Македонското агнешко влязло през Гърция без проверки, опасно ли е?

Над 100 тона месо от чужбина заливат пазара
Обновена: 25 апр 2019 09:12 | 25 апр 2019 09:12, Камелия Цветанова
55

Над 80 тона агнешко месо от Северна Македония заля пазара у нас преди Великден. То е по-евтино от българското, но е с неясен произход. Месото е влязло у нас през Гърция, и то без проверки.
Още по темата
Според председателя на Националната асоциация на овцевъдите Симеон Караколев, родните производители вече няколко пъти са сигнализирали за проблема, но мерки не се взимат. В "България сутрин" той допълни, че месото може да е достигнало вече 100 тона.

"Вносното месо може да е вече над 100 тона. Притесняваме се, че идва с дъмпингова цена и неясно обозначение от държавата откъдето идва. Това пречи на родните производители. Освен това не се вижда кодът на кланицата, която го праща. Няма как обикновеният потребител да разбере откъде идва месото, ако няма печати", обясни той.

Караколев разкри, че у нас няма сертифициран пункт за внос на месо от Македония.

"Оказа се, че нямаме сертифициран пункт за вкарване на месо от Македония. Българското производство е регулирано спрямо търсенето. Последните години се забелязва увеличаване на консумацията на агнешко. Произходът на месото е много голям проблем. Именно с тази цел се прави обозначаването на труповете", заяви председателят на овцевъдите пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е хубаво ама ако си е баш македонско месото, гаранция е по-качествено и вкусно от всичките евро-агнета със стандарти и сертификати. По-добро е и от нашето. А оказва се и по-евтино, въпреки евро субсидиите които нашите производители лапкат...
5
4
 
31
 
! Отговори
Македония преди 4 години
В Македония цените на храни и стоки са с 30-40% по евтини. Тук надуха цените, за да сме на едно ниво, като в западна Европа, че даже от проверка на една от телевизиите се оказа, че има 40 храни с по висока цена. Изравнихме цените с ЕС, но заплатите НЕ и доказаха, че произвеждат за източна Европа, по ниско качествени храни. В Сърбия и Македония само може да си купите, истински кашкавал, сирене и вкусни меса без антибиотици и хранени с гадни фуражи и царевица.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е внос от западни членки на ЕС, е по-притеснително.
3
1
 
20
 
! Отговори
Край преди 4 години
Опасно е! Който го яде почва да говори на "КЕ".
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще го опапаме и него - ние сме горди лапачи на *** от цял свят- 20 годишно месо , дОпетата от Ес, замразени черва и нокти от латинска америка , некви полски шашарми с пилета и яйца . Ама сме първи по смъртност и корупция !
1
3
 
13
 
! Отговори
T преди 4 години
не бе...не е опасно въобще...яжте и му се кефетепосле вижте статистиките за онкозаболяваниятаза последните 5 години погребахме 4-*** познати - 28 г., 30 г., 33 г., 37 г.всичко е нормално и законноиначе аз ако направя някой призив, с който искам да се въведе ред и по-добър живот за народа, моментално ще ме арестуват и съдене по бързи процедури