Да теглиш бърз кредит без да знаеш, после – дела, "лошо досие"...

С измама с лични данни и фалшив подпис шофьор се оказа с 20 000 лв. дълг
Обновена: 11 юни 2019 09:14 | 11 юни 2019 09:14, Камелия Цветанова
89
Да теглиш бърз кредит без да знаеш, после – дела, "лошо досие"...
Снимка: Dnes.bg

Шофьор от столичния градски транспорт "изтегли" бързи кредити за над 4000 лева докато по същото време возел пътници до Ботунец.

Чрез измамна схема с личните му данни Тихомир Янкуловски се оказва длъжник с пет заема, без да знае, че е кандидатствал за тях.  За случая разказва "Монитор.

Още по темата
На 14 февруари 2018 г. шофьорът получава обаждане от фирма за бързи кредити, че закъснява с вноската по дълг и следва принудителното му събиране. Прави проверка в кредитния регистър, от справката става ясно, че му се водят 4300 лева заеми.

Всички борчове са изтеглени на 5 януари миналата година по електронен път с неговите лични данни.

Янкуловски обаче заеми не е теглил и вече година и три месеца ходи по мъките по различни институции, за да докаже истината.

На същата дата и час, когато задлъжнява, Янкуловски е бил на смяна зад волана. Возил е пътници по селските линии на столицата, конкретно тогава между София и Ботунец, според пътния му лист при работодателя.

За измамата са използвани предплатени карти на мобилни оператори и е фалшифициран подписът му.

Изчисленията му показват, че за последните 15 месеца е натрупал пет пъти повече задължения - от 4000 лева като сумата е достигнала над 20 000 лева

По кредитите не е платил и една стотинка.

От полицията обясниха, че вероятно в схемата са участвали поне няколко човека, но отказаха да коментират случая.

След като разбира, че е измамен Янкуловски подава жалба в полицията, където е образувано разследване и делото му е минало на първа инстанция. Констатирано, че подписът му върху част от документите за изтегляне на кредитите не е негов.

Пред "Монитор" Николай Цветанов от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране обясни, че решението по делото служи на кредитиращата организация да заличи длъжника от регистъра на БНБ.

"Лошото за финансовата институция е, че докато не бъде намерен извършителя на престъплението, търпи загуби. От Янкуловски не са търсени никакви пари и не му е съставяно изпълнително дело за сумите. Освен водените дела негативът е, че потърпевшият фигурира в кредитния регистър и има лошо "досие", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До изнасилвач А германците колко изнасилиха и колко убиха във война,която започнаха ТЕ!!!
39
4
 
4
 
! Отговори
горянин преди 4 години
ако сме живеели добре през соца защо е имало горяни? Ами Илия Минев и Петър манолов
38
1
 
6
 
! Отговори
епилог преди 4 години
До Днес всичко лошо е наследено от турците а не от БКП!С каквито се събереш- такъв ставаш..................
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До36. Направи миш маш от идеи и теории. В ЕС - в държавите от Запад няма централна власт. Богатството е в фирми с доказан продукт и услуги. Няма олигарси. България е без независима местна власт, с олигархия както в Р. Федерация.
36
6
 
6
 
! Отговори
изнасилвач преди 4 години
5 милиона жени от 18 до 60 г са изнасилили братушките в победената Германия.
35
10
 
3
 
! Отговори
наивник преди 4 години
До АнонименВсички хайдути и комити и опълченци са били криминално проявени! Поборниците същоСлед Освобождението всички оцелели от тях стават заможни чорбаджии от краденото.Загиналите са превърнати в революционери и национални герои -крадци и убийци
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"селските линии на столицата"... Кaмито изби рибата :)))
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В която и да е Империя , животът никога не бил хубав, Започвайки от древните империи, минем през Римската, Османската, Свещенната, Руската, и стигнем до ЕС и САЩ... В една империя винаги се жертва благополучието на обикновенните хора, за сметка на държавния механизъм, Било чрез данъци, войни или идейно подтисничество.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От стара загора манггалите ги правят тези номера
31
3
 
3
 
! Отговори
от трън та на глог преди 4 години
До турски вилает сме!Роби сми били и роби ще си останем независимо дали под турско или руско робство.Видно е че сами не можем да съществуваме без да сме прикрепени като сателити.Губернатор чужденец на заплата да ни управлява! Сами се самоизяждаме над 1 век!Жалкото е че, малко българи го осъзнават. Само лошите спомени ги вълнуват! Ами БКП
30
0
 
12
 
! Отговори
М дааа преди 4 години
Единственото хубаво е , че са му развалили кредитния рейтинг и по този начин ,ще-не ще, няма да има бъдещи заеми, от което ще се промени коренно начинът му на мислене и ще се подобри животът му.За справка , нека пита хората , които на 80 хил ипотека плащат 35-35 хил лихви
29
3
 
4
 
! Отговори
турски вилает сме! преди 4 години
До АнонименНима СССР не е приемник на Русия и обратното- Турция не е на Османската държава?Защо всичко Османско се приписва на Република Турция от 1928г!
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 - явно си от някой чоррбаджийски род.повечето хора тогава са смятали времето най-страшно робствоВазов пише "Под ИГОТО" и " СТАВАЙТЕ РОБОВЕ $ТРЪГВАЙТЕ ДА МРЕМ"БОТЕВ -ПА кога въстане РОБА и пр-не знам кое намираш за хубаво? насилването на невестите? отнемането й в хареми? кръвният данък? опожаряванията на цели градове от башизобузка? подкупите които превишават в пъти сегашните?Ако сем живеели толкова добер защо е имало хайдути и комити?
27
2
 
25
 
! Отговори
избирател преди 4 години
.....представящи се за ченгета обират старците ни,лихвари представящи се за кредитни институции обират всички останали,смешни заплати,висока престъпност,невероятна корупция и още и още....А оня странен банкянски жител има безочието да излиза на трибуната и да разправя,че вървим напред.....*** БЕЗОЧИЕТО!!!!
26
1
 
15
 
! Отговори
кой? преди 4 години
До Анонимен 18Кой да вземат мерки?та нали тези който трябва да спрат грабежа,участват в него!
25
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е единствената "правова държава" в която си виновен, до доказване на противното.
24
2
 
28
 
! Отговори
asdfiq преди 4 години
нали знаете че са си приели закон, по който могат да ви осъдят без ваше знание...мислите че законите са за вас ли?
23
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 - отварят с мъки и сто подкупа едан фабрика - ОСмансакта империя я националириза. За всяка малак църквичка - подкупи, подкупи, подкупи. един християн на кон не е можел да се качи. А законите съвсем не са били едни и същи за мюсюлманина и християнина. Голямо благоденствие.И не е вярно, че не се учи за вината на СССР, просто историята от 1945 е по-близка и е по-трудно да се направят оценки, защото има все още живи хора живели под този строй.
22
1
 
4
 
! Отговори
Иван Пешев преди 4 години
Аз си имам лошо досие за собствени грехове, но нямам дългове и на фона на тази новина мисля съм щастливец :)
21
19
 
3
 
! Отговори
аркадаш преди 4 години
До гяурНа практика добре сме живеели в разбирателство с агаряните 5 века!Освободиха ни московците да ни презаробят и оттогава сме истински роби!