Нова измама! 29-годишна "рефинансира" кредит, даде над 1000 лв.

Полицията предупреждава за нов вид телефонна измама
Обновена: 20 фев 2019 09:18 | 19 фев 2019 19:40, Анисия Иванова
21
Нова измама! 29-годишна "рефинансира" кредит, даде над 1000 лв.
Снимка: Dnes.bg

Полицията предупреждава за нов вид телефонна измама, свързана с банков кредит. 29-годишна жена от Нови пазар е попаднала в капана преди няколко дни, съобщиха от МВР.

Мъж, който се представил за финансов сътрудник към банкова институция, предложил на вниманието й няколко услуги, между които съдействие за рефинансиране на банкови кредити или съдействие за теглене на заеми от банкови институции.

Непознатият попитал жената дали има парични затруднения и след като получил положителен отговор обяснил, че ще съдейства. Последвали няколко допълнителни обаждания, в които той поетапно разбрал в коя банка има кредит и какъв е размерът на задълженията на младата жена.

След като му дала ЕГН-то си, мъжът обяснил, че е проучил кредитното й досие и че ще съдейства да се рефинансира кредита й, като за случая е необходимо да изтегли по-голяма сума. Трябвало да заплати само 280 лева за услугата, които да преведе на името на една от служителките. След като изпълнила уговореното, 29-годишната жена получила ново обаждане, в което й било казано, че е необходимо да преведе още 900 лева - парите щели да седят замразени по нейната сметка като гарант и ако има закъснение по обслужване на кредита, вноската ще бъде погасявана с тях.

Така жертвата превела на името на същата "служителка" и тези пари. След като не получила документите за одобрение на рефинансирането, които очаквала, 29-годишната жена разбрала, че е била измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията отново напомнят: Хората трябва да бъдат изключителни внимателни и предпазливи, когато приемат телефонно обаждане от непознат. В никакъв случай да не предоставят лични данни и информация с какви пари разполагат, къде живеят и имат ли спестявания. Измамниците са ловки и използват всяка казана неволно дума по време на разговор като своя информация. Искат ли ви пари по телефона - бъдете сигурни, че става въпрос за измамна схема.

Ако получите обаждане от непознат, който иска пари от вас по различен повод прекъснете връзката, свържете се с ваш близък и го информирайте. Ако не успеете, позвънете на телефон 112 или на дежурните телефони в полицейските управления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че ако си потърся правата по библесйкия начин (да го разбия от бой, да му взема всичко и да го карам да ми мие колата 2 години ... считам го за честно и нормално), изнежената ни съвременна съдебна система, няма да го хареса, въпреки че 905 от народа ОДОБРЯВА! Време е за промяна и връщнае към крумовите закони. Така ще е добре!
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доктора - Не, не е "само виновно", виновен е измамника и трябва да бъде наказан.
13
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня като на баща ми звъннаха, тате,тате, убих човек с колата!Аз в този момент чистех гаража, а той миеше колата.
12
2
 
10
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Ей не свършиха баламите
11
2
 
12
 
! Отговори
... преди 5 години
Може ли да има още толкова наивни хора! Голяма бяла птица!
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си финансово неграмотен и особено наивен, с недобро образование, всеки може да те "рефинансира" ...
9
8
 
31
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 5 години
От ГЕРБ-младежи е 29-годишната, нали?
8
5
 
34
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Щом е имала 1180 лева, значи не е финансово затруднена.
7
2
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Не е...луд който яде...баницата,а този който му я дава.А е толкова...просто,просто затваряте телефона и не говорите с непознати за...вас,каквото и да било.Точка,това е.
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Умен и нагъл хитрец са две различни понятия. Вторият рано или късно си получава заслуженото.
5
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парите на глупаците принадлежат на умните.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мен са ме рекетирали от фирма за задължения който се оказваше че не дължа , искаха ми 200 лв за неустойка по договор за стационарен телефон за който не съм бил плащал две години , а те ми звъннаха точно на него , обяснявам им че няма как да не съм платил защото той работи и има даже и интернет активен, звънах в виваком и те ми казват да дължите , питам, аз ако не платя един месец и се изк. нали , те да но вие ги дължите и дълга е продаден , тогава пуснах жалба в полицията и всичко свърши
3
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо не задържат получателя на парите по сметката , това е най лесно и става бързо и е доказуемо
2
3
 
25
 
! Отговори
Нее за вярване преди 5 години
Егати Тъпата...
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Млади хора, глупи хора.