Бягства от затвора, жестоки убийства... Родната полиция ни пази!

Илияна, Дарина, Ивета - само част от жените, намерили смъртта си от ръката на партньор
Обновена: 1 яну 2019 09:30 | 31 дек 2018 17:15,
65
Бягства от затвора, жестоки убийства... Родната полиция ни пази!
Снимка: pixabay.com

Брутална агресия, неоправдана жестокост, насилие след употреба на алкохол и наркотици... 2018 г. бе белязана от тежки престъпления и зверски убийства. И докато някои случаи бяха напълно непредвидими и причината за тях бяха скрити семейни проблеми, други може би щяха да бъдат предотвратени, ако извършителите не бяха на свобода или бяха заловени по-рано.

Още по темата

Още от първия ден годината започна с безпрецедентен акт на насилие. Зверско шесторно убийство в къща в Нови Искър бе извършено в нощта на Нова година. Тогава 56-годишният Росен Желев Ангелов уби Кети Кюхова, с която е имал интимна връзка, нейния мъж - Неделчо Юнаков, сина на Неделчо - Георги Юнаков, майката и дъщерята на Кети - Еленка Бурджиева и Нанси Иванова, както и приятеля на Нанси - Боби.

Разследващите обявиха, че именно Кети е била първата жертва на Ангелов, след което той е избил хората в къщата.

След кървавата баня полицията започна мащабно издирване на Росен Ангелов в близките населени места и планината, а хората в района изпаднаха в паника, че той е въоръжен и изключително опасен. Ангелов е педофил-рецидивист, два пъти е лежал в затвора за блудство с малолетни момичета и е обявен за общодържавно издирване от септември 2009 г.

В крайна сметка след няколкодневно издирване, Ангелов бе открит мъртъв в изоставена къща, а експертизата доказа, че той се е самоубил.

Според разследващите шесторното убийство е извършено както от ревност заради интимната си връзка с Кети, така и от финансов интерес. Кети е чистела домове на заможни българи и Росен е искал ключовете от нея, за да ги ограби. Тя обаче не му ги дала и това било причината за разрива в отношенията им.

Дали това са основателни мотиви за шесторно убийство и защо такъв рецидивист се разхожда на свобода, останаха въпроси без отговори.

Ден след като Росен Ангелов бе открит мъртъв, друго убийство смрази столицата. Бизнесменът Петър Христов бе разстрелян посред бял ден близо до търговски център в София.

Килърът на бизнесмена го застреля с картечен пистолет "Скорпион" от строеж, в близост до местопрестъплението. Изстреляни са 8 изстрела, открити са 7 гилзи, а в тялото на бизнесмена са попаднали пет куршума. Убиецът бил с черни дрехи и маска и година по-късно все още не е известно кой е.

Една от основните версии бе, че Петър Христов е убит заради отмъщение, тъй като той е помогнал за разкриването на групата за отвличания "Наглите".

През тази година много убийства бяха извършени и заради болна ревност, съмнения за изневери и разрив в отношенията. А статистиката е стряскаща - само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори, а 3 деца – от своите бащи. И въпреки зловещите цифри обществото се обяви против приемането на Истанбулската конвенция, в която се предвиждат мерки срещу домашното насилие и агресията срещу жени и деца.

И така още през февруари бе извършено кърваво убийство заради ревност. Два трупа бяха открити в лек автомобил край Пампорово. Рок музикантът Антон Бояджийски застрелял с два куршума в гърдите и един в главата 41-годишната си приятелка с незаконен пистолет "Макаров" и след това се самоубил.

Месец по-късно пък кървава трагедия разтърси Пловдив - в апартамент бяха открити мъртви съпрузи. 32-годишният Ради Енев убил с кухненски нож 29-годишната си съпруга - Илияна Енева, а след това се е самоубил. В това време в жилището било и невръстното им дете.

Според разследващите в този случай нямало информация за любовен триъгълник или финансови проблем в семейството, двойката не била и позната на полицията. Най-вероятната причина за зверството е психично разстройство при съпруга.

През юни месец куршуми проехтяха и в Слънчев бряг. Охранителят Михаил Станчев уби хазартния бос Коста Николов-Миджурина и рани тежко бившата си приятелка Симона Тодорова. Именно чувствата му към нея и отказът му да приеме раздялата са причината за кървавата вендета.

Във фаталната вечер Миджурина чака Симона да я води на ресторант с лъскав "Мерцедес". Станчев обаче отваря вратата на автомобила и убива хазартния бос, а след това стреля и по 22-годишната Симона. Тя по чудо оцелява, въпреки че няколко дни е в медикаментозна кома. Възстановяването й все още продължава.

Семеен скандал завърши с трагичен край и в Айтос. В средата на юни 27-годишният Теньо преби до смърт 19-годишната си приятелка Ивета. Според разследващите 27-годишният Теньо е бил пиян и дрогиран по време на побоя.

Разправията между двамата започнала заради 3-годишния им син. Според бащата Ивета не полагала достатъно грижи за детето и й се нахвърлил заради това. Теньо е многократно осъждан като първите му прояви са още докато е бил непълнолетен. Последно излязъл от затвора през април 2016 г.

През юли Пловдив бе разтърсен от още едно зверско убийство. Доцентът Стефан Нейков почина след жесток побой и сексуално насилие с бейзболна бухалка. Жестокото престъпление бе извършено заради ревност от 42-годишния Илия Стоичков, тъй като разбрал за връзка на съпругата си Иванка с пенсионирания преподавател.

Съпрузите заложили капан на Нейков, като Иванка си уговорила среща с него извън града. На мястото обаче пристигнал и съпругът, въоръжен с бухалка. След побоя двамата откарали доцентът близо до Военна болница в Пловдив, където малко по-късно Нейков издъхнал.

Още по темата

В края на юли пък жена бе застреляна във входа на дома си в Благоевград, а убиецът й се самоуби малко по-късно. Десетина дена преди инцидента Радослав Стипцаров-Соколето пребил приятелката си Силвия, която е дъщеря на жертвата - Снежана. Силвия подала жалба в полицията, а майка й дала показания, защото и тя получавала заплахи. Така една вечер, докато отключвала входната врата на блока, от храстите изскочил Соколето и от упор застрелял Снежана в гърба с гладкоцевна пушка. По-късно полицията го обгради в къща в кюстендилското село Бараково, а не след дълго бе съобщено, че той се е самоубил.

Радослав Стипцаров-Соколето е известен със зверствата си в Благоевград. Още през 2009 г. получил присъда от 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си. През 2016 г. жалба срещу него подала и друга негова бивша приятелка.

Поредното убийство заради семейни проблеми бе извършено в началото на ноември в София. 26-годишният Викторио Александров уби приятелката си Дарина, едногодишната им дъщеря и опита се да се самоубие, но оцеля.

Пред съда Викторио обясни, че мотивът да убие Дарина бил, че се чувствал пренебрегнат във връзката им, отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи. Той хвърли цялата вина за срива в отношенията им върху нея и я обвини, че е била лоша майка и че е малтретирала детето им. Викторио настоя и че не си спомня детайли за двете извършени от него убийства.

Някои от тежките престъпления през тази година бяха извършени и под знака на алкохола и наркотиците. Но може ли злоупотребата със субстанции да бъде оправдание за жестоко убийство?

В началото на октомври зверско убийство потресе Русе. Телевизионната водеща Виктория Маринова бе зверски убита и изнасилена до бетонната алея край Дунав в Русе, където спортувала. Дни по-късно убиецът й Северин Красимиров бе задържан в германския град Щаде, където се опита да избяга.

И досега не е ясно какви са мотивите за бруталното престъпление. 21-годишният мъж още твърди, че не помни да е убивал младата жена.

При разпитите стана ясно, че в нощта преди престъплението Северин бил на празненство по случай рожден ден, пил уиски, бира, взел и наркотици. През ноември съдът реши Красимиров да бъде настанен за един месец в психиатричното отделение на болницата за лечение на лишени от свобода към затвора в Ловеч, за за бъде изследван. Според справка от Центъра за психично здраве в Русе обвиняемият е диагностициран с умерена степен на умствена изостаналост.

Трагедия се разигра и в Бяла Черква в началото на декември. 18-годишен наркоман нападна, изнасили и удуши 70-годишна жена. Извергът се промъкнал в двора на баба Петрана и я повалил на земята с кроше. След това започнал да се гаври с жената и да й затиска устата с ръка, за да не вика, вследствие на което тя се задушила.

Убийство от последните дни за пореден път шокира обществото. 24-годишната Златена бе брутално убита от 37-годишния Димитър Ръжев. Зловещият инцидент станал в стая в столичния хотел "Рила".

Димитър удушил Златена, а след това започнал да я удря с бутилка и забил вилица в окото й. Пред полицията Ръжев признал, че през последните дни е употребявал наркотици и алкохол. Затова и най-вероятно до убийството се е стигнало заради психичен проблем, отключен от дрогата.

През тази година и друг безпрецедентен случай на тежко престъпление смрази обществото - като на филм двама затворници - Владимир Пелов и Радослав Колев, избяха зрелищно през парадния вход на Софийския централен затвор, използвайки внесено отвън огнестрелно оръжие. Два месеца МВР диреше безрезултатно бегълците до момента, в който Пелов бе убит при престрелка в Ботевград.

Смъртта си затворникът намери от ръката на някогашен приятел. Пелов дебнел Марио Панчев-Дебелия, за да го убие, защото се съмнявал, че помага на МВР в издирването му. При стрелбата обаче беглецът загина на място, а Дебелия издъхна няколко дни след това от раните си.

Бягството от затвора на Пелов и Колев доведе до множество критики срещу МВР, като и премиерът Борисов изрази недоволството си от работата по случая.

Къде е вторият избягал затворник - Радослав Колев, също не е известно и до днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението не е джендърската конвенция, а твърдата ръка!
17
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решението е да се разреши на полицаите да стрелят на месо при най-малката провокация, а не да си държат оръжието като новогодишна украса. Доживотни присъди за рецидивисти, побойници и изнасилвачи. Изобщо не ми дреме за европейските ви ценности и права на престъпника. Ако Страсбург има проблем с това, властта да организира референдум и да представи резултатите на меките китки.
16
3
 
5
 
! Отговори
info.info преди 5 години
Във всяка кухня от дясно на черпаците ще бъде командирован по един полицай да пази жените и не в редки случаи и мъжете от половинките им. Какво искате от полицията ми не е ясно.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се въведе смъртно наказание,ще изчезнат моментално психопатите!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В държавата управлявана от ГЕРБ е така, всичско е ненормално както техните подръжници и платени ***. На всички нормални хора весело посрещане на нова година. Нека тя е последна за безрадниците от ГЕРБ.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Викторио убил жена си щото не била платила кабелната :))) Дошъл да се разправя в тях и искал да си вземе кабелният модем и сателитният приемник.Разгорял се спор за тази несъмнена семейна ценност на стойност 20-30 лева и героят извадил револверът и я застрелял в главата.Мисля с 2 куршума за по сигурно.След тва оставил кабелният модем и си хванал такси.Взел със себе си детето.По някое време се сетил че само май ще му пречи и затва решил да го гръмне.Чистокръвен психопат.
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При корупция в държавата е така, бедност, престъпления. Корупцията започва от институциите. Градивния труд не е приет като ценост. Хората от производството, услугите са притиснати от бюрокрация.
11
2
 
27
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Има какво да ги спре. Смъртната присъда! Премахната е не от милосърдие, а за да запазят живота на извергите Те са нужни за да стресират обществото и да го отклонят от жизнено важните проблеми. Убитите и изнасилените са фактически хора с разбити психики. До края на дните си те или техните близки преживяват унижението и безсилието да получат възмездие ги съсипва допълнително.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите предимно се гърмят заради пари или ***. (случаят Симона). Ромите обикновено убиват когато им се доправи секс и тая се съпротивлява.После ми кажете че не са животни. А за конвенцията ще ме извинявате ама мойте наблюдения над жените в България е че те харесват силни избухливи мъже.Обичат тръпката да контролират мощен звяр.После горят..Познавах един такъв-син на кука самбист.Редовно шамареше неговата пред чужди хора.Тя циври,циври уж ще го напуска и след 2седмици се върне.Лебоф?
9
1
 
14
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Ко да кажа. Бойко на власт, честито му на бг народа. Т.е. _офцете, които не са емигрирали още поради липса на капацитет, решителност, късмет, желание и т.н. Докато Бойко е на власт ще е така и ще става по-зле, защото при авторитарното управление важен е страха. Стаха, че ако дойде друг най-лошото от предния шще стане водещо и за това бандите и бандитите се толерират да има страх. Ако искаше БОйко с мощат на Цвеко загодина да се справят с автокрадците, но НЕ и защо за да има застрахователи
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички престъпници казват."Вземах наркотици ,пуших трева,*** екстази и после пих поне половин бутилка ракия,водка,уиски...Хайде направете си един личен експеримент.Изпушете една цигара трева.След тва си вземете едно хапче екстази с още метамфетамин-***.И изпийте 400 грама водка. ..Може би ще успеете да мръднете едвам ходейки след 7-8 часа.И последното нещо което ще искате да направите е да душите и да клатите 80год. бабички.Най-вероятно ще се скъсате от повръщане и ще има нужда да лежите.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли в проспериращ Тиквостан!!
6
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Брутална агресия, неоправдана жестокост, насилие след употреба на алкохол и наркотици... 2018 г. бе белязана от тежки престъпления и зверски убийства."Безкрайните мелодарами в дивашката територия на балканските диви буллгари! Дори тзсиганията и диващината на *** бледнее пред тзсиганията и диващината на буллгарите!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И въпреки зловещите цифри обществото се обяви против приемането на Истанбулската конвенция, в която се предвиждат мерки срещу домашното насилие и агресията срещу жени и деца."Пак ли почнахте с пробутването на мaлoyмнaтa си джендърска конвенция, смешници продажни? Нищо не може да спре някого да убие другиго у дома, нищо! Как ще спре насилието- ще назначи по един бодигард в дома на всяка жена ли? Да не говорим, че целите на въпросната конвенция целят да прокарат нещо съвсем друго.
4
1
 
8
 
! Отговори
ss преди 5 години
Ами не може до всеки човек в бг да се сложи кука ! Просто такава ни е нацията ! Всеки е тарикат и може да прави всичко ! Хората не са виновни, че ние правим това или онова ! Весели празници !
3
3
 
17
 
! Отговори
Неук преди 5 години
Скудоумно заглавие.А иначе полицията разбира превенцията под формата на препоръки, как хората да се пазят, а не как да се хванат престъпниците. Не ходете сами по тъмно, без оръжие, в неп .. т.н. Ами защо може да го правя във всички останали европейски държави, а тук не. Защото има превенция. Когато ги уволнят всичките без право на пенсия, може и да започнат да използват мозъка си, не само какво да правят в извън работно време и как да си докарат още доход, а как да работят съвестно и качествено
2
8
 
7
 
! Отговори
americano преди 5 години
смешници! елате да видите какво значи полиция и съдебна система!
1
10
 
17
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Само да попитам автора,какво има общо полицията тук.Какви са нейните функции.Това,че са малки присъдите,пускът се на свобода убийци,крадци,затворници бягат,за тях полицията не отговаря,а други институции.За извършените убийства на жени,до тях полицай ли трябва.Ограничителна заповед се издава от съда.