София, като на война! Калашници в кутии – нови. Пистолети, барут...

ГДБОП откри огромно количество оръжия и боеприпаси
Обновена: 5 дек 2018 12:48 | 5 дек 2018 10:36,
242

Снимка: БТА

Виж други галерии »

Огромно количество оръжие е заловено при спецакция в София и село Габарево до Павел баня, съобщиха на брифинг в ГДОБП.

При обиските са намерени автомати "Калашников", пистолети и муниции.

По-голяма част от конфискуваното е опаковано в торби и кутии. Една част от оръжието е ново. Намерени са и наркотици.

В София част от намереното е било складирано в гараж в жк. "Гео Милев".

Обиските са започнали преди няколко дни, има и 7 души, които са арестувани за 24 часа, сред тях и ирански граждани.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев обяви, че задържаните участници в бандата са с висящи присъди, освен организаторът на групата, който е с присъда, но на първа инстанция.

Именно той е арестуван, докато влизал в гараж в жилищен блок в столицата. В събота там са открити над 80 автомата "Калашников, "Скорпион"-и, 8 кг черен барут. Открити са десетки спусъци за РПГ-та и десетки хиляди патрони, добави той.

"Не съм виждал друг път такова количество оръжие. Става въпрос за 82 автомата. Такива имаме само в специалните части и баретите. А заглушителите са правени само за нашите барети", обяви на брифинга министър-председателят.

Вчера беше проведена друга съвместна операция с ГДБОП, пак с десетки автомати, свързани с изнасяне от завода в Казанлък“, допълни той и уточни, че тази група е свързана с друга, която произвежда неистински документи за самоличност.

"Намерени са израелски паспорти, канадски, италиански и всякакви други. Вчерашните две реализации – още се работят, има задържани за 24 часа, но няма привлечени към наказателна отговорност“, каза още Иван Гешев.

Сред задържаните има и бивши служители на завод "Арсенал" в Казанлък. Човекът, у когото е открито оръжието, е бил представител на завода преди години.

Част от оръжието е изнасяно от "Арсенал" Казанлък, най-вероятно на части. Това е дългогодишен проблем, свързан с завода, призна Гешев. Поради това в завода ще бъде извършена сероизна проверка, защото не за пръв път се хваща оръжие, изнасяно оттам.

Той обясни, че оръжието в София е доставено по друг канал.

Прокурорът от Специализирана прокуратура Евгения Станкова допълни, че на 30 ноември е задържано лицето в момента на излизане от подземния гараж, управлявайки лекия автомобил. „Извършени са в условия на неотложност претърсвания и изземвания. Цяла нощ в гаража разследващите са извършвали претърсвания и изземвания, което е приключило в ранните часове на 1 декември“, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
0
 
! Отговори
Много зъл преди 5 години
Когато една манджа се пресоли, не става за ядене и я изхвърлят. В този случай някой *** решил да досоли и...сложил картечния пистолет "Скорпион"! И оссрал цялото мероприятие! Защото това води директно към специалните части. Само те имат това оръжие и то - отдавна. Произвежда се в Ухерски брод, Чехия (после го правят и в Крагуевац, Сърбия), но не и в Казанлък. Нещо не се връзва!Г-н Премиерът не различава заглушител от ПЛАМЕГАСИТЕЛ. Разликата е от небето до земята. Да си гледа маркучите и кофпо
203
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С един бегъл поглед се вижда, че постовете са на двама души, много стараещи се, но толкова тъъъъпи, че не могат да се маскират.Така или иначе, много присъства темата за преврат, превенция, арести, проверки, убийства. Кому служи това е ясно.Но трябва да е ясно, че "а ла гер, ком ла гер!". Такива трябва да бъдат наказани по военновременните закони! Нищо не очаквам от тези на снимките! Други трябва да го свършат!
202
12
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Няма ли нещо произведено в САЩ,че тия руски пушкала ако почнат да запичат ,революцията може и да не се случи
201
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в Казанлък се правеха луканки щяха да се изнасят луканки.А пък то автомати. Това произвеждат това се краде.А причината не е тероризъм а ниските заплати.Хората гледат да си докарат някой друг лев.
200
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ще да са играчките за "вежливите хора" рано напролет.Нинова нали каза че след нова година ще има събития.
199
15
 
12
 
! Отговори
ясно преди 5 години
БСП подготвя революция.Президента е техен. Всичко се съгласова с Москва.Човек за свръзка Решетников. От задунайка е Нинова.
198
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо смърди на постановка тва.Незнам защо някак си мисля че не е толкоз лесно да извади работник от завода 1 тон патрони и 100 автомата и тва не един път.Има нещо гнило но ние като обикновени хорица можем само да подозираме.Руснаците по едно време показваха пленени складове за оръжие на ИД на всички сандъци пишеше произведено в България.Бяха стотици тонове оръжия,патрони,гранати и снаряди за миномети.Някой нещо да е чул от официалните власти по тоя повод?Нещо май не са толкова невинни нещата?
197
3
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Хората нямат право да имат оръжие, а властта може да има оръжие колкото си поиска. Е те тва е демокрация!
196
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам съсед който с това се занимава откакто избухна войната за Крим. Вече е толкова напред, че срещу него да тичаш не можеш да го настигнеш. И никой не го закача. Явно плаща на правилните.
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Кумчо Вълчо 202У сауната!:)))) На заплатка и на преяжданка!
194
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно някой да готви преврат срещу ББ.Народа му писна и ще избие на някъде народния гняв!
193
2
 
19
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 5 години
А къде са били досега гдобп - лапнишарани.
192
9
 
22
 
! Отговори
Не вярвам преди 5 години
Не вярвам да е истина.Ако имаше толкова оръжие някъде,за което властта уж не знае,за толкова време,все щеше да имаше наказан поне един български политик.По-скоро е поредната Ченгеджийска провокация срещу народа.
191
3
 
1
 
! Отговори
Rekvizit Decoration преди 5 години
Provetriavali sa garderobnata na armeiskia teater...za fina revizia....
190
15
 
13
 
! Отговори
akud преди 5 години
бсп се подготвя за революция също като през 44
189
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па това си е нормално въоръжение за един нормален средно статистичен патриотичен американец. Голема работа са хванали, нема що. Всеки българин би трябвало да е добре въоръжен. Сега се доказа че престъпниците винаги ще имат оръжие, а глупците спазващи закона ще чакат държавата да ги викне в казармата и цинично да им бутне калашник в ръцете и да им бие шута да *** по полетата в случай на война!
188
8
 
20
 
! Отговори
ОСТАП преди 5 години
БРАВО! ТАКА ТРЯБВА. КРАДЕНЕ МУ Е МАЙКАТА. ДНЕСКА АВТОМАТИ, УТРЕ ТАНКОВЕ. ТЕ КРАДЪТ НАРОДА, ТОЙ ТЯХ КРАДЕ.БРАВО!
187
20
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Какво ли не правят другарите за укрепване на интернационализма. " Да живеят всички БКП-та,по всички земни кълбета."
186
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мандраджиите да си засилят охраната!
185
9
 
27
 
! Отговори
iceblast88 преди 5 години
Стига с тези Руски, Американски и ИДИЛСКИ следи! Няма такива глупости! Просто Бай Тиква се притесни, че трябва да сдава властта. Затова част от стоката си, я отклони, сега ще я покажат по телевизията, него от Европа ще го потупат по тиквичката. Стоката ще отиде в склад на митницата или на полицията, склада ще се самозапали както преди 2 седмици изгоря склад за контрабандна стока. На хартия стоката ще е изгоряла, реално ще си продължи по предназначение към клиента. Всички ще са доволни.