Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова

По £ 3500 получават доброволци за тест на ваксина
Обновена: 9 мар 2020 11:45 | 9 мар 2020 07:46, Елка Василева
96
Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Доброволци ще бъдат заразени с форма на коронавирус във Великобритания в опит да се намери по-скоро успешна ваксина срещу вируса убиец, съобщи вестник „Таймс“. Вестникът пише за опита на българка в Лондон, участвала в подобни експерименти.

Звучи примамливо - 3500 паунда да прекарате две седмици, излегнати пред телевизора, с книга в ръка или пък да играете компютърни игри, пише вестник „Таймс“, цитиран от БНР. Но има една съществена подробност – ще бъдете заразен с коронавирус и няма да имате никакъв физически контакт с околния свят.

В рамките на този глобален експеримент групи от по 24 души ще получават заплащане срещу заразяване с коронавирус по програма за намиране на ваксина за COVID-19, за която са заделени 2 милиарда долара.

Още по темата

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, е само една от повече от 20 фирми и обществени организации, вземащи участие в изработване на ваксина срещу вируса, убил повече от 3500 по света.

Преди да се превърнат в опитни мишки, доброволците ще бъдат подложени на пълни тестове.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова, студентка по право в Лондон, която е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус, е наясно какво може да очаква човек на такова място.

Пиргова е цитирана да казва: „Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те болни и заразени нямат ли, че харчат тези пари на халос и заразяват здрави хора?Това е нечовешко, всичките пари на този свят не струват ничий живот.
52
3
 
8
 
! Отговори
от друга страна, пък преди 4 години
На пръв поглед е тъпо решение, но всъщност -не е. Момичето е преценило ,че има много малък шанс ДА НЕ СЕ ЗАРАЗИ и доста голям -да се зарази.След като се зарази-дори и да има работа-ще я загуби,защото ще трябва да си стои в къщи и ако е на временна позиция(а най-вероятно е) и през това време,сметките ще набъбнат здраво,освен това,не се знае какво здравно обслужване(лечение) ще получи,като чужд гражданин.Така ,хем каузата е блгородн, хем ще я лекуват качественно,хем ще и платят.
51
9
 
5
 
! Отговори
179 преди 4 години
Сегата кажете че и тая е ромка или туркиня :D
50
5
 
8
 
! Отговори
водач на МПС преди 4 години
Още през лятото на миналата година посочих - Борис Джонсън в малкото си джобче слага и Меркел, и Макрон. Но първо става за смях. Както и стана на практика. Сега е същото - Анлия първа се сдобива с препарат, лекуващ успешно коронавируса, в резултат на което видни учени в областта на микробиологията получават Нобелова Награда за справяне с болестта на Столетието - коронавируса ! Ето затова има и толкова доброволци ! Нищо не губят. Напротив на кяр са !
49
4
 
4
 
! Отговори
Григорова преди 4 години
До АнонименАз ставам опитна мишка доброволно. Не искам заплащане, защото тази истерия е дирижирана и измислена. Няма нищо страшно, не се излагайте. Черен ПР.
48
10
 
6
 
! Отговори
Make преди 4 години
Bolgarite za drugo i ne gi biva, vaka barem da pomognat malku za svetot.
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Елате в България, кандидати бол! Всеки ще се навие за тези пари!
46
3
 
11
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До SnowballЕми къде ще изкара 3500 паунда за 2 седмици? Освен в стрипт бар, ако я бива. Освен това там висшето не е като при нас, да се *** по 20 часа на ден, да спят по 2 и 2 часа я има я няма да ходят на лекции и да учат. Там, особено за право, учи по 10-15 часа и трудно дори и на почасова работа би я взел някой работодател.
45
3
 
7
 
! Отговори
До Македон преди 4 години
Абе еничарино, нас българите ни остави, ние ще пребъдем, ама я ми кажи на кого му смениха името на държавата бе, на кого му подмениха "идентитетот" а?
44
0
 
5
 
! Отговори
Другия Фараж преди 4 години
Ако бях Българин досега да съм стегнал КУФАРИТЕ И към АНГЛИЯ да се заразя изпитателни с новия вирус за пари. Пояснява живота на 1 българин струва повече от всички животи в Бъкингам. Сами ще се сетите защо?
43
6
 
12
 
! Отговори
Snowball преди 4 години
Поздравявам бъдещата юристка Мария Пиргова с песента "Ооооо колко си ***...". Няма време да ходи на работа, ама има време да седи на диванчето 2 седмици и да я ползват за опитна мишка......ае мерси !!!
42
7
 
15
 
! Отговори
потресс! преди 4 години
И тва НЕЩО ще стане юрист и ще защитава частни или корпоративни интереси?! Сто процента биха й помогнали с тази дребна сума близки или роднини, ако знаеха какво е намислила.Светът действително върви към идиoкрация, с такива като тая начело!
41
14
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Tccc.. Tccccc.... Tccccc ... abe kazav jas vie Bolgarite um nemate za 1e dupce davate
40
5
 
14
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 4 години
Всяко идиотско деяние,си има своето философско оправдание!
39
2
 
10
 
! Отговори
do 123 преди 4 години
[quote]И аз съм млад и бих се зарарзил в контролирана среда, за да изградя имунитет и да съм спокоен. [/quote]Нали се сешташ, че това в вирус от който не можеш да изградиш траен имунитет?Иначе нямаше да има ваксини против грип всеки сезон.
38
12
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
И аз съм млад и бих се зарарзил в контролирана среда, за да изградя имунитет и да съм спокоен.
37
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
/жас. От къде се пръкнаха такива млади хора готови на всичко за пари?
36
5
 
16
 
! Отговори
T преди 4 години
Писано е "Гоите ще продават телата си..."
35
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе кой си е ***, си е *** изначално и докрай.
34
2
 
36
 
! Отговори
нищо особено преди 4 години
Първо това са доброволци - никой не ги избриа, те сами се подлагат на експеримента. Второ от 24 души само едната е българка. И трето у нас тези есперименти ви ги правят безплатно и без съфгласието ви.Последно - не рпеповърчам на никого да се подлага на подобни неща.