Трима българи и американец са убити при стрелба в Чикаго

Задържан за убийствата е съсед на жертвите
Обновена: 14 окт 2019 09:26 | 13 окт 2019 19:26, Анисия Иванова
238
Трима българи и американец са убити при стрелба в Чикаго
Архив: Reuters

Трима българи и един американец са убити при стрелба в жилищна сграда в Чикаго, съобщи Иван Анчев, генералният консулт на България в Чикаго.

От българското Министерство на външните работи потвърдиха, че три от жертвите – две жени и един мъж, са български граждани.  При нападението четирима са убити, а пети е в критично състояние. Не е известно към момента те да са били в конфликт с нападателя.

Стрелбата е започнала около 17:30 часа местно време събота (1:30 след полунощ в неделя българско време). Задържан за убийствата е съсед на жертвите. Полицията е иззела оръжието на престъплението, съобщи говорителят й Том Ахерн.

Заподозреният е 67-годишен пенсиониран строителен работник. Той застрелял четирима свои съседи в дома им. След това се качил в апартамент на горния етаж и прострелял още една своя съседка, която е в болница в критично състояние.

Мотивите за стрелбата се изясняват. Арестуваният бил конфликтна личност и често се карал със съседите си.

Жертвите са жена на 66 години, мъж на 61 години, жена в края на 30-те години и мъж в края на 40-те.

"Съседът отишъл в техния апартамент и открил огън по четирима души, които вечеряли на маса. Причините не са ни известни. Убил ги е всичките. Той е познавал всички в сградата, както и те него. Не знаем какво го е подбудило точно днес. Съседите му казват, че имал проблеми да контролира гнева си”, заяви Антъни Ричио от полицията в Чикаго.

Срещу него е имало оплаквания от съседи, включително за пускане на силна музика и "размяна на заплашителни погледи." Повечето от обитателите в сградата са имали проблеми с него в миналото, но със сигурност нищо толкова сериозно.

Двама от убитите българи са съпрузи в ранните си 40 години, третата жертва е майката на убития мъж”, обясни Анчев. "Това са хора без криминални прояви. Мирни български граждани, които са живели съвсем нормален живот в САЩ”.

По думите му най-вероятно става въпрос за битово убийство, породено от психическото състояние на извършителя.

"Той е задържан, не е българин”, заяви генералният консул в Чикаго.

Изглежда, че всички жертви са познавали стрелеца, каза представител на чикагската полиция.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева следи случая още от самото му начало като е дала по случая указания на генералния ни консул в Чикаго. Генералното ни консулство в Чикаго е във връзка с местните власти и е готово да оказва необходимото съдействие.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: ЧикагоубийствоБългари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
4
 
! Отговори
6 преди 4 години
Властите и угодническите им медии всячески искат да ни внушат , че е един психар и т.н. Тази тенденциозност пречи да се разкрият истинските причини за това масово убийство . Това за мен е съвсем съзнателно и целенасочено убийство по неизвестни все още причини .Вероятно системни конфликти между тях , някакви парични отношения ,отмъщение за нещо и пр. Но истината ще излезе наяве . А нашата оцъклена външна министърка не се разтревожи много и примиерът дори не изказа съболезнования на близките ,
175
2
 
4
 
! Отговори
до преди 4 години
Именно имигрират в Империята на Доброто - САЩ, и там ги разстрелват като кучета, ае чао!
174
10
 
8
 
! Отговори
Интересна работа преди 4 години
Младо и старо емигрира в САЩ и Европа.Защо никой не иска да работи и живее в "златна" Русия?
173
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мир на праха им. не са съобразили високия риск от живот с такъв съсед. трябвало е да се изместят на друго място. а самия блок изглежда супер грозен. селски къщи в България са по-красиви.
172
0
 
7
 
! Отговори
cat преди 4 години
Анисия ли си, Алисия ли..Кой гугъл транслейтър използва и в училище кога гледа през прозореца в час по английски?Жалко за хората.
171
9
 
9
 
! Отговори
ами преди 4 години
Какво се възмущавате на злобните коментари? Какво очаквате от народ,който се обижда,даже може и да се вдигне на стачка,ако в историята на България не бъде упоменат,че навремето е бил роб?
170
12
 
3
 
! Отговори
BG преди 4 години
До Чикаго и назад........с бай *** !
169
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква вечеря в 1.30 ч.Май ни взехте за на лъ ци нещо.
168
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Chicago is GUN FREE ZONE. How dared he use a gun in a liberal's GUN FREE ZONE? HOW?!
167
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според коментарите написани по-долу,излиза че всеки осмелил се да премине границите на България,автоматично го превръща в национален предател.Особено тези които са имали повече кураж,и са отишли да видят Вевликата Русия.Нали Русия е мечтата на всеки българин.Ами ей го къде е,минаваш морето и си там.Ама да минеш Дунав,Кишинев и одеса ......много кураж трябва.Да не говорим за тези които са се осмелили да прелетят океана,направо са изпратени в ,,светът на сенките''.Коментари на страхливци само.
166
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до сега никой не успял да култивира етноса, а този тръгнал с пистолет да ги дресира. Оптимист голям се извъдил, ще ги учи на ред и закон. Пфф, раздал "джъстис" набързо да не си губи времето повече. Жалко че сега ще лежи
165
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 9 години живея в цивилизована страна и поне съм си направил труда да се информирам за законите в обществото в което живея. Уважението към законите е в основата на всяка бяла държава. Хората не са свикнали на нашенската ориенталщина и го възприемат крайно обидно затова всички съседи са им правили забележка много пъти
164
4
 
12
 
! Отговори
Англоговорящ преди 4 години
ЦЕЛИЯТ БЛОК СЕ Е ОПЛАКВАЛ ОТ ПОЛЯКА!ФАКТ.СПОРЕД ПОЛИЦИЯТА!
163
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в новините се спомена че полицията е установила че не е бил само той но и други са им правили забележка. И то не 1 или 2 пъти. Но нашенците продължили да си показват етноса. Просто човека е бил по лабилен и първи на него му е кипнало от новите му съседи и сега той ще опере пешкира докато останалите се радват на спокойствието вече
162
3
 
12
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Един и същи папагал повтаря за някакви сблъсъци на култури.Защо е убита и американка,че и майката на поляка бере душа?А?От коя култура са?Чисто масово убийство от неуравновесен и осихясъл алкохолик!
161
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно поляка е вдигал постоянно шум и целия блок са се оплаквали.След поредното си пиянство,поляка решава да ги накаже.
160
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сблъсък на култури. На човека не му понесла ориенталщината, все пак и ти цял живот да си живял в цивилизация не можеш за 1 ден да разбереш порядките на новите ти съседи от етноса
159
12
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Успокой се бе момче,тези кофти коментари,че хората са вдигали шум и са го предизвикали не са на българи!А ТОЧНО НА НЕБЪЛГАРИ-НА ТУРЦИ И БЕЗРОДНИ ЕМИГРАНТЧЕТА,ЗАБРАВИЛИ РОД И РОДИНА!Това,че пишат на кирилица не ги прави българи!
158
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не че го оправдава това, но просто човека не е имал здрави нерви както повечето българи които търпят ориенталщината на някой сънародници. Все пак човека е живеел в цивилизовано общество до вчера, и един ден му се изтрисат някви ориенталци и се оказал неподготвен за културния шок. След като им е правил много пъти забележки са му избили нервите
157
2
 
5
 
! Отговори
Математик преди 4 години
От януари до сега има над 400 убийства с огнестрелно оръжие в Чикаго.От тях 397 некултивирани американски чобани,които са си показали простотията и на някой му писва,нали...