Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири

Нашенките се движили по 5, тарашели по оживени улици
Обновена: 14 юли 2019 12:09 | 14 юли 2019 09:52, Красимир Ангелов
124
Българо-румънски тормоз в Англия: Банди печелят по 20 000 паунда от обири
Снимка: Reuters

Банди от добре обучени жени с българско и румънско гражданство печелят по 20 000 британски лири на месец от обири по улици и магазини във Великобритания, пише британският "Сън".

Те действали на оживени улици и в големи търговски вериги или луксозни магазини. В помощ имали и специални екипи от хора, които да забаламосват набелязаните жертви.

Бандите, наброяващи до пет души, работели по четири седмици на ротационен принцип. Техни мишени били често пъти японски и арабски туристи. Една от бандите била заснета съвсем случайно в акция, когато тайландска туристка си направила селфи със селфи стик. Точно в този момент бандата й отмъкнала 400 лири.

"Сън" се е сдобил и със снимки от мобилни телефони на членове на една от бандите. На една от снимките се вижда голяма камара от банкноти от 20 лири, а на друга коледно дърво украсено с банкноти от 50 лири.

Частен детектив, работещ на Оксфорд стрийт, казва, че обществеността все още не си дава сметка за мащабите на проблема. Много от магазините, в които действат бандите, използват услугите на частни детективи и се обръщат към полицията, само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детективите задържат крадлите, взимат им данните от личните карти, правят им снимка и им издават забрана за влизане в магазина, разказва детективът, цитиран от БТА.

Самите крадли си имали ранг, като начело стояла жена с прозвището Диана Експрес. Група от крадли, действащи винаги по пет, се наричала Спайс гърлс. Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата, Бебчето, Дъртата, Красавицата и Закръглената.

Крадлите обикаляли из цялата страна, а когато натрупали достатъчно пари, се прибирали у дома в огромните си къщи, разказва детективът.

Твърди се, че жените са от районите на трите най-големи града в България и от района на Букурещ в Румъния. Те пътували с личните си карти, но някои от тях имали и британски шофьорски книжки. За първи път са започнали да идват през 2007 г., когато паднаха ограниченията за работа за българи и румънци, твърди „Сън“.

Ако крадлите са две, то става дума за румънки, но по-големи групи са общо взето българки, разказва детективът. Крадлите носели дизайнерски очила и скъпи чанти, но се познавали по маратонките, които из позволявали да се придвижват бързо. В магазините те набелязвали жертвите и ги следвали на улицата. Там някоя от тях разсейвала жертвата, като я молела да я ориентира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обувките. През това време други взимали парите на жертвата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Сега е момента, да ни покажете на практика как може да ги интегрирате тези, и да са полезни за обществото. Пък, може и германцине в Дюселдорф, дето има вече цели гета от нашите вечно интегриращи се, да се научат? Впрочем, в Испания също ги има много-особенно самотни майки -регистилра се в общината, работи по програма 3 месеца, за 980 евро, и после има право 3 години на 850 евро , за непърнолетното си дете, без да работи нищо, докато то стане на 18. А детето не е само едно....
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родните индийци са напаст навсякъде по света, не само у нас. Крайно време е да бъдат обявени за вреден дивеч и отстрелвани.
64
0
 
16
 
! Отговори
Ъ? преди 4 години
Ми да ги интегрират, стига са ни размахвали показалец на нас, да покажат как става нагледно.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не сте доразбрали в превода от Сън, тук не става въпрос за 20000 паунда на месец а на ден! Работех в Лондон за Министерство на Правосъдието и превеждах в съда точно на такива крадли. Тая дето ми каза, че е стигала до 20000 паунда на ден я държаха заключена вече 11 месеца, но ми каза, че не й пука защото ще я държат още месец два и ще я пуснат и тя ще се прибере в палата си в България за година две и пак ще се върне, каза че го е правила много пъти а мъжа й гледа децата ходи в казината и так
62
1
 
20
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Не българо-румънски, а ХЪXPЕШКИ тормоз !!! Посланикът ни в Лондон защо мълчи, а допуска да се очерня България и Българският народ? Да не сме длъжни да търпим да ни приравняват с тия твари?
61
1
 
11
 
! Отговори
African boy преди 4 години
One day I went to Lidl, Англичаните не носят кеш, най-много да се разделят с някой смартфон но обикновенно после оревават орталъка и получават чисто нов реплейсмънт, така че тия, дето го отнасят в подобни случаи са разни загубени туристи или *** източноевропейски гастербайтери, демек сънародници на въпросните апаши.
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банда обирджийки Спайс Гърлз.... Ахахахахааа!!!!: )))))Сигурно докато крадат, пеят: Yo, I'll tell you what I want, what I really, really want, so tell me what you want, what you really, really want......lol
59
0
 
19
 
! Отговори
axa преди 4 години
И какво - полицията е "безсилна", благодарение на законите гласувани от шайка продажници в парламентите, които работят за разни либерастки ненормалници, нпо-та и прочие, а иначе искат заплатите си от нас.
58
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слушайте колеги, за дребнобританците - българи или роми е без значение!Тези не могат да ни търпят още от времето Освобождението и особено след Първата Световна Война. Не могат да забравят разгрома си при Дойрен!Ето ви и един пример от ПСВ.Българите пленяват 34 сенегалци които ревът и молят да ги пощадят.Български офицери знаещи френски ги питат защо плачат! Сенегалците им отговарят, че техните офицери им казали, че българите са канибали и в никакъв случай не бива да попадът в плен!!!!
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Въй Въй ВъйТо и за тях пише, ама ще е малко смешщно, да напшат в днескабеге за това ...
56
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Драги, журналисти,Моля, наричайте нещата с истинските им имена! Като казвате "с българско и румънско гражданство" поне спомете и етноса им. Какъв е той е ясно за всеки от нас, но точността и справедливоста изискват споменаването му.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До pbdanДа, ама днес ис мечтаят а такова нещо, че ще ги насъдят яко ...
54
1
 
3
 
! Отговори
spice boy преди 4 години
До pbdanте са много
53
3
 
28
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Това е една чудесна новина.Ще стимулира останалите тук да поемат към острова.А там да се оправят, вече проблемът е техен.Важното е да не се връщат. И да станат британски граждани.
52
2
 
26
 
! Отговори
pbdan преди 4 години
Отдавна, още при соца у нас на публични места се изнасяха табла със заглавие "Опасни джебчийки" с техните снимки и имена. Хората им запомняха лицата, пазеха се от тях и бързо ги залавяха при нужда.
51
15
 
6
 
! Отговори
Миро преди 4 години
Трябва да уважаваме повече нашите *** защото голямата част от тях са качествени хора. Спасили сме евреи, арменци и ***.В момента в България работят хиляди жители на Украйна и републиките. Браво България!!!
50
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Исползват и децата си,от малки ги обучават на занаята..
49
2
 
37
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 4 години
А Sun зажо не вземат да напишат за африканците бандити и банди? Или защото само могат да плюят в тия тяхните парцалли весници. Във весника Metro рано сутринно безплатно издание по всички жп гари пишеше за групи коиъо са отмъкнали над 10 милиона лири от здравната каса като давам пример:19 годишна с 6 слепи деца в къща към общината кояъо е с 6 стаи в Лондон. 6 стайна къща в Лондон е над милион и това се плаща пак от общината ама иначе източно европейците нали....
48
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искахте да кажете "ромски тормоз". Това номадско племе няма националност, тъй като не се интегрира никъде. Личните им карти формално показват последното им местожителство.
47
1
 
27
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Знаят ги ама не ги съдят и екстрадират ? Що за полиция и правосъдие ?