"Вносното месо може да е вече над 100 тона. Притесняваме се, че идва с дъмпингова цена и неясно обозначение от държавата откъдето идва. Това пречи на родните производители. Освен това не се вижда кодът на кланицата, която го праща. Няма как обикновеният потребител да разбере откъде идва месото, ако няма печати", обясни той.
Караколев разкри, че у нас няма сертифициран пункт за внос на месо от Македония.
"Оказа се, че нямаме сертифициран пункт за вкарване на месо от Македония. Българското производство е регулирано спрямо търсенето. Последните години се забелязва увеличаване на консумацията на агнешко. Произходът на месото е много голям проблем. Именно с тази цел се прави обозначаването на труповете", заяви председателят на овцевъдите пред Bulgaria ON AIR.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase