Трета жертва на вируса у нас. Болните са вече 94

13 са новите случаи
Обновена: 19 мар 2020 09:41 | 19 мар 2020 08:04, Нели Христова
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови 13 случая на болни от коронавирус са регистрирани в България.

"Има промяна в броя на регистрираните лица, установени са още положителни и те са 13. Така общия брой на лицата, установени с коронавирус са 94", каза ген. Мутафчийски на редовния брифинг.

Има и трета жертва. Тази сутрин е починала възрастна жена, настанена в "Пирогов" с инсулт и коронавирус. С нея броят на починалите става трима.

"Разшири се и броят на областните центрове с установен коронавирус. Вчера от 332 проби, 13 са положетелни, сред които са и новите центрове Смолян, Велико Търново, Перник и Бургас", каза ген. Мутафчийски. Той обясни, че случая в Бургас е непосредствено свързан с Банско.

Болната е жена на 39 години, която е била готвач в едно от заведенията. Прибрала се е преди седмица. Установени са 25 контактни лица. Жената е имала симптоматика и е приета в инфекциозната клиника на болницата в Бургас.

"Получихме и информация от посолството в Скопие, където двама граждани на Северна Македония, след почивка в Банско, са установени като положителни", обяви още генерал Мутафчийски.

Във ВМА се лекуват 11 души, Пирогов - 3, от които един е интубиран. Той не е с потвърден COVID-19, но е силно съмнителен по думите на ген. Мутафчийски. В МВР болница се лекува 1 човек, както и в "София мед" и Александровска болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още по темата: жертвикоронавирусCOVID-19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление потвърждава се че който отиде в пирогов излиза напреде с краката, 100% смъртност
191
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болните не са 94, доколкото ми е известно.Болен е този, който се чувства зле, а от тези 94 една голяма част даже няма симптоми.
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Старците са толкова наплашени, че умират от страх веднага щом им се каже, че резултатът е положителен
189
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв чудесен начин да се отърват от протестите в цял свят си измислиха управниците. Няма протести ни в Китай, нито жълти жилетки в Париж, нито срещу водната криза в Перник, изгарянето на чужд *** и т.н. у нас. Всичко се забрави !
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много собствени на хотели в сл.бряг ,Несебър,Бургас имат и хотели и на банско и така лятото на морето зимата на на банско готвачи сервитьори бармани пикола ,и децата го знаят, така че всичко от банско не трябва да бъдат в домашна карантина,а да се изследват веднага!!!
187
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Третата жертва починала след като гледала една седмица интервютата на Мутафвчиски, Боко и Гешев.
186
0
 
13
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 4 години
Само преди няколко дни Мутафчийски се мъчеше да ни втълпи, че коронавирусът не е по-опасен от обикновения грип, а сега бае друго! Когато нямаше маски разправяше, че те не предпазвали. Сега обратното! В същия тоя щаб се подхилва брадатият Кунчев, дето ни успокояваше, че няма страшно за България. Сега същите тези хора са в националния щаб за защита от коронавирус! Не е ли ги срам?! Никакво доверие нямам в тоя щаб! Писна ми да ги гледам всеки час по всяка телевизия! Правят си пиар!
185
1
 
5
 
! Отговори
Медицинска сестра преди 4 години
В момента щабът изостава от ситуацията, предава сухи данни, набива ги излишно всеки час в ушите ни. Нямам доверие на този щаб и веднага ще се обоснова: в началото Кунчев уверяваше, че за България няма опасност. Доверието ми в човека с униформата също се срина, защото изостава с мерките. Истината е, че главният прокурор Гешев се оказва най-адекватен и се получи така, че прехваленият щаб слуша него. Има за какво!
184
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде повече БКП-та на възраст да се гътнат, да се поизчисти държавата *** от червевндалестата БКП ***!
183
1
 
3
 
! Отговори
Зрител преди 4 години
Мутафчийски вчера на изявлението от 17 часа (вижте го), се пипаше по носа и устата като малко лапе поне 10 пъти!!! Интересен метод за защита демонстрира....И изводът какъв е - както винаги - едно говорим, друго вършим Евала Мутафе!
182
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Починала от ИНСУЛТ и от КОРОНАВИРУС, не се връзва нещо... Повечето починали тези дни възрастни хора са били хоспитализирани в Европа с няколко болести, имащи ги от дълго време, като тези болести са улеснили заразата с Коронавируса и последващата смърт. Астма, диабет, високо кръвно налягане - са само няколко от болестите присъщи на старите хора.
181
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко мо же да се фалшифицира, от телекрана може да ви излъжат каквото си поискат
180
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време беше да уморят някой старец, за да се подържа истерията. А кой знае дали някой наистина е умрял или е само менте-статистика?
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кажете кой в нашата богата, справедлива, силна, здрава родина няма здравословни проблеми.ако имаш ковид19 и диария, народа да е по спокоен, ще каже че си умрял от диарята. ТОЧКА. ковид19 няма опасност за живота.
178
0
 
3
 
! Отговори
пфууу преди 4 години
днес у нс са се родили 93 и умрели 149данните са от брояча
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Моля за данни!Отиди на броч смърт в реално време...избери България....и гладай
176
1
 
12
 
! Отговори
МАРТИН преди 4 години
Трябваше много преди извънредното положение да затворите всички курорти и да изгоните чуждестранните туристи. Сега вече е късно , но все пак не лошо да изгоните всички туристи и да затворите хотелите по курортите
175
1
 
14
 
! Отговори
Моля за данни! преди 4 години
Много бих желал да публикуват каква е смъртноста в България през последните 10 г. в този период-февруари-март, а също така и по възрастови групи? Увеличила ли се е,намаляла ли е,или си стои на средното ниво?Защото всеки възрастен,който умре- вече го водим за умрял от вируса! Някой ,който умре на 77 г. и с сума ти болести-то йможе да си умре и от най-обикновена настинка! Нека мислим трезво и да не се поддаваме на шаш и паника!
174
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие кога най-после ще проумеете, че това не са БОЛНИ, а ЗАРАЗЕНИ...!!! Празните ви кратуни обаче не правят разлика. И все повече си мисля, че Бойко ви е направил комплимент като ви е нарекъл ***...не, вие сте тъпоумни закръглени гъски..!! Вас по - добре да ви няма изобщо...!!!!!!!
173
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престанете с това самоуспокоение. "Жертвата" била възрастна жена с инсулт! По тоя начин наливате масло в огъня,вярно е че жертвите починали от вируса,процентно са повече хора на възраст,но запомнете че Никой не е Застрахован!Все още не е изследвано и доказано какви са последствията за хората които са прекарали болеста!