Христо Монов: Български съдии разрушиха усещането за справедливост

Шефът на БХК не прави нищо, без да му се плати, отсече той
24 сеп 2019 10:04,
173

Най-много ме боли, че български съдии разрушиха усещането за справедливост, това е стълб на държавността. Ако няма чувство за справедливост, държавата ни се е разпаднала. Вярвам, че това няма да се случи, но тези хора нямат моралните качества да са там. Това заяви бащата на убития през 2007 г. Андрей Монов - Христо Монов.

В петък убиецът на 20-годишния студент Джок Полфрийман беше освободен предсрочно. Днес семейството на жертвата му ще внесе жалба в прокуратурата срещу предсрочното освобождаване на убиеца на сина им.

По думите на бащата на Андрей Христо Монов пускането на осъдения за убийството Полфрийман е нарушение на закона от страна на съдиите Калин Калапкчиев и Велислава Иванова.

Още по темата

"Най-абсурдното е, че тези двамата работят в българския съд. От това по-абсурдно няма. Те не вземат мнението на официална българска институция, каквато е затворническата организация, а мнението на някакъв си Хелзински комитет", посочи Монов.

"Става дума за тежки зависимости, не просто за липса на морал", коментира Монов пред Bulgaria ON AIR.

Според Монов БХК подкрепя Полфрийман, защото им е платено, за да го направят.

"Познавам председателя на БХК от 42 години, служили сме заедно. Този човек не прави нищо, ако не му бъде платено", заяви Монов.

Днес майката на Андрей ще внесе жалба за възобновяване на делото.

Христо Монов заяви, че се надява убиецът на сина му да бъде върнат в затвора. Той допълни, че иска да стане ясно как Полфрийман е убедил съда да бъде освободен от затвора.

Според бащата на убития студент затворът не е мястото, където човек се поправя, но е необходим, за да се гарантира на невинните, че престъпниците са далеч от нас.

"По този начин държавата ни пази да не станем жертви. Няма убиец, който да се е поправил. Просто няма", отсече Монов.

Той допълни, че семейството не е получило кръвнина от Джок Полфрийман.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С нищо Христо Монов с голямата заплата не е познат на обществото . Освен със случая на синът му.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно мръсната му партия БСП разруши справедливостта в страната. И този съдия е познат само с имотите си и личните облаги. И нищо друго за обществото.
123
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Надявам се думите на Цацаров да се изпълнят и да върнат този мръсен убиец обратно в затвора
122
0
 
4
 
! Отговори
Ибрахим преди 4 години
Г-н Христов,вашата държава е на светлинни години от нашата турска кочинка,къде всички интелектуалци са натикани в занданите!
121
0
 
6
 
! Отговори
от БГ преди 4 години
До марш в затвораБългарският ,,Съд '' не е независим, и много добре го знаете.
120
7
 
7
 
! Отговори
Христо преди 4 години
Г- н Монов,в нашата клета кочинка няма такова нещо като справедливост.Тук всички институциики са прогнили от корупция и некадърност....Иначе този т.нар съдия заслужава доживотен затвор....
119
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атака кога ще организира протест със иск Местан да влезе във затвора
118
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този баща вместо ,да се прави на загрижен за съдебната с-*** ,да беше възпитал сина си ,да не се влачи със запалянковски агитки по улиците на София търсейки някой ром за пребиване,защото може да попадне на някой като Джок!Така,че вина за смърта на сина му има и самият той!
117
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Австралиеца в язовир Кърджали.С букаи.
116
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Московски неопровержимо уби дете с моторна шейна, но за него няма Цацаров. Доктора от Пловдив уби крадец с пистолет при опит за взлом в гараж, съда го оправда. Но Джок трябва да бъде обесен, защото нападнат сам срещу няколко убива един. Съдебната система решава според закона. Или закона позволява такива интерпретации, или съда не спазва закона.
115
5
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Покрай БХК заработват и съдиите. Борба за оцеляване. Пардон: угояване
114
5
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Никой досега /включително БХК/ не можа да издири /нито да види на камера/ клетите "роми", които си измисли убиецът /по-скоро БХК му подсказа/------А Вие, какво видяхте на камерите, кой кого нападна?
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 118Г-х Монов, дайте под съд съдията Калпакчиев за това, че осуетява плащането на кръвнина от страна на осъдения Полфрийман.........Ако ги има да ги плати а той ги няма така че ще му духнете на австралийската пацоляна!
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам ли? Раните на Монов младши са отпред. А раните на жертвите на сина на пернишките комунисти са в гърба им. За перничанчето още тогава бе ясно, че няма да лежи.
111
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-х Монов, дайте под съд съдията Калпакчиев за това, че осуетява плащането на кръвнина от страна на осъдения Полфрийман.
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвани единия, удари другия! Сина му на снимка със синьобяло шалче. Ами срещнали са по-ербап явно. Монов какво направи когато синчето на негови съпартийци наръга в гръб три момчета до Съдебната палата и уби две от тях? Той и един ден не излежа, а духна. Беше депутат с Мая Манолова и ***. Участваше в "Кой" при правителството на Орешарски. Дори публично ни постави диагноза тогава. Само като му видя физиономията и диагнозата му е готова. А за БХК и адв.Екимджиев, нямам думи.
109
9
 
13
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
В случая е верен лафът съдията *** де раст.. калпакчиев беше от моя курс е редовно ходеше по мъже да зарибяваше да прави фелацио на,един колега...
108
5
 
18
 
! Отговори
Х преди 4 години
До Сата НАТО - Фантасмагориите ви достигат нови висоти. Сега пък Полфрийман бил бит от "озверели комунистически дечица" с юмруци и "ритан с кубинки от всички страни". И къде са доказателствата за бой с юмруци и ритници с кубинки? А къде се дянаха митичните "роми", които уж убиецът защитил? Никой досега /включително БХК/ не можа да издири /нито да види на камера/ клетите "роми", които си измисли убиецът /по-скоро БХК му подсказа/.
107
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярвам, че това няма да се случи, но тези хора нямат моралните качества да са там. Отбележете, той всевишният казва-тези хора нямат качество.Ако той беше качествен баща, синът му нямаше да ходи по агитки.И съответно?
106
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Монов от 1985 г. е преподавател в СУ и все си е асистент. Направо може да се каже, че е вечен асистент, вече 34 години. Мързеливец някакъв ще да е?! Не е пропуснал обаче да се набърка в политиката, да стане депутат от БСП. Май е бил и от ДС.Иначе на никой не пожелавам да загуби детето си. Оправдание за убиеца няма, но и законите в България са едни такива ... Монов е можело да търси поправянето им след като е бил депутат и лично е пострадал. Явно не го е направил. Сори!