Стрелба в джамия в Нова Зеландия, жертвите са десетки

Един човек е задържан, може да има още извършители
Обновена: 15 мар 2019 08:24 | 15 мар 2019 06:16, Елка Василева
43
Стрелба в джамия в Нова Зеландия, жертвите са десетки
Снимка: БТА

Стрелба беше открита в джамия в град Крайстчърч в Нова Зеландия. Един човек е задържан, предаде ДПА. Полицията съобщи, че има много жертви.

Полицията действа в отговор на много сериозен и трагичен инцидент, включващ активен стрелец в централната част на Крайстчърч, посочи представител на силите на реда.

Един човек е задържан, но според властите може да има и други извършители.

Това е развиваща се ситуация и работим да потвърдим фактите. Можем обаче да потвърдим, че има множество жертви, каза представителят на полицията.

По информация на силите на реда жертвите са били на две места.

Загиналите в стрелбата са най-малко 27, посочва сайтът "Отаго дейли таймс", цитиран от ТАСС.

В болниците на града са закарани най-малко 30 души, допълва изданието.

Свидетели посочват, че мъж в камуфлажно облекло, носещ автоматична пушка, открил безразборна стрелба в джамията "Ал Нур".

Премиерът Джасинда Ардърн нарече случилото се днес "един от най-мрачните дни в историята на Нова Зеландия", допълва АП.

Това е необичаен и безпрецедентен акт на насилие, посочи тя.

По думите й много от хората в джамията вероятно са мигранти. "Нова Зеландия е техният дом. Те би трябвало да са в безопасност тук. В Нова Зеландия няма място за екстремно насилие", подчерта Ардърн.

Отбор по крикет от Бангладеш пристигал за молитва, когато стрелбата започнала, но всичките му членове са в безопасност, разказа треньор, пише БТА.

Полицията призова гражданите да избягват джамиите в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХмБас ловя,че няма нищо общо с християните.
20
1
 
0
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Ние си коментираме ,но не знаем цялата истина. Името на града в който се случва всичко е Chistchurch / Християнска църква/. Иска ми се да изключа религиозна причина ,защото християните на убиваме, за да попаднем с девици в рая ,но според мен има някаква връзка. Пътуването из Европа на убиеца също. Той сам ще се защитава и предполагам ще разберем защо е направил такова ужасно нещо.
19
0
 
8
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
Stratfor 16.03.2019 в 20:51 Ето кои управлява НОВА ЗЕЛАНДИЯMинистьр председателката на НОВА ЗЕЛАНДИЯДжасинда Ардньр родена в семеиството на МОРМОНИМОРМОНИТЕ са сектантско движение с юдеомасонски теологични разбирания ,МОРМОНСВОТО е секта изцяло 100% под контрола на ЦРУбащата на НОВОЗЕЛАНДСКАТА премиерка ДАВИД РОСС АРДНЬР е висшо ченге мормон с 40 год опит в Полицията и криминалните разследвания и щатен агент на ЦРУ и МИ5 а щерка му Джасинда е работела за англииския премиер ТОНИ БЛЕЬР висш член на масонска ур -ложа HATOR PENTALPHA URLodge кьдето членове са лобистите на ВОЕННО ПРО
18
7
 
7
 
! Отговори
Ахмет преди 5 години
Народе, пишете не врели и некипели.ТЕРОРИЗМЪТ СИ Е ТЕРОРИЗЪМ НЕЗАВИСИМО КОЙ ГО ПРАВИ, НЯМА МЮСЛЮМАНИ НЯМА ХРИСТИЯНИ НЯМА БУДИСТИ НЯМА КАТОЛИЦИ КАКВОТО И ДА Е ТЕРОРИЗМЪТ СИ ОСТАВА ТЕРОРИЗЪМ И ВИНАГИ УМИРАТ НЕВИННИ ХОРА ?Разликата е ,че когато се извършва от МЮСЛЮМАНИ е тероризъм а от другите религии извърши ли се. Е умопомрачение Аз лично осъждам всякакъв вид тероризъм
17
4
 
7
 
! Отговори
един преди 5 години
до 4 Делиорманне се чуди на жестокоста която е направил , учуди се от твоята вяра колко жестокости направиха , колко кланета по телевизията излъчваха колко атентати направиха по света , там се чуди що за вяра е !
16
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До сРазсъждавай върху по-лесни за теб въпроси.
15
5
 
8
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Предлагам, в Петък един камион с пехотни мини да се вкара на заден ход в джамията пред халите, и от халите дистанционно да се взриви. Още по добре в синагогата зад халите или в коя да е йешива.
14
6
 
32
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Там, където има джамии, пък било то и в Нова Зеландия, винаги има убийства, кръв, насилие и много, много смърт! Вън исляма от земите на християните! Да си стоят в 48-те ислямски дупки, които наричат "страни"!
13
0
 
8
 
! Отговори
Бисер Великов преди 5 години
Първо зашо не написахте че е джамия .......и тогава да се коментира ...........?
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отвратителна постъпка, но ще става все по-зле. насилието ражда насилие. това е може би вторият подобен случай, но в обратната ситуация на ислямисти, избили молещи се християни в църква, случаите са стотици. дано някой не се сети да 'наваксва'.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато френските атеисти ги изпозастреляха те простиха на ислямска държава .А да видите сега тия ислямисти как ще реагират .
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Япония нема такова нещо,самурая е самурай и пази корените си
9
5
 
32
 
! Отговори
ми, преди 5 години
Ответен удар.Какво си мислят мюсюлманите като нахлуват в християнски земи?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не стане някоя излагация, че по коментарите прозира леко неразбиране на географията - Нова Зеландия не е в Западна Европа
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в NZ им е писнало от нарастващата популация мюслюмани.
6
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криво право границите трябва да се затворят и никакви мюсюлмани да не влизат в християнския свят. Ако работата се успокои след няколко години тогава да се мисли по въпроса. Сега нещата са на ръба на граждански войни в Западна Европа.
5
16
 
2
 
! Отговори
с преди 5 години
Като гледам половината надписи по пълнителите на стрелеца са свързани с България - Фружин, битка при Булаир, Шипка 1877, странна работа. Да не се окаже българин накрая?
4
39
 
10
 
! Отговори
Делиорман преди 5 години
Това е неописуема болка за нас мюсюлманите.Това престъпление не може да извършван от един човек-колко жалък трябва да си,колко религиозно,душевно трябва да си изпаднал за да извършваш такава жестокост.
3
3
 
54
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Стените спасяват живот!И всеки трябва да е от правилната страна,според разбиранията си!Нека изметем Соросовия либерализъм,Светът може и да е разделен,но по-мирен!Всяка жаба да си знае гьола!
2
3
 
54
 
! Отговори
ами преди 5 години
Друго ли очакваха тези,които напълниха и съсипаха Европа........това е началото.....