Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
10
 
2
 
! Отговори
F16 преди 4 години
Те си купиха С400, ама ще лапнат мазната опашка.
278
2
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
България трябваше да купи С-400. Турция е член на НАТО и купи, значи и ние можем.
277
5
 
18
 
! Отговори
До 307 преди 4 години
Абе глепендер, пише ли нещо по този повод в Сороските ти опорни точки за Венецуела?Те доброзорно (като нас) са набълбукани с тенекетата F-16 и тях също САЩ ги изнудваха за части и поддръжка, както ще изнудват нас.Накрая на Чавес му писна и си купи руски самолети.Продължавай да измисляш още глупости как където имало F-16, трева не никне (примерно)
276
5
 
2
 
! Отговори
До 310 преди 4 години
Ще го има и много по-голям и силен от преди.
275
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НЯМА ГО ВЕЧЕ СССРИ няма да го има, слава Богу!!
274
9
 
2
 
! Отговори
добре e за България преди 4 години
Където има F16 комунизъм(социализъм) не вирее, а това е добре за България.
273
5
 
8
 
! Отговори
НЯМА ГО ВЕЧЕ СССР преди 4 години
Няма го вече СССР да ни подарява стотици самолети БЕЗПЛАТНО !Няма го СССР да ни дава БЕЗПЛАТНО нефт, газ, ядрено гориво ....Няма го необятния пазар на СССР да ни изкупува нискокачествените стоки.Няма го СССР да ни пази от външни врагове.Със съюзници и приятели като САЩ и Западна Европа на България не и трябват врагове ... Ще си загине и без врагове.
272
1
 
17
 
! Отговори
Шефа преди 4 години
Колкото Кипър си купи сигурност , Турция си я окупира за нула време!Уж са членки на НАТО я?
271
1
 
9
 
! Отговори
politolozi=glupost преди 4 години
този политолог ръси само глупости, от самолети и авиация почти нищо не разбира, тази сделка си беше чисто политическа, целта по-скоро беше да се пробва може ли бедна страна да подпомогне финансово най-мощната икономика в света, тоест няма отнношение към армията ни
270
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На аборигените се дават дрънкулки
269
0
 
10
 
! Отговори
До 285 преди 4 години
И на кого да продадем тези ***???Те са на баснословна цена и едва ли има други толкова глупави като нас да дадат повече от нас или същите пари.Около три пъти по-висока цена платихме спрямо ОАЕ, хем за арабите са осигурени същите условия и по-високи опции.*** си продай кафеварката за три милиона, да видим кой ще я купи.Това е най-тъпата сделка и най-голямата набутвация в Българската история. При това дрането ни тепърва предстои. Ще ни изнудват да плащаме поне още 20 години.
268
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия кравари дето заличиха 100 милиона индианцисмучат от кръвта нанай бедната държава в европас помоща на такива "доценти"
267
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе много се плюнчиет ама я кажете страшните невидимки на краварите сърбите как ги сваляха с ракети от 50-те години това първо второ кого ще нападаме че ни трябват тия щайгите немогат да ни спасят нито от ракетно нападение нито от нападение с чужди изтребителидокато се дигнат и ще ни издухата това мекеренце сигур от новия курс на шорош за национални предатели дето го рекламират по тв - нещо от сорта ние можем- наредени на дългата софра
266
0
 
14
 
! Отговори
Дааа преди 4 години
Това се разбра че е на заплата в герб. Тези са от най вредните за България, защото се преструват на независими и отдалечени от властта, всъщност са ***.
265
2
 
11
 
! Отговори
Искаме мир! преди 4 години
Не искаме НАТО! Искаме мир!
264
0
 
9
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 4 години
Очевидно скоро Турция ще напусне Нато. След санкциите на ЕС и на САЩ. Което означава, че турците ще си купят от Русия още по-модерни самолети, вместо неуспешния Ф-35. Със системата С-400 турците ще могат лесно и евтино до свалят нашите Ф-16. А на Запад от България, сърбите ще могат, лесно и евтино да свалят нашите Ф-16 с френски ракети. САЩ ще напуснат Инджирлик и ще преместят атомните си бомби в Демеселу, на 35 км северно от България. Инджирлик ще стане руска военна база. И ние сме прецаканите
263
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До хахаха...сигурност,*** какъв апетит крие турция към бг.икономика ли имаш или петрол,на ердоган,още 5милиона бедни гърла не му трябват,това за язовирните стени,сигурно по партийните събрания си го чувал,времето на партийните сбирки отдавна минаугледай си празната чиния и за турция не мисли.
262
1
 
5
 
! Отговори
хахаха...сигурност преди 4 години
Едно време имаше доктрина - ако Турция се обърка да нападне БГ, се взривяваха едни язовирни стени и се наводняваше Южна България за да се забави противника, а армията имаше едничката задача да устиска 24 ли 48 часа ли беше, докато дойдат руснаците от Украйна. Ето това е конкретен план, сигурност. С тези 8 самолета, каква сигурност, какви гаранции са поели САЩ да се намесят в наша полза при евентуален конфликт с Турция - най-големия ни враг които не крият апетита си към БГ?? НИКАКВИ ангажименти!
261
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На роби самолети не им трябват. Кой получава 500? заплата в ЕС?
260
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, колеги, що се карате и се "дъвчите"!?Бг е членка на НАТО, съответно е необходима воена техника и въоръжение които са интегрирани с алианса.Проблема в случая е, че можехме да закупим и по-евтини самолети за "Еър полисинг".Защото ОСЕМ Самолета за друго не стават.Реална бойна авиация се състои минимум от поне 30 - 36 самолета - три ескадрили по 10 или 12 самолета.Представете си за каква сума говорим, без да включаме техническата подръжка и резервните части, плюс авиационото гориво!!!!