Кобрата и НСБ в спор: Той не плащал задължения, "Белмекен" – занемарена

Пулев е категоричен, че няма да си плати задълженията
21 фев 2020 10:15,
75
Кобрата и НСБ в спор: Той не плащал задължения, "Белмекен" – занемарена
Снимка: БГНЕС

Кубрат Пулев влезе в задочен спор с Националната спортна база. Той заяви, че високопланинската база за подготовки "Белмекен" е "престъпно занемарена", от там пък обявиха, че той не е плащал своите задължения.

Кобрата обаче категорично заяви, че няма да плати задълженията си, тъй като това са лихви, съобщава Gol.bg.

"Това са 2500 лв. лихви. Ако бяха се обадили на моята счетоводителка, тя щеше да го плати това нещо. Това са някакви забавени 5000 лв. и те са сложили 2500 лв. лихви. Няма да бъдат погасени", отсече Пулев.

Кобрата обвини ръководството на спортната база в незаинтересованост.

"Трябвали 5 млн. лв. Това са оправдания. Не значи, че не може да се направи нещо, което да са частични ремонти постоянно, които да възстановяват базата", настоя Пулев.

От Национална спортна база определят като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на Кобрата за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен".

"Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината  твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен", изнесени в публичното пространство.  Останахме неприятно изненадани от демонстрираното негативно отношение към спортния комплекс, в който винаги е получавал необходимото внимание и удобства - така, както и всички останали спортисти.

От там посочват, че в спортен комплекс "Белмекен" непрекъснато се извършват текущи ремонти и подобрения на базата на различна стойност.

"В края на 2016-а и началото на 2017 година бе извършено сериозно обновяване на комплекса за над 400 хиляди лева. Именно в този период бе изградена новата сауна, която споменава г-н Пулев. Сауната отговаря на всички стандарти и покрива нуждите на цялата база. Всяка една дейност от извършените строително-монтажни работи е надлежно документирана и осчетоводена. В момента извършваме повторна проверка на тази документация и сме готови да я предоставим на всички компетентни органи.

Става ясно, че се закупуват и нови машини и спортни съоръжения, както и различна техника за поддръжка.

"Съгласни сме с Кубрат Пулев, че "Белмекен" има нужда от пълна модернизация в съответствие с водещите подобни комплекси в страни като Германия, например. За пълна модернизация на базата обаче са нужни около 5 милиона лева.  За съжаление, към момента НСБ не е в състояние да отдели такава голяма сума само за един от своите обекти, тъй като това означава да лиши много други спортни федерации и клубове от адекватни услуги", посочват от "Белмекен".

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват "Белмекен" бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев. Господин Пулев забави плащанията си към спортната база на Белмекен с повече от година. Той дължеше около 5 хиляди лева за тренировъчната си подготовка преди мача в Лос Анджелис,  използване на боксов ринг и за реклама. Погаси тези задължения едва в началото на месец февруари. И в момента Кубрат Пулев има задължения към НСБ – "Арена Армеец" има да взема още над 3700 лева поради нанесени щети след проведената мащабна гала вечер на 27-ми октомври 2018 година.

НСБ посочват още, че доскоро самият Пулев бе сред големите привърженици на спортния комплекс. Многократно в свои публични изяви е изтъквал добрите условия и преимущества именно на ВКС "Белмекен". "Всички са много впечатлени от базата. Белмекен е една уникална база, такива има малко по света. Чувствам се отлично след подготовката на Белмекен – най-добрата база, със своята природа, въздух, храна…Неслучайно спортисти идват от цял свят", казва Кубрат Пулев в друго свое интервю.

Ръководството съобщава, че заради изнесените твърдения е започната проверка по заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект. Срокът на назначената проверка е 15 дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали е голям патриот! Има пари а не плаща! Е затова никой не го обича!
35
2
 
12
 
! Отговори
Да кажа преди 4 години
Всички банки си слагат + 18 пункта за забавяне. Например ако се взели кредит 100 000 лева на 8% лихва то лихвата ви става 8+18 или 26% лихва на година. На 100 000 лева това са 26 000 лева лихва за година. Кръвопийци. Но е факт, че има много хора които си мислят, че като не плащат и ще минат метър. Да, но те не са политици или под п;олитически чадър.
34
0
 
38
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А аз да попитам как тренира там при положение, че има задължения? Защо го пускате? Че да натрупа още повече ли?
33
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На 5000 лева -2500 лева лихви! малко множко ми идва.
32
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът не стига че им прави реклама на Белмекен, а те му начисляват лихви! и то 50 процента за няколко месеца! Видели са възможност да го издоят и той се е ядосал. повече от 7 процента лихви не се реални. Сматайте на 5000 лева, колко трябва да са лихвите.ОСвен това са длъжни да изпратят писмено предупреждение.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 31Обаче каква новина открих в Дневник и е водеща: "Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари".Абе ние тази новина я четем наляво, надясно от няколко години ама все не разбираме края.Наскоро пак започнаха да въртят новината за имението на дъщеря му в САЩ.Добитъка така и не може да проумее, че това имение е било на медиен магнат и е обявено за продажба, но до ден днешен не е намерен купувач.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25Е да де, много обича България, ама не обича да си плаща.Другите балами да плащат, таз работа не е за него.Любовта му към страната се изчерпва със съпровода от гайдите когато излиза на ринга.Така всичкото чалгар в страната може да види ограмната любов на Пульо към България.
29
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обаче каква новина открих в Дневник и е водеща: "Каталуня разследва дали Борисов е свързан с пране на пари". Каталунската полиция и прокуратура се заинтересували там от някаква вила... Бацееее, май ще се окаже, че не са само слухове!
28
1
 
45
 
! Отговори
тя преди 4 години
Ползваш - плащаш !
27
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като му чета подробно биографията и мурафетите по дискотеки и наказателни акция-става за спортен министър или направо за премиер.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чиновничеството в атака.... Да отиде прокуратурата да провери разходите, сметките, апартаментите.
25
7
 
32
 
! Отговори
Сега преди 4 години
Вярвам ,че Кубратчо е истински българин,!И той не обича да си плаща навреме!Така де,кой обича да го млатят и да плаща!
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 24 Ами нали преди седмица беше направил Кубрат клип горе на Белмекен. И Вика горе на един връх " Ей това е раят на земята".Човека обича Родината си и иска да тренира на родна земя сред българската природа. Много ясно че може да иде навсякъде в Европа да тренира при супер условия.
23
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този всички ще му сърбаме попарата
22
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирате колко е жалко да си тренирал в добри условия и да виждаш как в държавата ти нещата не се променят....рова е обезкуражаващо...той може да си плати и да иде в чужбина да тренира, не е за кинтите
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойноооо, ще изплати той колосалната сума от 2000 лева, само обаче да се престраши да се бие с Джошуа, а не да си измисли в началото на юни пак някаква контузия.
20
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пичове като е занемарена базатa, бегайте у чужбина, не се опитвайте да оправите положението...гледайте нередностите и си мълчете...разпуснете и държава, закривайте я направо, бегайте в чужбина
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
довчера му стоеше осила, видя се с пари и вече предентент за царски покои, не забравяй, че няма да бъде все така
18
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичен бай-***, настоящ пишман-спортист и бивш мутряга който за стотинки извършване мръсни поръчки и пребиваше хора за забавени плащания към мутри.
17
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като е занемарена базата какъв го дириш мaйкa си там, Кобре? Върви на някоя база в Австрийските Алпи да тренираш тогава.