Македонското агнешко влязло през Гърция без проверки, опасно ли е?

Над 100 тона месо от чужбина заливат пазара
Обновена: 25 апр 2019 09:12 | 25 апр 2019 09:12, Камелия Цветанова
55

Над 80 тона агнешко месо от Северна Македония заля пазара у нас преди Великден. То е по-евтино от българското, но е с неясен произход. Месото е влязло у нас през Гърция, и то без проверки.
Още по темата
Според председателя на Националната асоциация на овцевъдите Симеон Караколев, родните производители вече няколко пъти са сигнализирали за проблема, но мерки не се взимат. В "България сутрин" той допълни, че месото може да е достигнало вече 100 тона.

"Вносното месо може да е вече над 100 тона. Притесняваме се, че идва с дъмпингова цена и неясно обозначение от държавата откъдето идва. Това пречи на родните производители. Освен това не се вижда кодът на кланицата, която го праща. Няма как обикновеният потребител да разбере откъде идва месото, ако няма печати", обясни той.

Караколев разкри, че у нас няма сертифициран пункт за внос на месо от Македония.

"Оказа се, че нямаме сертифициран пункт за вкарване на месо от Македония. Българското производство е регулирано спрямо търсенето. Последните години се забелязва увеличаване на консумацията на агнешко. Произходът на месото е много голям проблем. Именно с тази цел се прави обозначаването на труповете", заяви председателят на овцевъдите пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
11
 
! Отговори
Непопулярно мнение преди 4 години
Интересно, преди години агнешко се ядеше на Гергьовден. Сега какво стана. Очаквайте агнешко и за Коледа, Никулден и други подходящи за бизнеса дни, а после си мислете, че това е великденски ритуал, свързан с Бог.
25
7
 
6
 
! Отговори
сф преди 4 години
Всяка земеделска продукция отгледана в места където е съществувала тежка соц. промишленост е силно токсично !
24
3
 
16
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 4 години
Затова отивам 1 месец преди Велик Ден до някое село. Пред мен го колят хората, чистят, мият. Живи и здрави да са за което.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При нас се наемаха стада под наме за усвояване на субсидии
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то пак българско ко... малко със сръбски привкус ама пак българско
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ша почва великото плюскане ко да праиш живота е това качване и сваляне на тегло
20
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А по тошово време на велик ден ядехме пилешко а късметлиите и зелена салата
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова месо ям само по празници и го взимам от проверени (домашни) източници. В тази държава вяра нямам. Има активна политика за геноцид на българския народ. Не е случайно че ни заливат с най-некачествените стоки. България е втората употреба на Европа.
18
2
 
7
 
! Отговори
симпатягата преди 4 години
То един пазар се е заформил , че с 80 тоно месо са го заляли , но в скоро време можем и с две плешки да го наводним.
17
5
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 4 години
Месото от Македония е кенгурушко. Там съм виждал и камили, и кучета.
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НевъзвращенецТака е на всички празници. Само за трапези,и храна се говори,а по Коледа и за подаръци. Чак човек да намрази празниците в тази с о р о с к а кколония.
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква камила бе пич? Виждал ли си бут от камила? Погледни сега и агнешки...
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Българина и кучешко да му дадеш пак ще гласува за герб и ще вика благодаря.
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво животновъдство няма България щом е стигнала до там да внася стотици тонове месо от макетата. Пита се в задачата кои са виновниците за да ги избесим по стълбовете. Имаме два пъти по-плодородна земя от гърците, а внасяме домаци от Гърция. Яще сега агнешко с неясен произход. Може да е агне, но може и да е месо от камила от арабския свят (месото на камилата е 90% на вкус щчкато агнето).
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Македонско си е, всяка година е едно и също, сръбско и македонско месо без сертификати и печати си влиза тук по празниците.. лошо няма де, без печат и без анаболи и антибиотици е ок..
11
3
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Чети и тогава пиши бе ! Хората ти казват че е минало през Гърция и е с неясен произход той вика че македонците го произвели .........не си много умен !
10
1
 
6
 
! Отговори
ЕС-Специалист преди 4 години
Дали е опасно ? Да но за развитите народи ! Българина да тъпчи там за това ги държим на дъното за да търсят евтините бок,луци .....иначе тяхното агнешко е превъзходно ...толкова че те не заслужават да го ядът ! България е една много важна членка за Европейския Съюз ! Истински приятелска държава !
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко пречи на родните производители.Да вземат да се научат да произвеждат, а не да търсят само бърза печалба!Щом македонците произвеждат на по-ниска цена, значи и нашите могат, тогава няма да има дъмпинг.
8
1
 
15
 
! Отговори
До Невъзвращенец преди 4 години
Къде видя култура и изкуство в новина за агнешко месо бе?? .
7
17
 
10
 
! Отговори
Невъзвращенец преди 4 години
Стига сте говорили за плюскане бе нискочели австралопитеци. Само меса и кашкавали ви в главите. Къде култура, къде изкуство? Само червото да ви е пълно!