Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО

Не се съобразява с волята на народите в страните от региона
Обновена: 20 фев 2019 15:07 | 20 фев 2019 11:27, Елка Василева
371
Лавров: Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Западът безцеремонно всмуква Балканите в НАТО, без да се съобразява с волята на народите в страните от региона, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Западът провежда безцеремонна политика на всмукване на този регион в НАТО, без да се съобразява нито с волята на народите в съответните страни, нито с уроците на историята, нито с елементарното дипломатическо приличие", каза Лавров.

Той говори в Дипломатическата академия на руското външно министерство на конференция, посветена на паметта на бившия представител на Русия в ООН Виталий Чуркин.

Лавров отбеляза, че Русия отдавна и настойчиво призовава към завръщане към основните принципи на международния живот, фиксирани н Хартата на ООН и документите на ОССЕ: суверенно равенство на държавите, ненамеса във вътрешните работи, неприлагане на сила или заплаха със сила, разрушаване на споровете изключително с мирни средства.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
11
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До хората знаятЕвала много добре извъртя ситуацията ама нейсеМалко фактиНефта в Чечня се ползва още от Царско време, по време на войната джихадистите произвеждаха некачествен петрол и го продаваха да си финансират войната срещу РФ обеми на един полет двойка хеликоптери е унищожавала до 5 микро рафинерииВ Абхазия и Северна Осетия има различни етноси и езици от Грузинците и НАГЛИЯ ОПИТ ЗА АСИМИЛАЦИЯ доведе до конфликтаУкрайна - Крим се отдели по Казуса Косово създаден и подържан от САЩ
220
5
 
18
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
Абе плещник я си гледай твоята паница, кво си се загледал в Балканите? Не искаме спасението ти! Още повече, когато нямаме нужда от такова! Айде у лево! Какъв мошенник! Когато ми обясни "демократичното" анекиране на Крим може да се говори! Но няма да може!
219
7
 
27
 
! Отговори
българин преди 5 години
Лукоил ни съдира по 10 ризи от гърба с цените на горивата,Газпром ни дере с цените на газта ,а вие се чудите защо балканските народи се чудят как да се махнат от вас.Е,ако не знаете ето казваме ви-свалете цените на газта и горивата 2 пъти и тогава отношението към Русия ще бъде съвсем друго.А каквито са днешните цени ми се иска да внесат от Бразилия коли на спирт и да наливам в резервоара ракия четворно препечена пред очите на група руски туристи.Отсега имам 600 литра такава ракия и още ще варя!
218
7
 
20
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
Изключителна наглост на Лавров.Не отдавна същия този каза ,че целия свят мрази РУСИЯ.Дали е случайно ?
217
7
 
23
 
! Отговори
Махно преди 5 години
Как боли, как сърби. Лека е един. НАТОООО.
216
9
 
28
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Любопитно е откъде Лавров ще знае какво искат народите. Някак си мина времето, когато Кремъл обясняваше на народите какво точно трябва да искат. С танкове, естествено. Като в Унгария през 1956 и Чехословакия през 1968.
215
10
 
21
 
! Отговори
Воля преди 5 години
Единствената воля, с която НАТО не се съобразява е кремълската.
214
8
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Да се смее ли човек, да плаче ли?Хората могат да съхраняват информация.Изказванията на този субект няма да бъдат единствен и меродавен источник в ерата на информатиката. Това че "писаното остава" само поражда напомняне за престъпленията на Русия срещу народите. Това също ще остане. Русия и след 1000 години няма да може да си намери място заради престъпленията на този кървав режим през последните 10 години.
213
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е да слушаш руското квичене....
212
9
 
19
 
! Отговори
хората знаят преди 5 години
Запада наблюдава личния пример на Русия.Чечня не искаше по 2000 разлива на нефт върху обработваемата си земя и затова поиска да се отдели от РФ и да ремонтира тръбопроводите си сотчисления от обствеността на тръбопровода. Русия ги обяви за терористи и заграби земята им.В Грузия създадоха отцепнически движения в Нагорни Карабах и Осетия.После им обявиха война . . .По същия начин в Украйна, а върха на наглостта беше Крим където открито потъпкаха договора за "Териториалната цялост на Украйна".
211
13
 
8
 
! Отговори
Русия в ЕС ? преди 5 години
Мястото на Русия е при цивилизованите държави в ЕС и после заедно в НАТО , но естествено без сегашното недемократично управление на страната.
210
5
 
21
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Лавров отбеляза, че Русия отдавна и настойчиво призовава към завръщане към основните принципи на международния живот, фиксирани н Хартата на ООН и документите на ОССЕ: суверенно равенство на държавите, ненамеса във вътрешните работи, неприлагане на сила или заплаха със сила, разрушаване на споровете изключително с мирни средства.И кое от това Русия спази при анексирането на Крим!!!
209
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този защо се прави на ударен? Просто е нелепо да се твърди, че страните влизат в НАТО против волята на народите. Няма народ на Балканите, с изключение на сърбите, който в мнозинството си да не желае да бъде част от НАТО и ЕС. Просто няма. Който твърди друго е добре да се огледа около себе си и да разбре в какъв свят живеем. Русия отдавна не е световна сила, а регионална и претенциите й ще стават все по-несъстоятелни. Днешните, а и бъдещите световни сили безспорно са САЩ и Китай.
208
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Реално, на Русия и трябва територията на Балканите, не населението.
207
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"УжасТ"В ред ли си....... Нормален ли си.....
206
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
205
14
 
10
 
! Отговори
авс преди 5 години
това е вярно сащ бомбиха бивша юголавия и сега ги приеха в нато народа не иска а правителсврто не ги интересува обвиниха русия че се мешат вътршните работи в бивша югославия сащ също накара сърбия да влезе в нато сърбите не са *** те са патриоти обичат сърбия и никога няма да забравят бомбите на сащ
204
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение че си завладял такава огромна територия с толкова много народности и да даваш акъл и за Балканите е нагло.
203
4
 
6
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Анонимен 226не се притеснявайте моля
202
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най вероятно това са териториите, където ще бъдат поставени натовските ракети със среден и малък радиус. Защото старите натовски държави едва ли ще рискуват, но ще притискат балканските държави до подлудяване...