Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"

5 обвинения бяха повдигнатити срещу Ружа Игнатова в САЩ
Обновена: 11 мар 2019 11:51 | 11 мар 2019 07:00, Александър Попов
160
Слуховете за OneCoin кралицата Ружа – от Созопол до "не е сред живите"
Ружа Игнатова. Снимка: Instagram

Мрежата OneCoin е обхванала от 2014 г. над 3,3 млн. души на 4 континента, показват данните от различни източници. Действа на принципа на секта, като се организират презентации в градове по целия свят, на които Посланици продават "образователни пакети".

Участниците научават как да "копаят" уанкойни, как да търгуват помежду си с тях и какви бонуси ще получават, ако привлекат нови и нови членове. Включването в мрежата става със суми от 1100 евро, а цената на най-скъпите пакети надхвърля 55 000 евро.

Още по темата
Прокуратурата в Манхатън предяви криминални обвинения към двамата българи, основатели на компанията "OneCoin Ltd". Според обвинителите зад океана Константин Игнатов (33 г.), който понастоящем ръководи компанията и сестра му Ружа Игнатова (38 г.), която е създател на OneCoin, са подвеждали инвеститорите, обещавайки им големи печалби при нисък риск в схема.

Константин бе арестуван миналата седмица, а сестра му е в неизвестност от октомври 2017 г. По данни на разследващите е напуснала България с полет на Ryanair за Атина, но след това няма информация за нея.

Срещу Ружа Игнатова, която се смята за лидер на схемата, са повдигнати пет обвинения. Четири от тях (присвояване, участие в организирана група за присвояване, измама с ценни книжа и пране на пари) се наказват всяко с максимум 20 години затвор, а петото (съучастие в измама с ценни книжа) може да й донесе до 5 години затвор, пише "Труд". Тя е обявена за издирване с международна заповед за арест от прокуратурата в Германия.

Новини за Игнатова се споменават спорадично, след като започнаха разследванията срещу "OneCoin Ltd". Според свидетели през лятото била на яхтата си в Созопол. На тази яхта се организираха партита за отбрани хора. Самата Ружа бе носител на наградата "Бизнес дама на годината" през 2012 г. и 2014 г.

Има слухове обаче, че вече не е сред живите.

"Килър командоси от българската мафия" (Killerkommandos der Bulgarischen Maa) превзели бизнеса с криптовалутата уанкойн и е трябвало тя да бяга. Съществуват твърдения, че съдружници на Ружа Игнатова са си тръгнали с голямата част от парите и дори, че тя вече може и да не е между живите”. Това пише немскоезичният сайт "Герлах репорт", регистриран в САЩ. Интернет изданието се позовава на пост във фейсбук на Кари Валроос, наричан Европейски посланик на уанкойн. Сайтът подчертава, че Кари Валроос е наясно с всички тайни на "мрежата за измами" и с мрежата от корумпирани адвокати, които "преследвали всеки клиент като дивеч".

Обвинението

Обвинението твърди, че OneCoin има над три милиона участници, които получават комисионни за привличането на нови членове, купуващи пакети от криптовалутата. Голяма част от идентифицираните 1,2 милиарда долара на инвеститорите са били изпрани в поне 21 държави. Според американската прокуратура за две години – до септември 2016 г., компанията на Игнатови има печалба от 2,23 милиарда евро.

Обвиняемите са създали "компания за криптовалута за милиарди долари, основаваща се изцяло на лъжа и измама", се казва в изявлението на федералния прокурор за Манхатън Джефри Бърман. По думите му "инвеститорите са били лъгани, а обвиняемите са забогатявали".

Ружа Игнатова живее в Германия от 10-годишна с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Започва кариерата си като консултант в международната компания "Маккинзи енд Къмпани", където работи с редица международни банки и финансови институции. Според германско списание "Дер Шпигел" Ружа и баща й Пламен до 2012 г. са имали металургичен завод в Бавария, който е фалирал дни, след като собствениците са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била осъдена условно за това, че е забавила обявяването на несъстоятелност, а синдикът на дружеството обвинява семейството, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите с цел да бъдат изнесени от завода. Игнатова е цитирана да твърди, че това е невярна интерпретация, а причината за фалита била световната криза. През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на форум, организиран от списание The Economist.

В Германия криптовалутата OneCoin е забранена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Балъци бол. Имали пари дали. Лежиш си на диванчето гледаш монитора а там кинтите се размножават самички. Голям кеф. Да ама не.
43
3
 
19
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Само съм чувал за т.н. криптовалути, пълен лаик съм! Това, което ми прави впечатление е понятието "копаене" на криптовалута и машини за копаене! Абе къде ги копат тез монети, в интернет? Пълна смехория! Отделен е въпроса за това, че той и федералния резерв като печата безконтролно долари, не е ли същия фейк!? Ей такива едни въпроси ми изникват...А световната финансова криза не беше ли предизвикана от абсолютно същите манипулации на банкери, дето правеха пари от "въздуха"!!!!?
42
6
 
8
 
! Отговори
Череполог преди 5 години
Антропологичните белези на физиономиите им показват,че са "българи" ама от индийски генотип!За тях измамата и кражбите е генетично заложена деформация от 2000 години!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Димо ПадалскиДруго си е да пипнеш сухата пара !--точно така !
40
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ружа е използвала измамен социалистически алгоритъм за копане на уанкойон, а биткйон и етериум използат почтени демократични капиталистически алгоритми за копане и затова на са измама.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 22Ами направили са "удара" там където има пари в изобилие,що не дойдат тука в обрулена България?--защото едно времеъуроците в училище НЕ бяха от типа на "стани богат", където даже и да си "кръгла нула", имаш 25% шанс от тотото, а с 25% ловиш "среден 3", а в институтите се "учеше", а не се "следваше".затова тука "обикновените западни шашми" неща трудно виреят, вкл. и лихвата!
38
4
 
22
 
! Отговори
??? преди 5 години
Тези двамата на практика са немци, а не българи. От 10-тата година на Ружа и от 5-тата година на брат й Константин живеят в Германия. Немски граждани са, учила е в Германия, има немски манталитет. Какво българско е останало в тия?! Що не престанем с това българи са, когато извършат нещо лошо и "забравили са България", когато извършат нещо хубаво? На практика обикновено е точно обратното.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставиха я много години, чак сега ли се усетиха, явно за да се съберат повече пари. СЦИ също, защо ги остават да натрупат много пари и да ужилят много хора и чак като се започне да става супер явно, айде задействат се, явно има верига и доста хора се облажват.
36
2
 
13
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
... Какви "криптовалути" , бе ?!?! ... Какви "уанкойни" ?!?! ... Какво "копане" ... ?!?! ... Какви пет лева , бе ?!?! ... Пълни тъпотии !!!!! ............ Ходите да "КОПАТЕ" ама като миньорите в Рудозем за по 600 лева заплата и цял ден под земята да видите как е !!! ......... С такива откровени тъпотии никога НЕ бих се занимавал ! ... Друго си е да пипнеш сухата пара ! Да ти дадат кеш заплатата ! Да ходиш да си платиш тока , парното , телефона и лекарствата и да ти останат ... 15 лева ! ...
35
4
 
2
 
! Отговори
мр преди 5 години
Погледнах нейни снимки...... ама мнооо грозна
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31A другите криптовалути като биткойн, етериум защо не са измама?--кой те заблуди така ?
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, поживяла е като бял човек момата...
32
4
 
8
 
! Отговори
Млад, кpacив тpyп преди 5 години
Живеем, живеем, пък вземем, че yмрем.Кой го блъснала кола, кой от пневмония, кой от рaк, на кой му паднала керемида на главата, друг го ухапала змия, последния пък се подхлъзнал в банята и си ударил главата. Не е чак толкова важно колко дълго ще живееш. Доста по важно е качеството на живот... Как живееш!Някой хора дълго живеят, но без да са щастливи. Други имат всичко и пак не са щастливи. Други живеят добре, умиpaт млади. Нещата не са черно-бели. Трябва да намираме щастието овреме.
31
2
 
4
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
60% от постъпленията в пирамидата са били на азиатски инвеститори, 18% от Европа, 15% от Австралия и 7% от останалия свят. От САЩ около 50 милиона долара.
30
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 Пич, бъркаш нещо. Тази мома от 10-годишна живее в Германия. Учила е навсякъде, но не и БГ. Таботила е за "Маккензи"-нещо си. Демек тя е производно на демокрацията. Комунистите и русофилите нямат ама нищо общо тука. Или викаш, ако не ги намесиш няма да ти се плати ли ?
29
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Българите сме много назад в тези измами.Такива пирамиди работят по така наречената "схема на Понци" на името на Чарлз Понци, американец с италиански произход. Най-голямата измама е тази на Бърнард Мейдоф, от която измама инвеститорите губят 70 милиарда долара. Чак през 2009 година Мейдоф е осъден. Къде са 70 милиарда, къде са 3 милиарда долара....
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"A другите криптовалути като биткойн, етериум защо не са измама?"Първо, не става ясно дали това на Ружа е наистина "криптовалута" или е псевдокриптовалута. В единият случай, благодарение на определен алгоритъм всеки може да "копае" и да открива такива пари (стига да има нужната техника). А в другия случай, някой ти ги продава срещу определена сума пари. Но и в двата случая водеща е човешката алчност.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Даже ако не се лъжа стана бизнес дама на годината, имаше я на корицата на българския Forbes."Е то Форбс е посмешище. Кой ли не е бил на корицата. И онзи клоyн Наков, ако не ме лъже паметта в едно предаване по телевизията се самоизтъкваше, че бил на корицата на Форбс. А то и споменатите по-долу, пирамидата SCI също бяха във Форбс. Да си във Форбс не означава, че честно си спечелил парите си. ОЧЕВИДНО! И е пълно с палячовци там.
26
3
 
19
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Онзи ден четох една "статия" в българските медии, които обясняваха как криптовалутата на Ружето била фейк, за разлика от "традиционните криптовалути", които не били фейк. Дълго се смях :)))) Нищо де, то ако няма критична маса от ба лъци, няма да има и бизнес. Това са оздравителни процеси, по този начин фалират всички ***
25
1
 
30
 
! Отговори
Пич преди 5 години
:) Тази неориятна "дама" беше абонирана за всички светски събития на нашия т.нар. елит. Гейлорд Минчев беше плътно до нея, за да не изпусне нещо. Даже ако не се лъжа стана бизнес дама на годината, имаше я на корицата на българския Forbes. Смятайте за какво става въпрос. По целия останал, нормален свят, всички сериозни институции редупреждаваха, че Ружето ръководи Понци пирамиди. Това не и е първата пирамида. Тук е редно да отбележим колко ефективно работят и европейските контролни институции.