Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67

Нужно е ограничение на събиранията на закрити пространства
Обновена: 17 мар 2020 08:25 | 17 мар 2020 08:17,
347
Нови 5 случая на COVID-19 у нас, вече са 67
Снимка: БГНЕС

67 са вече заразените с коронавирус в България, стана ясно от ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни и хората са оставени за домашно лечение.

Ген. Мутафчийски излезе на брифинга с маска, за която той посочи, че е домашно направена - от плат, ластик и два слоя марля.

Още по темата

Оперативният щаб е обсъдил факта, че мерките за ограничаване на разпространението се спазват от населението, но е нужно ограничение на събиранията на закрити пространства.

Щабът ще предложи да се вземе решение повече от двама възрастни да не се събират на открити пространства.

Ген. Мутафчийски даде пример с опашките пред магазините, на които хората трябва да бъдат на повече от 2 метра един от друг. Ще се наложи и пропусквателен режим за допускане в търговски обекти, банки, застрахователни и държавни институции.

Тази забрана не се отнася за промишлените предприятия. Там може да се въведе двуекипен или триекипен принцип на работа.

Той даде пример с ВМА, която работи на двуекипен принцип. В момента работи един екип, а друг екип стои вкъщи. В рамките на седмица се сменят работещите екипи, а ако някой се разболее, остава под карантина.

Ген. Мутафчийски настоя, че в тази ситуация медицинските екипи трябва да бъдат предпазени.

Шефът на Националния оперативен щаб посочи, че страната ни трябва да е готова и за ситуация, каквато е в Испания и Италия, където излизането, освен до магазин и аптека, е напълно забранена.

Ген. Мутафчийски увери, че ще се намери решение за каналите за доставки, тъй като икономиката зависи от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
2
 
! Отговори
Барба Ганьос преди 4 години
Апа на американците им дават по хиляда долара на калпак. За нас пак смрад и мизерия. И да дишаме на Киро Гела вируса. Отврат.
303
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че нямат тестове, че щеше да настане масова истерия...
302
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затваряме в панделата руски хибриди кат тебе за три години
301
2
 
5
 
! Отговори
Ко праим ся? преди 4 години
Затворихме болници,изгонихме лекари и сестри-а сега какво правихме-събирахме капачки за кувьози? И сега-клиза-няма елементарни маски дори,които струваха 16 стотинки,а вече са по 2 лв-това не е ли спекула? Очаквам всеки момент някой да излезе и да ни прикани пак да пускаме СМС-и,за да купим маски например или да даряваме капачки за закупуване на защитно облекло! Прахосахме милиарди,за да купим ненужни самолети, та шкембе войвода да си вземе хонорара!И ко праим ся?
300
1
 
0
 
! Отговори
Кур преди 4 години
Тоя ако ми падне ще му отрежа главата
299
0
 
6
 
! Отговори
Как може преди 4 години
всеки ден паниката се подклажда с бройката на заразени а не се говори колко са оздравелите? Може да има 10 хиляди заразени, но ако от тях 9990 са оздравели какъв е проблема? Ние всички ще си идем от този свят рано или късно, защо не се паникираме всеки ден че един ден ще сме на оня свят? Някой има голяма печалба от създаването на хаосът и това не съм аз. 80% от заразените дори нямат симптоми а от другите 20% болшинството се оправя за няколко дни, отново питам защо е паниката в медиите кой печели
298
2
 
3
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
До има и по-лошо!//Вие и вашите родители нямате нищо общо с тях.Докато моите деди и прадеди по майчина .и бащина линия са дали живота си за България.А аз съм отбил военната си служба в един от най-тежките за службапърво ешалонни полкове.Баща ми има толкова ордени и медали,че може да бронира гърдите си.Каквото и да пише ще си бъдете,обслужващ персонал
297
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а за тоя статистик - да купят тестове и да започнат масово тестване, не само да си фантазира тъпотии и да гадае
296
1
 
3
 
! Отговори
всичко ще е добро преди 4 години
-щом краят е добър Дай, Боже!
295
1
 
3
 
! Отговори
добре измислена преди 4 години
криза от вирус!
294
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицето от снимката все повече не ми вдъхва доверие. Преценява ограничено и радикално. Населението не е пациент, подлежащ на хирургическа операция.Как го мисли със стотиците млади и не толкова млади българи, които учат или работят в чужбина? Вълната на заразата тук, ако отмине за известно време, не значи, че пак няма опасност, ежедневно. Кой гарантира, че няма да се появи друга мутация или друг вирус?Не забраниха вноса на вируси от Америка и Африка. Там не се води точна статистика.
293
6
 
2
 
! Отговори
има и по-лошо! преди 4 години
До 12МСПКомунягите-политкомисари и помощник командири *** делото на храбрите ни бойци!!!
292
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що за мисъл?! Да бъдело забранено всяко излизане на улицата! Този професор генерал идеално знае, че заразата ще продължи дълго. тя не зависи само от България, че почти всички случаи на зараза са внесени отвън. Прогнозите за продължителността са минимум няколко месеца. Без да се произвежда, няма как да се оцелее. Ако навсякъде спре производството, ще е безкрайна глупост, изключително опасно. При производствата не може да си стоим вкъщи като него. И при война има производство.
291
1
 
4
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
До ПРОКЛЯТИЕ ОТ БОГА!///мойте деди и прадеди са жертвували живота си по калните хълмове на Чаталджа и скалните чукари над Дойран в 34 троянски полк от 9-та Плевенска дивизия, сражавали са се в равните поля на Добруджа, Баща ми има толка ордени и медали,че може да бронира гърдите си,а съм отбил военната си служба в един от най-тежките за служба първо ешалонни полкове.,докато вашите деди са се притискали до топлите ,но със съмнителна чистота задни части на бабите ви
290
6
 
4
 
! Отговори
ред и дисциплина преди 4 години
Категорично поддържам господин Гешев за много строги мерки и санкции.Българинът е нехаен,недисциплиниран и крайно небрежен,без нужната здравна култура.Закъсняхме с маски,апарати дезинфектанти.Да не закъснеем и със строгите мерки и да се сетим като пламнем.Давайте господин Гешев! Контрол как полицията си върши работата .
289
0
 
2
 
! Отговори
до 286 преди 4 години
Защо пак ние да даваме?За какво се изразходват парите отпуснати за борба с вируса?Народът иска отчет ,защото в момента дори маски и дезинфектанти няма.Нали пред големите вериги щеше да има полиция.Аз живея в Надежда София.Днес нямаше такива нито пред Фантастико,нито пред Лидл да конттролират хората да са на 2 метра един от друг.Във Фантастико имаше жена,която пропускаше по 5 човека,но за реда вътре ,а не вън.
288
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Словения спряха и обществения транспорт дето сее най много зарази! Ама тука при тия алчни гербераси няма как да стане....
287
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Дядо ви 287 Абе Дядо ни , я кажи как се прави ,че да ни олекне.
286
1
 
1
 
! Отговори
12МСП преди 4 години
До пандемията//// Най-вероятно е така и така трябва да бъде ,и така да остане.А такива като вас ще подсмърчат отстрани
285
0
 
2
 
! Отговори
вечната дружба преди 4 години
Ето докъде ни докара тя! - зараза