Доц. Мангъров: В устата ми се слагат думи, които не съм казал

Той твърди, че ако не се действа правилно, загиналите ще са повече
7 апр 2020 09:55, Нели Христова
528
Доц. Мангъров: В устата ми се слагат думи, които не съм казал
Снимка: БГНЕС

Тезата на доц. Атанас Мангъров за колективния имунитет срещу COVID-19 вбеси премиера Бойко Борисов. Той го призова да поеме отговорността и той да каже тогава кой да живее и кой да умре. Мангъров бе част от наскоро създадения и набързо закрит Медицински съвет към МС, който трябваше да дава становища адекватни ли са от медицинска гледна точка действията на щаба и да разработи алгоритъм да действията на лекарите у нас срещу заразата.

"В момента статутът на съвета е като на неформална организация. Продължавали да поддържат връзка помежду си, евентуално да дават съвети", каза доц. Атанас Мангъров пред bTV.

"В устата ми се слагат думи, които не съм казал, някои искат да ме вкарат в конфликт с хора, с които не искам да влизам в такъв. Не съм казал непочтителни думи към тях, те си вършат работата, която е много отговорна", заяви доцентът.

"Продължават да се правят изследвания, че този или онзи носи и отделя вируса, но какво от това - трябва да се установи с антитела колко са с имунитет, настоя той отново на тезата си. Набедиха ме, че имам лаборатория и затова искам да изследвам, но не съм лаборатория, която има този мащаб", обясни Мангъров.

"Не става дума да се избира кой да умре, а че ако не се действа правилно, ще загинат повече. Ако се затваряме, ще загинат определени болни в малки общности, но когато страната се отвори, всичко ще започне отначало", опонира той на пълната социална изолация

"Поне 70 на сто от населението на земното кълбо трябва да прекара тази нова болест, за да изчезне тя", обяви Мангъров.

В момента по думите му у нас "нищо особено не се случва - под 600 заразени и 22 -ма умрели".

"Не мога да кажа дали заради тази моя позиция бе закрит медицинският съвет. Винаги съм имал тази позиция като специалист - не съм враг на държавата", обобщи доцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
361
3
 
7
 
! Отговори
... преди 4 години
Маски... казаха че трябва да се носят защитни маски и народа тръгна да изкупува всичко от аптеките. Без да разбере какво точно трябва да прави. Защитни маски, това казаха. В аптеките няма защитни маски. Народа не купува защитни маски а медицински маски. Това продават в аптеките - медицински маски а не защитни маски. Има разлика между двете маски. И да - НЕ Е здравословно, ако здрав човек носи медицинска маска. Намалява се притока на кислород и това не е добре за здрав организъм.
360
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бройките регистрирани заболели, не ти дава почти никаква информация - това в никакъв случай не са всичките заболели. Освен това, не всички, срещнали вируса, са заболели. Някои са го изкихали отведнъж.
359
0
 
1
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 377"Баце ти на какъв език пишеш? Може ли в един пост от три изречения да имаш 12 грешки. Айде малко се стегни и тогава пак ръси мъдрости."Аз мога да пиша и на нормален Български език, но съм установил, че това не води до никакви разлики в поведението на събеседниците, поради което избирам начин, който смятам за подходящ за нашите реалности. Надявам се след това разяснение да не се занимавате повече с несъществени въпроси.
358
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
относно маските:има две изследванияедното е американско и показва, че в страните в които по принцип си носят маски - Япония, Ю. Корея и др. скоростта на разпространение е с 10 процента по ниска. друго изследване проучва разпространението на други вируси, вкл. и корона и също показва малко, но забележимо намаление.Т.е. като цяло маските помагат, сега дали си заслужава за 10 процента общо, всеки си има глава на раменете.
357
2
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До TotenkopfТи не схвана ли, че в БГ по ДВА пъти вземат пари за маски? Веднъж държавата трябва да ги дава /от резрва, парите са изхарчени вероятно/, втори път народа сам трябва да си ги плаща!
356
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мангъров в Китай се разболяха 81700 души и епидемията там утихна. Я да сметнеш 82 хиляди колко процента са от 1.5 милиарда население и дали имат 70%.Айде, ако обичаш да си навреш твоята 70% теория някъде, където слънце не огрява.
355
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много писачи пак и много специалисти, доктори се изказват, трябвало ли маски, не трябвало ли.. вършат ли работа, не вършат ли...А иначе как пък не се намери нито един, който да обясни на клетия пpoст народ, че е от изключителна важност концентрацията с която този вирус навлиза в организма на човека?За по-пpoстичките нека го обясним така... представете си, че вирусът не е микроскопичен, а прилича на овен. Едно е да те бутне овен и да го пребориш пехливански, друго е да те сгази цялото стадо.
354
4
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТПрав си, но хората не знаят нищо. Тзи щаб, беше създаден незаконно. Мутафчийски няма работа там и няма право да нарежда каквото и да е, още повече да обявява извънредно положение и да поставя цялата държава под карантина. Щаба е незаконен, четете в нета за чл. 24 (1) по който беше създаден въпросния щаб. По този чл. 24 (1) може да се създаде щаб, и начело трябва да е министъра на МВР, но нещата са други. Незаконно създаден щаб, който променя закони и прави каквото си иска...
353
0
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
До анонимния.Значи в Китай също им взимат парите, защото всички носят маски! Ех, колко са глупави само китайците, че и произвеждат и продават на други ***.
352
0
 
4
 
! Отговори
383, преди 4 години
Бягай да пасеш овце. Дано от това разбираш повече.
351
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се тества масово у нас, защото дейността и тестовете не са собственост на правилната фирма. Когато се внесат тестове от правилната, ще почне и истинстото тестване.
350
2
 
4
 
! Отговори
до питащия преди 4 години
Отговарям ти. Да. Най-вероятно това се е случило в Китай. Когато в една детска градина тръгне например рубеола, преболедуват я 99 % от децата - някои в началото, други в края на месеца - и се приключва. При рубеолата няма как да не го забележиш. За ковидя си трябва тест.
349
10
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Мангъров е на 100% прав, но на Тиквун Банкянски са му заповядали да пристъпи към окончателно съсипване на България ! Когато вденете, че това е пълната истина, ще бъде късно ! Твърде късно !
348
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 384 АнонименА Баце взема пари / яхнал народната хазна, т.с народа го храни/ за да говори глупости по медиите!
347
3
 
6
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 383 АнонименМангъров иска оценка на ситуацията в страната-1во! 2-ро след като се знаят болни и вирусоносители те да се отделят и да се лекуват! пп. за мен Баце пари недава/при всяка възможност която има/, а само прибира /населението да си купва или шие маски и дезификтанти/! т.с Баце раздаващия от хазната /Аз давам!, макар и та ее обществен ресурс/ боли го *** за народа, освен на думи!
346
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До TotenkopfСъщият този Мангъров взима по 100 лв., за да прегледа дете в инфекциозната болница.
345
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стаден имунитет се придобива чрез ваксина, дофторе, не както ти си я мислиш, да се натъркаляме всичките, пък после кой оживял, оживял, другите - към гробищата. ако твоята теория беше вярна, тогава щяхме да чакаме да ни хване всички спин, чума, полиомиелит, туберкулоза - да сме стадно защитени.
344
10
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Мангъров те просто не те разбират затуй! Баце и другия доктор в нелекарска, а в генералска униформа избиват комплекси!! Баце пари за тестване за оценка на цялостната картина няма да даде, т.с истината/във всичките и форми/за здравословното състояние на населението на него му е враг 1! пп незная дали да не тълкуваме отказа на Баце като вариант в който за него някои хора трябва да починат, при това Баце задава въпрос : Кажи Колко ще умрат? /въпросът не е в положителен ракурс- колко ще оцелеят/
343
5
 
7
 
! Отговори
художника преди 4 години
До TotenkopfОтговарям ви вместо доцента: Маските са измама, за да ви вземат парите. Да си сложиш маска против бактерия или вирус е все едно да си сложиш плет на прозореца против комари. Погледнете си който и да е участък от кожата, на 1см2 имате 100 000 бактерии и това си го носите по цялото тяло през целия си живот. Как една маска ще ги спре? Ако уголемим бактерията колкото човешки ръст, то уплетката на материала за маски ще изглежда като футболна врата.
342
6
 
18
 
! Отговори
Пак питам?????? преди 4 години
Не питам другаря Мангъров а всички дали коментар как 70% трябва да се заразят за да придобием имунитет.В Китай заразиха ли се 1 милиард от 1,5 милиарда население и добиха ли китайците имунитет че в момента нямат нови заразени и преминават към нормален ЖИВОТ?Казаха че 2 месеца трябва да има ФИЗИЧЕСКА изолация за да не може вируса да върлува до края на годината а и след това.Това се прилага в всички останали страни по света и 3,5 милиарда са в изолация чрез извънредно положение.Какво не разбирате?