Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"

5 обвинения бяха повдигнатити срещу Ружа Игнатова в САЩ
Обновена: 11 мар 2019 11:51 | 11 мар 2019 07:00, Александър Попов
160
Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"
Ружа Игнатова. Снимка: Instagram

Мрежата OneCoin е обхванала от 2014 г. над 3,3 млн. души на 4 континента, показват данните от различни източници. Действа на принципа на секта, като се организират презентации в градове по целия свят, на които Посланици продават "образователни пакети".

Участниците научават как да "копаят" уанкойни, как да търгуват помежду си с тях и какви бонуси ще получават, ако привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надхвърля 55 000 евро.

Още по темата
Прокуратурата в Манхатън предяви криминални обвинения към двамата българи, основатели на компанията "OneCoin Ltd". Според обвинителите зад океана Константин Игнатов (33 г.), който понастоящем ръководи компанията и сестра му Ружа Игнатова (38 г.), която е създател на OneCoin, са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема.

Константин бе арестуван миналата седмица, а сестра му е в неизвестност от октомври 2017 г. По данни на разследващите е напуснала България с полет на Ryanair за Атина, но след това няма информация за нея.

Срещу Ружа Игнатова, която се смята за лидер на схемата, са повдигнати пет обвинения. Четири от тях (присвояване, участие в организирана група за присвояване, измама с ценни книжа и пране на пари) се наказват всяко с максимум 20 години затвор, а петото (съучастие в измама с ценни книжа) може да й донесе до 5 години затвор, пише "Труд". Тя е обявена за издирване с международна заповед за арест от прокуратурата в Германия.

Новини за Игнатова се споменават спорадично, след като започнаха разследванията срещу "OneCoin Ltd". Според свидетели през лятото била на яхтата си в Созопол. На тази яхта се организираха партита за отбрани хора. Самата Ружа бе носител на наградата "Бизнес дама на годината" през 2012 г. и 2014 г.

Има слухове обаче, че вече не е сред живите.

"Килър командоси от българската мафия" (Killerkommandos der Bulgarischen Maa) превзели бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало тя да бяга. Съществуват твърдения, че съдружници на Ружа Игнатова са си тръгнали с голямата част от парите и дори, че тя вече може и да не е между живите”. Това пише немскоезичният сайт "Герлах репорт", регистриран в САЩ. Интернет изданието се позовава на пост във фейсбук на Кари Валроос, наричан Европейски посланик на уанкойн. Сайтът подчертава, че Кари Валроос е наясно с всички тайни на "мрежата за измами" и с мрежата от корумпирани адвокати, които "преследвали всеки клиент като дивеч".

Обвинението

Обвинението твърди, че OneCoin има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Голяма част от идентифицираните 1,2 милиарда долара на инвеститорите са били изпрани в поне 21 държави. Според американската прокуратура за две години – до септември 2016 г., компанията на Игнатови има печалба от 2,23 милиарда евро.

Обвиняемите са създали "компания за криптовалута за милиарди долари, основаваща се изцяло на лъжа и измама", се казва в изявлението на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му "инвеститорите са били лъгани, а обвиняемите са забогатявали".

Ружа Игнатова живее в Германия от 10-годишна с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Започва кариерата си като консултант в международната компания "Маккинзи енд Къмпани", където работи с редица международни банки и финансови институции. Според германско списание "Дер Шпигел" Ружа и баща й Пламен до 2012 г. са имали металургичен завод в Бавария, който е фалирал дни, след като собствениците са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била осъдена условно за това, че е забавила обявяването на несъстоятелност, а синдикът на дружеството обвинява семейството, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите с цел да бъдат изнесени от завода. Игнатова е цитирана да твърди, че това е невярна интерпретация, а причината за фалита била световната криза. През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на форум, организиран от списание The Economist.

В Германия криптовалутата OneCoin е забранена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94цената на тая валута пак ще се определя според това дали се търси, =ти сега искаш да ми продадеш за 4 хилки ли ? а? защо бе, че ти ше загубиш, ако цената се качи? що искаш да загубиш ,бе, нещо не ми се връзва?
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Невярно. Биткойн се плаща когато закачиш достатъчно блокове с във веригага с транзакции на блокчейна"Мда... Все едно говорим за метал от който се правят центове. Т.е. е същото като да знаеш, че за една месингова монета са ти нужни 20 грама месинг. Само дето нямирането на месинг в тоя случай става по-трудно. Излиза, че "невярно", ама е напълно вярно. Като кажеш "невярно", все едно да твърдиш, че стотинките не са българска валута и суровината им не е ценна, искаш само цели български левчета.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"А защо след като хората са алчни, дават толкова пари за биткойн, а не си го открият сами без пари"Ще ти го обясня с детски пример. Представи си, че алгоритъмът за намиране на виртуална валута, е вързан за простите числа.A хората защо не използват кратни числа за намиране на виртуална валута, би ли ми обяснил по просто с пример?
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"какво ще стане с "цената" , за Ценноста пък изобщо не питам..."Никой не знае какво ще стане с цената. Цената се определя на пазарен принцип, а не дали печатницата в БНБ още работи за да печата последните левчета. В крайна сметка, ако приемем, че накрая открият дори и последния биткойн, цената на тая валута пак ще се определя според това дали се търси, дали се търгува с нея, дали е полезна с нещо за хората.
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А всеки следващ биткойн се открива по-трудно."Невярно. Биткойн се плаща когато закачиш достатъчно блокове с във веригага с транзакции на блокчейна - това е откриването или копането на криптовалута. Да закачиш бкокчейн сам са ти нужнби около 10 години, затова вскичи дружно копат distributed и който пръв изчисли - получава бонус. Ако утре компютрите станат по-бързи или математиците открият начин за бързо смятане на следващича блок - криптовалутуте умират моментално.
79
3
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Ха ха епа ясно е , че в морето от акули винаги има и по-голяма акула! Тия явно а си мислили, че те са баш акулите ама то и пабло ескобар така си е мислил и мнооого други пък сега де са?
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А защо след като хората са алчни, дават толкова пари за биткойн, а не си го открият сами без пари"Ще ти го обясня с детски пример. Представи си, че алгоритъмът за намиране на виртуална валута, е вързан за простите числа. Откриването на първите прости числа е много лесно. Обаче колкото по-големи стават, толкова по-трудно се намират. В началото са изкопали лесните монети, сега се копат трудните. А вече намерените се продават срещу всякаква друга валута. Алчността върти всичко тук...
77
2
 
3
 
! Отговори
Популист преди 5 години
Хванете нещо реално - Тонсаджук! Валютата на ГЕРБ!
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кеширали са двойно и всичко и са го закопали на Островът на съкровищата.
75
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 83А всеки следващ биткойн се открива по-трудно.--пак казвам - това НИЩО не значи!всъщност значи ... значи, че е твърде голяма вероятността, щом нещо става все по-трудно "за намиране", да остават все по-малко лудите търсачи на "изчезналият кивот", а щом търсачите ще спадат, какво ще стане с "цената" , за Ценноста пък изобщо не питам...
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а аз от години вече хеширам"Какво хешираш бе, мойто момче? :)) Ти си човек, който говори за "двойно хеширане", което когато порастнеш и наистина разбереш какво означава хеш, ще се срамуваш от думите си, от това което си казал. :))) Двойно на един и същи хеш алгоритъм или на два различни, ахахахахха!!!!! :)))
73
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А защо биткойн струва толкова пари и се продава толкова скъпо за пари, след като можеш да си откриеш сам"Защото хората са алчни.А защо след като хората са алчни, дават толкова пари за биткойн, а не си го открият сами без пари след като алгоритъма за откриване на биткойни се намира на всеки ъгъл и всеки може да си отркие биткойни, а Ружа не дава алгоритъма за уанкойн и иска пари за уаннийните?
72
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81А защо биткойн струва толкова пари--щото все още има твърде много канарчета, за тва... то и лалетата в средните векове са стрували 4000 гулдена, щото на тълпата е било втълпено, че после ше може да ги шитне за още по-скъпо... еййй много ненастино това човешкото око, ей...
71
5
 
0
 
! Отговори
Хешист преди 5 години
Понеже ви виждам тука, че никога не сте се занимавали много с хеширане, а аз от години вече хеширам, значи да ви светна, значи алгоритъма на Ружа е суперпозиция от уан-уей хеш функция и хеш алгоритъна на Верхуф. И понягога Ружа използва и двойно хеширане, но много рядко.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А защо биткойн струва толкова пари и се продава толкова скъпо за пари, след като можеш да си откриеш сам"Защото хората са алчни. Нещата за които питаш са пазарни закони в икономиката. Разумната цена се обосновава на търсенето. Ако сега започнат да се търсят килими, всички хора които продават килими, ще им увеличат цената, за да печелят повече. Е ако не искат да печелят, няма да увеличат цената. ;) А всеки следващ биткойн се открива по-трудно.
69
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Алгоритъмът на Ружа се базира на двойно хеширане"Няма нужда от "двойно". По всичко личи, че не познаваш понятието хеш. Ако искаш и десеторно го направи, ползата е никаква. А редъндънси чек въобще никакъв смисъл няма да се ползва за такива неща.
68
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че в единия случай можеш да си ги откриеш сам по определен алгоритъм, а в другия случай трябва някой да ти ги даде, защото алгоритъмът си е при него.А защо биткойн струва толкова пари и се продава толкова скъпо за пари, след като можеш да си откриеш сам биткойни по определен алгоритъм който се намира на всеки ъгъл а не си е при него а не както алгоритъмът на Ружа който се намира само при Ружа и Ружа не дава алгоритъм хората по света да си откриват уанкойни?
67
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За криптовалутите казваха,че са валути над валутите-супервалута и толкова стабилни откъм влияние на разни преизчисления поради моментното състояние в стокооборотите на пазарите за отделните страни,чийто представител са обикновенните валути имено поради факта,че се основават на високите технологии,че даже на тези,които не са поети в разработка от индустриалните компании и чакащи инвестиции,че редът си за пявяване,от което идва интереса към тях и търсенето им от инвеститори с ранг в различни коини
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германските и американските комунисти преследват българските капиталисти милиардери. Искат да национализират собствеността. Режимите преследват български бизнесмени и милиардери.
65
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алгоритъмът на Ружа се базира на двойно хеширане с цикличен редандънси чек и за това е нечестен, а биткойн и етериум се копат с неключов хеш алгоритън със спектрален хеш за това са чесни.