След самоубийството на Чане: Акцията срещу него - и успешна, и не!

МВР да не я превръща в медиен успех, обясни той
Обновена: 30 май 2019 09:03 | 30 май 2019 09:03, Петя Славова
100

"Надявам се този път ръководството на МВР да не се опитва да превръща акцията в поредния медиен успех, защото тя е успешна частично. Половината от нея е провал. И е провал именно в управленската си част, тъй като стана ясно, че в МВР липсва разбиране за оперативна работа", коментира в студиото на "България сутрин" криминалистът Иван Савов.
Още по темата

"Това министерство се ръководи от хора, които за съжаление не разбират от такъв вид дейност. Когато се случи някакво престъпление те насищат района с хора... и всички се досещаме какво следва", каза той.

Заподозреният за двете убийства, извършени в Костенец преди няколко няколко седмици Стоян Зайков, беше открит в района на Долна баня снощи. Когато полицаите го обградили и опитали да го задържат, той открил огън срещу тях. Те отговорили с предупредителна стрелба. Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил. Това съобщи по-рано на брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

Пред Bulgaria ON AIR Иван Савов бе категоричен, че сега, когато Зайков вече не представлява опасност за обществото, трябва безпристрастно да се разрови целият случай.

"МВР трябва да излезе и да даде информацията на хората такава, каквато е в действителност. Те имат право да знаят истината", допълни той.

По думите му реален отговор обаче ще се получи едва тогава, когато започне по-мащабно разследване на бизнеса, с който се е занимавало семейството.

"Интересно е как един човек, извършил подобно престъпление и укривайки се 20 дни от органите на реда, накрая се самоубива с ловна пушка... Това определено подлежи на доказване. Тъй като Зайков беше изтеглил всичките си финансови средства, аз лично смятах че този човек отдавна вече не е на територията на България", отбеляза криминалистът.

Стоян Зайков беше в неизвестност от 10 май, когато бе открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който бил братовчед и съсед на Зайков. По данни на МВР жертвата, убита с ловна пушка, е била сред разпитваните след изчезването на заподозрения за побоя и убийството на половинката си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
3
 
! Отговори
Я гледай преди 4 години
Сега на лобното му място ще сложат паметна плоча на която винаги ще има свежи цветя,а след време костенчани ще правят събор на сакралната дата в памет на Чане прославил Костенец!
87
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 4 години
И, за какво се кри цели 20 дни, за да се самоубие накрая!? МВР-то... пак я оплеска! Убит, самоубит все тая! Един не могат да хванат!
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо не мога да схвана тоя "криминалист" ,за мен един убиец по-малко,иначе и него щяхме да хрантутим в затвора дълги години
85
1
 
4
 
! Отговори
мистерията преди 4 години
До АнонименТолкова време да се крие и незаловен да се самоубие?
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички издирвани престъпници се самоубиват в това има нещо странно
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според Евростат 2 *** се самоубиват всеки ден. Това прави около 9 души на 100 хил. а Средното за ЕС е 11 на 100 хил. Били сме на последно мяст Дрън дрън ярина колко случая ги представят и за нещастен случай за да закърпят статистиката!
82
0
 
2
 
! Отговори
До До 57 (До 63) преди 4 години
57 предполага съвсем друго нещо. Полицията си изпълнява задълженията, като гони хора, извършвали нееднократно тежки и нагли нарушения на обществения ред. И докато стрелят предупредително във въздуха, преследваният (или някой от преследваната тумба) се оказва самоубит. вероятно е имал оръжие и по невнимание се е прострелял. Ясно и просто.Ти пишеш за друг тип случаи. По законов ред си търсил справедливост, само че наглеците са от защитен вид, а прокуратурата се съобразява с недомислени закони.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма да се самоубие нали ще го питат къде е бил толкова време докато го търсиха навсякъде освен там където е бил!
80
0
 
5
 
! Отговори
доказателства йок преди 4 години
До Добре де,Не се правете на гръмнати полицаи! Кой ви вярва?
79
0
 
6
 
! Отговори
далаверата преди 4 години
До СигурноПрилича ми на пазарлък!Колко ли още убийци с партиен билет е укрил?
78
0
 
4
 
! Отговори
ВИНА ОТНЕСЕ В ГРОБ преди 4 години
ТРЯБВАШЕ НИ ЖИВ!!!
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи, че са разпитвали загиналата за изчезването и убийството на половинката й. Значи ли, че говорим за трета жертва (и четвърти труп)??? Или статията е адски некадърно написана, или епопеята в Нови Искър се повтаря. И как се самоубиваш с ловна пушка, тя не е ли твърде дълга за да си пръснеш мозъка с нея? Защо слушаме все още гадания, а не показанията на патолога направил аутописията и на криминалистите. Как полицията изобщо ще нарече успех 20-дневно преследване завършило със САМОУБИЙСТВО
76
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До голю босевАхъм. То и сегашният понеже е един "кадърен"...
75
1
 
18
 
! Отговори
.. преди 4 години
Както и се очакваше: И ТОЯ ГО САМОУБИХА!
74
1
 
19
 
! Отговори
Сигурно преди 4 години
Самоубили са го...
73
0
 
23
 
! Отговори
голю босев преди 4 години
Добре че не се повтори кървавата лясковска епопея.И там бяха 50 срещу един с ловна пушка, но гл. секретар беше голям некадърник.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Tова ми напомня за филма "Hеочаквана ваканция"Xиляди милициoнери начело с Прокопиев преследват едно мoмичeнцe
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В друга статия пишеше, че се е самоубил, като е стрелял в тялото си.Как става това ;д , сигурно е искал да се мъчи ;д
70
1
 
23
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Тогава чули изстрел, с който Зайков най-вероятно се е самоубил" Най-лесното е да се провери гилзата и да се открие съвпадение. Това е останалото е бла-бла!
69
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки път като гонят някой се самоубива, случаеност? не мисла