Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова

По £ 3500 получават доброволци за тест на ваксина
Обновена: 9 мар 2020 11:45 | 9 мар 2020 07:46, Елка Василева
96
Българка доброволно се заразява с COVID-19 на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Доброволци ще бъдат заразени с форма на коронавирус във Великобритания в опит да се намери по-скоро успешна ваксина срещу вируса убиец, съобщи вестник „Таймс“. Вестникът пише за опита на българка в Лондон, участвала в подобни експерименти.

Звучи примамливо - 3500 паунда да прекарате две седмици, излегнати пред телевизора, с книга в ръка или пък да играете компютърни игри, пише вестник „Таймс“, цитиран от БНР. Но има една съществена подробност – ще бъдете заразен с коронавирус и няма да имате никакъв физически контакт с околния свят.

В рамките на този глобален експеримент групи от по 24 души ще получават заплащане срещу заразяване с коронавирус по програма за намиране на ваксина за COVID-19, за която са заделени 2 милиарда долара.

Още по темата

Компанията Hvivo, която държи лаборатория в Източен Лондон, е само една от повече от 20 фирми и обществени организации, вземащи участие в изработване на ваксина срещу вируса, убил повече от 3500 по света.

Преди да се превърнат в опитни мишки, доброволците ще бъдат подложени на пълни тестове.

„Таймс“ пише, че 26-годишната българка Мария Пиргова, студентка по право в Лондон, която е прекарала две седмици миналия месец в лаборатория на Hvivoв рамките на експеримент за намиране на ваксина срещу респираторен синцитиален вирус, е наясно какво може да очаква човек на такова място.

Пиргова е цитирана да казва: „Университетските ми курсове са доста интензивни и нямам време да си намеря работа. Използвах парите, за да си платя сметките, докато се подготвям за изпитите ми през май“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари