Къде са източените от влюбената банкерка пари?

Адвокат Марковски се усъмни в романтичния елемент на историята
41
Къде са източените от влюбената банкерка пари?
Снимка: Булфото, архив

Адвокат Марин Марковски се усъмни в "романтичния елемент" на кражбата на един милион лева от банкерката Невена Йорданова. Според него съвременната жена не може да се влюби толкова безпаметно в непознат. 

"Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също. Най-интересният въпрос е ако се скрият, заслужава ли си. Да прогнозираме какво ще се случи с тази жена. Тя прави пълни признания, обвинението е доказано. Съкратено съдебно следствие, присъда 18 години.

Още по темата
Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв поглед може и да си струва, но това не е така", заяви адвокатът пред Нова тв.

За него има един много важен въпрос в цялото разследване.

"Когато има такова престъпление, простият въпрос е къде са парите. Отговорът – парите ги няма. От тук нататък се започва сериозна работа по намиране на парите. Фактът на престъплението е доказан. Могат да възникнат различни версии. Механизмът е много важен. Той е скучен, но много важен. Банката би трябвало малко повече да охранява влога. Дърпането на парите е станало, когато тя се разпорежда, защото тя има такова право с даден влог. Тя може да внася, да тегли, да превежда по този влог. Банкерката е трябвало да уведоми, съгласно вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи проверка. Този вложител, който иска да направи превод, трябва да представи документ за самоличност. Той трябва да е там. Другата служителка трябва да провери, такъв е редът. Обаче не са го правили", обясни Марковски.

"Когато разполага с възможността като служител на банката да се разпорежда с влог, да извършва плащане, това е задължение на банката. Правилникът казва така: Всеки един клиент, който идва да извърши теглене, представя личен документ. Служителката трябва да провери има ли такъв влог. Преводът се извършва без подпис по нареждане, което остава в банката. Тя съобщава, че има клиент, който трябва да извърши даден превод. Нейната колежка не е извършила проверка", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
TRIDENT преди 4 години
По цял свят се краде. Западните банки също имат загуби от кражби за милиарди, но за това не се шуми много. Нормална практика е да стават кражби, въпросът е дали хващат престъпниците и дали ги осъждат.
33
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А мислете малко, взимала е парите от сметки, които са така наречените спящи - не е имало движение в тях няколко години.
32
1
 
5
 
! Отговори
... преди 4 години
Значи тука така насмръдва, чееее! Както се разбра тия пари са теглени в продължение на 3г. После сумата 1 милион! и тя е била открадната от 20-30човека! значи някой да земе да ми каже ако на него му 50000лв от влога няма ли да усети тоя баш човек! Или тия дето са ограбени могат да живеят без тия пари и те са им ей така джоб парасъ т.е. и те крадени или нещо тука мнооооого смърди!
31
1
 
11
 
! Отговори
ЛЛ преди 4 години
Като я гледаш една свинка, а пък стана милионерка. Тоя, дето му е пращала парите - само 10-15К лв му е пратила. Другото е пръснато по круизове и казина. Жалка история.
30
0
 
2
 
! Отговори
А. Хейли преди 4 години
Лесно се открива банката, където е работила служителката. Питайте съседите на родителите и ...Те знаят къде е работило момичето. От квартала веднага ще се пръсне мълвата и ....елате гледайте сеир....
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КТБ в умален мащаб !...само един милион.
28
3
 
4
 
! Отговори
Циник до 30 преди 4 години
Много сте ми смешни - "разбирачите"800 000 лв. са "грубо" 400 000 ? - ако "спестяваш нето 2000?" на месец НО БЕЗ ДА ХАРЧИШ СТОТИНКА - Ще ти трябват почти 20 ГОДИНИ РАБОТА.Хем сте голи - хем сте големи!
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много на дребно са играли, като рискуваш няколко години на топло поне да става на въпрос за най малко десятка
26
3
 
8
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Парите може да ги търсят по бомбастичните и воаяжи - Египет, Дубай, Израел, Италия, круизни кораби и т.н.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе любоФ било... Да влезе Шкумбата да каже некой виц.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още при първата новина по случая казаха, че сигналът за кражбата е подаден от банката.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много съмнителна история,3години краде и никой от банката и вложителите не им е направило впечатление!Не стана ясно и как са я изловили ,клиент ли е подал сигнал или от банката са я засекли в кражба?
22
2
 
8
 
! Отговори
До Радослав преди 4 години
И аз мисля като теб.Дори допускам, че в предварително разработената схема е включено условието да я изкарат не съвсем здрава психически и да й се размине с принудително лечение, вместо затвор.А паричките сигурно вече са разпределени и нейният дял я чака някъде, където нашите служби нямат достъп. Все пак е пътувала насам натам, може да е било с цел да провери дали парите, които й се полагат, се намират там, където са и казали, че са.За заблуда може и да са дали малко пари на индиеца от Мокреш.
21
2
 
10
 
! Отговори
Pinco преди 4 години
Зад касиерката крадла стои някой от мениджмънта то е ясно. Но апропо колко ли баници яде този адвокат на ден ? Залагам на числото 10!
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма вече двойна проверка в банките. Марковски живее 50 години назад. Сега има обслужване на едно гише и за такъв служител на низша длъжност в банка каквато е тази служителка, се открива възможност за присвояване. Затова си има измислени системи за контрол на банката, които са сработили и служителката е хваната, че краде.
19
0
 
15
 
! Отговори
А оня с инкасото? преди 4 години
Защо никой не пише за оня с Инкасото какво стана? Вече трябва да е излязал от панделата? За него ни вопъл, ни стон, защото иначе ще се зашуми за промени в НК, където сега има такива вратички отлично направени за такива схеми. Плащаш няколко стотин хиляди на мастит адвокат, който да ги разпредли между себе си, прокуратура и съдии и ето те теб - милионер! Само трябва да си смел и да имаш достъп до някое инкасо. Схемата е желязна. Но трябва да си силен! Затворът, дор за 6 г. не е място за всеки!
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкер е собственик на банка, каква банкерка е тази?!
17
1
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Ще го кажа по най простия възможен начин:Личност която може 3 години да краде пари от банка под носа на началници, колеги, одити, клиенти и тн. не е толкова ***, че да превежда краденото на някои си! Това си е схема за кражба и подготвено лице което да поеме отговорност! Ако банката иска да доказва престъпна немърливост да заповядат, но тога ще трябва да набутат и одиторската фирма която им прави годишния одит! Тия любовни щуротии ги разправяйте на електората на ГРОБ!
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато дължиш 500 долара на банката е твой проблем но когато дължиш 1 милион е проблем на банката.
15
0
 
15
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До Гошо...ТъпотоАко се кажем коя е банката, това означава да бъде фалирана;))) Щот кой ще й има доверие при положение, че се ръководи много лошо и нейните служители вътре крадат? На Бойко само това му липсва при неговата Стабилност: *** някоя банка и той да се нареди до този, който досега плю, а именно Орешарски;))) Не можеш да си представиш какъв ужас е това за Боеко - при негово управление да си отиде банка;)))