Спецакцията: Банда отвличала и малтретирала възрастни за имоти в София

Превръщала ги в клошари, после ги ползвала за бушони
Обновена: 3 окт 2019 15:21 | 3 окт 2019 15:21, Камелия Цветанова
70
Спецакцията: Банда отвличала и малтретирала възрастни за имоти в София

Организирана престъпна група, занимаваща се отвличане на възрастни хора и принуждаването им да се откажат от собствеността на имотите си, е разбира при акцията на полицията и прокуратурата в столичния квартал "Орландовци". Това съобщиха зам.-главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Установени са три случая и три опита за имотни измами, има данни за отвличания на възрастни хора и изнудване", уточни Гешев.

Още по темата
По думите му лидер на бандата е бил ромски барон с прякор Начо, а в престъпната схема са участвали българи и роми.

Жертвите им са възрастни хора без роднини и близки, зависими от алкохол или с психични проблеми.

"Зад тази група работят около 4-5 лица, да ги наречем бушони. Тези 4-5 лица в предишен период също са пострадали от дейността на тази група и са им взели имотите и апартаментите и в момента работят за тях за дребни пари. Живеят по фургони, на улицата", допълни още Гешев, цитиран от "Фокус".

След като са набелязали поредната си жертва, бандата я е държала под ключ, подлагали са я на физически и психически тормоз, за да се съгласи да прехвърли имота си.

Гешев призна, че след като са останали без апартамент, възрастните хора са изхвърляни на улицата.

По думите му това е някакъв сегмент на битовата престъпност.

"Това е схема на извършване на престъпление от лица с нисък социален статус или част от определени общности. Това и типичен бизнес на определен кръг хора. Има няколко групи в София, които се занимават дълги години с такова нещо, с такива престъпления", допълни още заместник-главният прокурор.

За 5 души имаме заповеди за полицейско задържане за имотни измами, разполагаме с данни за едно отвличане, допълни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Той уточни, че имотите са се намирали на територията на София на различни места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
21
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
До народен глас!Те ако те защитаваха, бандите нямаше да ги има. Ама де толкоз акъл у герберски .близец! Да говориш за една работа не означава, че я вършиш.
16
20
 
6
 
! Отговори
народен глас! преди 4 години
Нека благодарим на гл прокурор генерал Гешев и премиера генерал лейтенант Борисов че ни защитават от тези банди които грабят и клатят държавата! Ще гласуваме за Герб!!!!!
15
3
 
16
 
! Отговори
Браво преди 4 години
Ей тоя Гешев е голяма работа. Сигура ще разледва и няма да поркие никой сигнал срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. А един мармот завива шоколада в станиол.
14
2
 
34
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
Един роднина така подписа договор за прехвърляне на апартамент му срещу гледане. След един месец го намериха умрял и понеже имаше заболявания и не им се занимаваше да разследват, писаха "естествена смърт".
13
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля да бъдат така любезни другарите от ГЕРБ да обяснят като как точно е ставала схемата с "прехвърлянето"?Защото сделки с недвижими имоти се правят само в нотариална кантора.Няма начин нотариус да дойде лично до фургона където е била държана в плен предполагаемата "жертва".Този предизборен пиар мирише отвсякъде. Както наскоро полицаите "ловяха" пакети с кокаин или хероин беше в морето, едва ли не с въдица!Всъщност, въдицата е за лапнишараните които гласуват за тях!
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешен гол ***.Тиквено-Прасешките медии се скъсаха да му правят ПР, а послушното и изпълнително мутре дори няма юридическо образование.
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в някои бели държави жертвите се оплакват и полицията се задейства, а не да чакаме някой да забрави да се отчете където трябва
10
3
 
30
 
! Отговори
За тези... преди 4 години
Които слагат минуси на 7Е, кажете сега, какво общо има Гешев с работата на полицията, която в крайна сметка е заловила престъпниците? Нима не го бутат в новината, за да му лъскат имиджа като на супермен?
9
5
 
17
 
! Отговори
Ход с коня преди 4 години
Пробутай Гешев - гласувай за Фандъкова (от Самоков ;-) - спаси ГЕРБ!Горките старци, и тези ги употребяват ...
8
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредният пример че роми не могат да извършат престъпление без участието на българи
7
1
 
27
 
! Отговори
HUMANN преди 4 години
Нека се напишат поне инициалите на Начо, възраст, а защо не и снимка!? Това залавяне добре, ама да не стане като с Очите
6
8
 
28
 
! Отговори
ПОРЪЧКОВА АКЦИЯ преди 4 години
То е ясно.Заливат ни с глупости, за да повярваме, че единственият кандидат за главен прокурор е случайно и най-добрият!България става все по-комунистическа за народа и все по-хубава за заслужилите другарски кланове и наследниците им!
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Само БСП може да ни спаси от тази мизерия......Само чичо Гешев ще натири комунистическата проказа във задния двор на БСП! Гешев преди - Гешев сага!!!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на юриста завършил пуца за милиционери. Така се работи. Видими резултати.
3
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само БСП може да ни спаси от тази мизерия.
2
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичо Гешев, идвай по скоро на власт! Щом комунистчетата пискат значи си най-подходящ за глава на съдебната система! Ако ги риташ до кокъл ще гласувам винаги за Герб!
1
11
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ФАЛШИВ РЕЙТИНГ НА ГЕРБ ЗА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ!!ОТ МАХАЛАТА КАРАЛИ ДЯДОТО ДА ИМ ПРЕХВЪРЛИ ИМОТА КАКВА ДРАМА САМО КАКВА БАНДА ЛЕЛЕ!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА МНОГО ЧЕСТО И ПРИ БЪЛГАРИЯ ГОЛЯМ СРАМ!!!