Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие

Излекуваните са 48, сред тях и жена на 70 години
Обновена: 9 апр 2020 10:31 | 9 апр 2020 08:09, Камелия Цветанова
325
Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последното денонощие са регистрирани 30 нови болни от коронавирус. От тях тях в болница са 18.

С 5,2% е увеличението на болните, съобщи началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

33 случая са установени сред медицинския персонал. Има нов случай  - една лекарка на 62 години без данни за контакти с пациенти.

Излекувани са 48 човека.  6 нови случая – 3 мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера

В Пазарджик един от излекуваните пациенти е жена на 70 години.

Мъж на 72 години е починал в Шумен. 24-ма са починалите. Средната възраст при тях е 65,2 г.

27 от болните са в интензивни отделения.

Най-много за болнично лечение са приети в София.

Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

Военните служители също са изследвани. Моряци, прибиращи се от Румъния, също ще бъдат подложени на тестове, няма оплаквания сред тях.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, смята Кунчев.

Проф. Мутафчийски призна, че онлайн се предлагат доста лекарствени продукти, някои от тях напълно фалшиви.

Подадени са сигнали, но в това отношение Наказателния кодекс трябва да се оправи, коментира той.

Според него няма никаква медицинска логика в това да се разхлабят строгите мерки за ограничения, след като нямаме никакъв имунитет срещу коронавируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
2
 
13
 
! Отговори
математик преди 4 години
150.000 завйрнали се от Испания. 100.000 завърнали се от Италия. 120.000 завърнали се от Франция. 100.000 завърнали се от Англия. 100.000 завърнали се от другите страни на ЕС=570.000 души завърнали се от огнището на вируса в България и само 611 случая заразени с вируса и около 60 души починали. А в страните от където идват българите гастербайтери починалите са общо над 50.000 души.Включително и министри, примиери, депутати са под карантина в ЕС а в България нищо подобно.Вярвате ли? Аз НЕ ВЯРВАМ.
269
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До анонимен261; Уважаеми господин осведомен,а колко изследвания прави твоята държавичка -1000 , и колко изследвания правят споменатите от тебе държави?Турция прави средно по 25.000-30.000 изследвания на ден. За Италия, Испания, Англия и САЩ въобще да не говорим.Сърбия и Румъния правят много по-вече изследвания на ден от България.В България ИМА НЕ ОТКРИТИ ЗАРАЗЕНИ,КОИТО СИ УМИРАТ СПОКОЙНО В КЪЩИ БЕЗ ДА БЪДАТ ИЗСЛЕДВАНИ И АКО ИМАТ КЪСМЕТ ОЦЕЛЯВАТ-ИЗОСТАВЕНИ СМЕ НА СЪДБАТА.Не както ти казваш...
268
2
 
2
 
! Отговори
Гани шкембето преди 4 години
Много лъжете.
267
3
 
2
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Остави ги да Броят.....има още мнооого да броят....панелни плъхове....на тях май им хареса така
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много ми е интересно какво щеше да стане ако китайците бяха успели да прикрият че имат епидемия. Не успяха понеже по стар навик на унифицираните общества въведоха маски.
265
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега заразата идва само от чужбина. Скоро ще започне и вътрешно разпространение заради липсата на мерки за спиране на внасянето на заразата от чужбина. Откакто има извънредно положение всяка седмица над 100 хиляди потенциални носители на вируса влизат в България от чужбина, а ние седим затворени неясно защо.
264
4
 
6
 
! Отговори
Мене преди 4 години
Броите ли броите ли???Бройте,бройте офчици
263
0
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Защо са ни строгите и неадекватни досегашни мерки? Не е ли необходимо мерките да са адекватни, независимо колко са строги?
262
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами разбира се че ще нарастват болните, тези които са на работа си ходят на работа по цял работен ден,половината дори не са с маски и ръкавици, другата половина се редят на опашки като безработни пред бюрата по труда и сеят зарази,като се вземе в предвид че всеки един от нас може да е вирусоносител ..... и кое му е извънредното на положението че нещо не разбирам?
261
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не вярвам нито на прословутия щаб,а още по-малко на Бойко тиквата.
260
0
 
3
 
! Отговори
Кен преди 4 години
П.С. Все още НЕ сме се сблъскали ...
259
1
 
2
 
! Отговори
Ken преди 4 години
Според щаба все още сме се сблъскали с коронавируса. Това заради карантината ли е ? Ако да, то тогава как продължаваме да се срещаме с грипа ? Да припомня, че за периода 30-03-2020 до 05-04-2020 има регистрирани над 900 грипни случая за страната.
258
0
 
15
 
! Отговори
МБАЛ Шумен преди 4 години
Поправям глупостите на щаба за дезинформация и всяване на паника!"От взетите вчера 8 бр. проби няма положителни за COVID-19. Почина пациент на 66г. възраст след овладяна коронавирусна инфекция и 2 отрицателни резултата. Същият бе с тежко придружаващо заболяване напреднал белодробен карцином."
257
4
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Сега стана специалист по жертвите.Да ако изкараме с този темп по 4-5% ново заболели на ден а не като съседните Сърбия, Румъния, Турция (няма да говоря за западна Европа и САЩ) ще имаме не повече от 70-80 жертви.Но ако по Великден се тръгне по църкви близки на село/вила за наглеждане на разсада ще тръгнем по 300-500 човека на ден като съседите и тогава ще трябва да седим до лятото затворени за да се изчистят новите огнища на заразата.Така вместо да започнем работа от 14 май ще чакаме края на юни
256
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мурфетчийски, защо прикриваш УБИЙЦИТЕ НА ДЕЦА от св.Марина, Варна? Чий приятели/роднини или политически кадри са? Защо се позволява на убийци да носят лекарска престилка? За едни деца питам... В ръцете на същите касапи са и родителите им...
255
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 258Това е коронния номер на българите, да се навират един в друг, за стадния метод сме ок.
254
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 4 години
Как пък ги изчисли. За да няма със слаб имунитет трябва да се забранят ЗАМЕСТВАЩИ ТЕ ХРАНИ, ГМО ХРАНИТЕ. Да се разбият едрите интензивни земеделски и скотовъдни комплекси. Де се намали концентрацията в големите градове.Тогава няма да имаш стадо. Сега със всички тези неща си именно СТАДЕН ***. Индоктриниран, изолиран, стерилизиран ахмак, податлив на най-обикновен вирус.
253
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господа управляващи защо пуснахте общинските пазари да работят, защо тръгнаха ромите отново с пълни коли по селата - не е ли това нова вълна на зараза. Къде са ви КПП-та и декларациите за нуждата от пътуване? Има още много въпроси, но сега вече тръгва лавината. Вие защо сте? Само отчети не са нужни. Трябват стабилни и сигурни мерки , а вече отворихте бутилката.
252
1
 
0
 
! Отговори
artefact преди 4 години
Значиииии да ви споделя. Майка ми прави генерална репетиция за козунаци, целия дворец мирише на ванилия и прясно мляко. Старото куче ходи след нея и ръси мозъци, с дъх на обедна ракия. Хилят се като простаци. Радвам се, че не са откачили като голяма част от вас. ! продължавай да запушваш устички, за мен беше чест :D Много здраве да си носите!
251
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С мерки и без мерки, с генерали и без генерали е ясно ,че у нас ще загинат между 100 -300 души. Изчислено е, но някои дето се пишат "спасители на нацията" натискат чрез съсипия на икономиката жертвите да са с няколко души по-малко!