Слънчев бряг - без пари за британците, цените това лято падат с 10%

За шеста година родният курорт оглави класацията за най-евтина почивка
Обновена: 6 апр 2019 17:30 | 6 апр 2019 09:30, Камелия Цветанова
122
Слънчев бряг - без пари за британците, цените това лято падат с 10%
Снимка: Булфото, архив

За шеста поредна година Слънчев бряг оглавява класацията на най-привлекателните в ценово отношение дестинации за лятна ваканция в Европа за британците, съобщават медии на Острова.

Барометърът на Post Office Travel Money, който сравнява цените в 20 летни курорта в Европа, показва, че в Слънчев бряг те са намалели въпреки волатилността на паунда. Сред другите изгодни дестинации за британските туристи са Алгарве в Португалия и турският курорт Мармарис.

Изследването установило, че кошница от девет туристически стоки и услуги, сред които обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и препарат против насекоми в Слънчев бряг излиза 38,86 паунда (88,38 лв.), което е с 10,7% по-малко спрямо миналата година.

Вечеря за двама с вино струва около 22 паунда (50 лв.), а обяд за двама – малко над 8 паунда (18 лв.). Чаша кафе излиза 70 пенса.

Спад на цените е отчетен и в Алгарве с 16,2%, но разходите за ваканцията са с 48% повече, отколкото в България – 57,45 паунда. Цените в португалския курорт обаче са най-ниски в сравнение с морските курорти от еврозоната и са наполовина на най-скъпия курорт в проучването - Соренто, допълва Investor.bg.

В Мармарис туристическата кошница излиза 59,19 паунда, което е спад с 8,6% спрямо миналата година. Въпреки че цените в курорта са нараснали с над 20%, силата на британския паунд спрямо турската лира компенсира покачването на цените.

Най-голямо поевтиняване с над 20% на годишна основа е отчетено в Лимасол, Кипър. Туристическата кошница там излиза 94 паунда.

Общо в 14 курорта, включени в класацията, цените на туристическите стоки и услуги са намалели, показва изследването.

Въпреки понижаването на цените с 4,7% Соренто остава най-скъпата дестинация за лятна почивка за британските туристи. Туристическата кошница в града излиза 142,94 паунда. На второ място е испанският курорт Ибиса със 131,72 паунда, следвана от Лисабон със 118,99 паунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
28
 
! Отговори
неразбрал преди 5 години
А какво мисли по въпроса оня крокозъбел Ангелкова?Преди дни от нейното министерство предложиха схема "плащаш две ,ползваш три нощувки".Колко ли мъдрост има в тази отблъскваща конска главица?Нещо като "плащаш два , а взимаш три апартамента".Боже ,колко простотия има в тази алчна и невежа женица.
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как са направили проучването в Слънчев бряг,като сезона все още не е започнал
33
1
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Искаме шведски туристи.. къде са ? - за да ни ритат по главите докато им чистим обувките- да барем да поумнеем от ритницитеПосле нашите управници да ни обясняват че не трябва да ги обиждаме и съдим -понеже са много чувствитени --ТЕ шведите ХМ !))
32
0
 
16
 
! Отговори
:) преди 5 години
Голямо намаление!!! Цели 10%!Всички хукват към Сл. бряг.
31
20
 
16
 
! Отговори
Негневен преди 5 години
И аз забравих за Слънчака. Почивам в Гърция. Пълня резервоара догоре в БГ, купувам евтина храна и спя в колата. Голям съм пич и икономисвам много. Понеже съм си ***, в Гърция вадя дисагите и ям и пия на плажа.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свърши отдавна хубавото време за бг туризъм.СССР докарваше хиляди скромни туристи от републиките--Грузия,Армения,Казахстан и т.д. които сега не идват.А бяха хубави времена-храна заа туриста никаква,но е добра за прасета(за Родопите--месокомбината),за кокошките..Апартаменти за шефове и къщи за селяни се строяха..Софиянци по баровете със алкохолни шашми милионери ставаха..И никаква култура и уважение към туриста-вицове,подигравки -да,омраза-да,пълзене по корем пред западняците за някой долар..
29
0
 
17
 
! Отговори
Сашко преди 5 години
Г-жо К. Цветанова, "волатилност на паунда" е "нестабилност". Използвайте богатството на българския език.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да е лошо да ги връщаме на 4 седмици обратно при жените им, че ще са тираджии всичките ни туристи от Англия
27
4
 
24
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 5 години
Отдавна забравих за Слънчака.Вече 10 години само минавам през септември за да се убедя колко добре съм постъпил.Ама като се сетя за него ,веднага се сещам за онова квазимото Ангелкова ,която олицетворява Шайката-грозна ,нахална и обзаведена с 3 апартамента и къща в Драгалевци.Да беше инвестирала част от откраднатите милиони в главата си и съдържанието и.И на Слънчака е така-само бетон и нагли герберасти.Е ,няма как да стане.Сбогом тиквиии...отивам при Ципрас.
26
2
 
15
 
! Отговори
стари шлагери преди 5 години
Преди около 70 години там нямаше нищо и сега едно голямо нищо! Бог дал - Бог взел!
25
2
 
3
 
! Отговори
антисемит преди 5 години
Като се върнат евреите тогава ще се оправим с плана Моисей!
24
2
 
14
 
! Отговори
песимист преди 5 години
Отива си една легенда от соца, когато Гаспод ходеше по земята и даваше всичко!
23
2
 
1
 
! Отговори
lq lq преди 5 години
vqrno napravo bezplatno gi pyskaite tyka pyk te da ni pravqt na lydi i da ni se smeeqt! smotana yprava!
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма какво да мисля. Ти ще мислиш ..Като ти дойде времето до Болница или пенсия. Тогава, ще викаш , защо няма пари :) Хвърляйте ги нанвън и после чакайте тук комфорт.
21
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти.. се ми е там къде хвърляш. Интересуваме..тея дето хвърлят тук. Такива като тебе пишманн баровции дето си брои стотинките и вчера открил Кавала , не са в играта. Тука се говори за милиарди постъпления ...Не за 2ма кирльовции, които се мислят за богати :) С твойте 200лв в гърция ...после магистрали и пътища не се правя. Правят се с на англетата парите. Охльов.
20
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слънчев Бряг е клоака, правя асоциация със снимката от статията за панчаревкото езеро! Закривай, това е свърталище на ***, пиянки, наркомани пушещи трева, ***, херца, кокаин, дилъри, сводници, просяци, търгаши, измамници, пласьори, рекетьори, стриптизьори, англизки педофили, хомосексуалисти, сгаH от всички краища на европа, бг провинционалисти, взели бърз кредит, че и те да се почувстват хора!
19
2
 
11
 
! Отговори
Британец преди 5 години
Те и българките ефтинджас 15 лири all-inclusive
18
2
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Чакаме на пристанището, обещаните руски фериботи от мин.Ангелкова.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
олелеле... с по-скъпи винетки, цена на това, на водата... гледай какво прави бизнеса ;)
16
0
 
6
 
! Отговори
Слънчака преди 5 години
Къде ги видяхте тези 88 лева, като пълния инклузив на човек е не повече от 7 лева по себестойност, слънцезащитния крем ще да е скъпичък, заплати се плащат от дъжд на вятър, пък са и доста символични, на 4 часа се осигурява персонала...ама пък и британеца си е *** и не отбира от качество, така че всичко е наред...