Слънчев бряг - без пари за британците, цените това лято падат с 10%

За шеста година родният курорт оглави класацията за най-евтина почивка
Обновена: 6 апр 2019 17:30 | 6 апр 2019 09:30, Камелия Цветанова
122
Слънчев бряг - без пари за британците, цените това лято падат с 10%
Снимка: Булфото, архив

За шеста поредна година Слънчев бряг оглавява класацията на най-привлекателните в ценово отношение дестинации за лятна ваканция в Европа за британците, съобщават медии на Острова.

Барометърът на Post Office Travel Money, който сравнява цените в 20 летни курорта в Европа, показва, че в Слънчев бряг те са намалели въпреки волатилността на паунда. Сред другите изгодни дестинации за британските туристи са Алгарве в Португалия и турският курорт Мармарис.

Изследването установило, че кошница от девет туристически стоки и услуги, сред които обяд и вечеря, напитки, слънцезащитен крем и препарат против насекоми в Слънчев бряг излиза 38,86 паунда (88,38 лв.), което е с 10,7% по-малко спрямо миналата година.

Вечеря за двама с вино струва около 22 паунда (50 лв.), а обяд за двама – малко над 8 паунда (18 лв.). Чаша кафе излиза 70 пенса.

Спад на цените е отчетен и в Алгарве с 16,2%, но разходите за ваканцията са с 48% повече, отколкото в България – 57,45 паунда. Цените в португалския курорт обаче са най-ниски в сравнение с морските курорти от еврозоната и са наполовина на най-скъпия курорт в проучването - Соренто, допълва Investor.bg.

В Мармарис туристическата кошница излиза 59,19 паунда, което е спад с 8,6% спрямо миналата година. Въпреки че цените в курорта са нараснали с над 20%, силата на британския паунд спрямо турската лира компенсира покачването на цените.

Най-голямо поевтиняване с над 20% на годишна основа е отчетено в Лимасол, Кипър. Туристическата кошница там излиза 94 паунда.

Общо в 14 курорта, включени в класацията, цените на туристическите стоки и услуги са намалели, показва изследването.

Въпреки понижаването на цените с 4,7% Соренто остава най-скъпата дестинация за лятна почивка за британските туристи. Туристическата кошница в града излиза 142,94 паунда. На второ място е испанският курорт Ибиса със 131,72 паунда, следвана от Лисабон със 118,99 паунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
28
 
! Отговори
Нане преди 5 години
Ефтинки пипирудки, ефтинджос аулкохолец, мазни айдуци собственици...Рай за мързеливците на социал в енгланда.. Ритането на слугите е в цената на пакета...
14
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе не знам кви "прошляци" идват от Англия ама хвърлят по 200лв на вечер в клубовете и за вечери. Теб кога, ще видим да си *** в тоя живот :) Цял живот в форума се правиш на богат !хаха менте Това, че не оценяш България си е твой проблем , не на чужденците или наш. Точно пък да ми хвалиш тоя скучен змиярник турцияя ...айде Моля ти се :)
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са най-пропадналата идиoтскa алкохолизирана нация в света- ингилизите.Само един пример ще ви дам с оня англичанин дето имал рожден ден и в хотелска стая на Слънчев Бряг един негов приятел му завира пиратка в зaдника( демек слага му свещичка в тортата като символ) и му я запалва, гръмва пиратката и оня заподскача на умряло и после го водили до поликлиниката да му шият aнуса с 8 шева!
12
1
 
18
 
! Отговори
Шнорхел преди 5 години
Една камара прoшляци всяко лято идват да клeцaт под прикритие ,,на море"....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Tasi godina svetovnata bamka e obiavila bg chernomorski bregove za hepten eco i hepten bio....ste e nuleva godina za bg turizam...da ne bezpokoiat jivota na glarusite, delfinite, meduzite, egipetskia leshoiad i ribarkite...
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-големите простаци идват да се изходят в страната ти и им ръкопляскашо неразумний- никога няма да поумнеешруснаците на времето бяха китка спрямо тияако някой направеше беля -обикновено от пиянство тяхните му съдиража за.дника- защото го приемаха за излагацияв българия се държаха по-добре от колкото в русияа ингилизите са държат към българите като с индианци и те са си го заслужили
9
3
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Миналата година 17 човека са починали от менте алкохол в турция, а рекорда е през 2008г 41 човека
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците предпочитат Труция за почивка. Може да е по-скъпо, но класата е по висика в сравнение с България, заслужава си цената.
7
4
 
25
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Моля, моля уточнете, че иде реч за британските джендърчета които идват у нас да могат да се напиват евтинко и да "спортуват" балконинг.
6
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! МачкайТе чуждите тур дестинации. България е лидер в момента, колкото и да реват троловетее тук ...Колко зле било :) България никога, не е имала по голяма легловаа база и услуги. Успех на моряците ..единственитее поддържащии икономиката на България!
5
6
 
37
 
! Отговори
с.Ешексики преди 5 години
Еми така е, чужденците идват на почивка в България а ние българите ходим по реки и язовири щото не можем да си го позволим . България е продадена отдавна но още не можем да го осъзнаем.
4
2
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Сиреч ние сме топ дестинация за английски и други прошляци.
3
5
 
23
 
! Отговори
До номер 1 преди 5 години
Недей да тролстваш и да лъжеш. В Турция алкохола не стига, че е безплатен в хотелите, а е и много по-слаб. По цял ден може да пиеш и нищо да ти няма. Тва да не са нашите ментаци.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ингилизи не щем, щом е Брекзит да е Брекзит. Да не говорим, че тия са най-големите простаци и д е б или.
1
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да е менте алкохола тук поне не yмират от него както в турция