази група е свързана с друга, която произвежда неистински документи за самоличност.

"Намерени са израелски паспорти, канадски, италиански и всякакви други. Вчерашните две реализации – още се работят, има задържани за 24 часа, но няма привлечени към наказателна отговорност“, каза още Иван Гешев.

Сред задържаните има и бивши служители на завод "Арсенал" в Казанлък. Човекът, у когото е открито оръжието, е бил представител на завода преди години.

Част от оръжието е изнасяно от "Арсенал" Казанлък, най-вероятно на части. Това е дългогодишен проблем, свързан с завода, призна Гешев. Поради това в завода ще бъде извършена сероизна проверка, защото не за пръв път се хваща оръжие, изнасяно оттам.

Той обясни, че оръжието в София е доставено по друг канал.

Прокурорът от Специализирана прокуратура Евгения Станкова допълни, че на 30 ноември е задържано лицето в момента на излизане от подземния гараж, управлявайки лекия автомобил. „Извършени са в условия на неотложност претърсвания и изземвания. Цяла нощ в гаража разследващите са извършвали претърсвания и изземвания, което е приключило в ранните часове на 1 декември“, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
5
 
11
 
! Отговори
133 преди 5 години
Роско Пле вече духна с еднопосочен билет.
123
1
 
11
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Тоя Гешев да си признае, че това е част от акция на евопейско ниво,а не инициатива на смешната прокуратура (не е смешна де-как мачка...). Както беше с фалшивите пари в Слънчака (кво стана там след това-не знаем).
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая някои ще срине *** Б.рия ама Бокича няма да може да каже нищо отти ще е персона нон грата
121
6
 
5
 
! Отговори
БЪЛХАрите преди 5 години
египетския контингент ги дъни всекидневно като тъпан на свадба, я те завалийчетата викат "Руснаците бяха"
120
2
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 5 години
ББ,ЦЦ и Цачева ще изгният в Гулаг Сибир ако преди това не избягат в ФАЩ
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като няма хляб, съм длъжен да ви осигуря зрелища! Евтини к*урвенски трикове.
118
2
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ние по балканските ширини обичаме да си играем на мафиоти
117
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още едно провалено комунистическо-русофилско въстание в България след септември 1923г. Очаквам водачите Радев и Нинова да избягат в Русия както постъпиха Георги Димитров (Тарабата) и Васил Коларов през 1923.
116
2
 
1
 
! Отговори
126 преди 5 години
Теб какво те засяга? Така или иначе не живееш в България.
115
3
 
1
 
! Отговори
113 преди 5 години
ЕДНО Е ЯСНО. НИКОГА НЕ СИ БИЛ В КАЗАРМАТА. МНОГО ТИ КОМПЛЕКСАРСКО ИЗКАЗВАНЕТО.
114
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Айде срутвайте ***, само тероризъм инспирира.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Арабелите ако направят нещо тука като в Сирия ще бягаме в Русия където ще ни обучат бързо и върнат с пълно бойно снаряжение заедно с космическите сили на Русия обаче Бойко вече няма да помирише власт!
112
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой ви управлява вече 10 години ? Във ГЕРБ над 85% са бивши комунисти, а на другите майките и бащите им са били на високи комунистически постове. За да стане нещо в тази държава трябва да се изтрепят всички комунисти ама всички. Защото ако стане пак 09.10 както пишат някои Боце тиквата и Цецка Цачева първи ще покажат партийните билети. И проверете бащата на Цвъки какъв пост е заемал в партията.
111
6
 
4
 
! Отговори
НИЕ РУСОФИЛИТЕ преди 5 години
ви яхаме вече 75 години. Не само ви яхаме, а и ви доиме. Доиме ви така, че ушенцата ви се повяват на вятъра. Дали сме ви за временно ползуване на африканци родени в америка, но своето и без да има един наш ботуш у вад пак си го получаваме. Да живей, да живей, да живей Боркина Фасо.
110
3
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Не спусъци, а изстрели за РПГ.Има нюанс.
109
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Да бе нашето МВР много работи а една банда представяща се за майстори на покриви не може да хване !!! Обраха ме в София
108
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, долу ръцете от партийното имущество на БСП и зараждащата се партия на пРезидента Радев. Конфискацията на това оръжие си е жив пладнешки обир на партийна собственост придобита от членски внос и 11 левови субсидии за всеки бесепарски глас. Долу самозабравилата се ГЭРБ. Извинявам се за буквата "Э" но съм *** на шеф готвач Пригожин и ми е трудно да намеря българското "Е".
107
3
 
8
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 5 години
Чакам няколко ТИРа от Москва с конфети за нова година! Митничарите са мои хора няма да проверяват щателно. Нали ще ставам кмет трябва да има кебапчета и веселба за простолюдието.
106
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Наркотици, оръжие, спусъци за РПГ (!), фалшиви паспорти - израелски, канадски, италиански и всякакви други - явно, това са каналите на международната мафия. Мафията не спи, а на отговорните фактори им дреме
105
2
 
1
 
! Отговори
улиците в преди 5 години
натовска *** или се оставят неремонтирани или се правят със препятствия за да се поддържа бълхаРИНА в добра физическа форма.