Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие

Излекуваните са 48, сред тях и жена на 70 години
Обновена: 9 апр 2020 10:31 | 9 апр 2020 08:09, Камелия Цветанова
325
Ръст на болните от COVID-19, вече са 611, 30 нови случия за денонощие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За последното денонощие са регистрирани 30 нови болни от коронавирус. От тях тях в болница са 18.

С 5,2% е увеличението на болните, съобщи началникът на оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

33 случая са установени сред медицинския персонал. Има нов случай  - една лекарка на 62 години без данни за контакти с пациенти.

Излекувани са 48 човека.  6 нови случая – 3 мъже от ВМА, трима от Пазарджик и една медицинска сестра от Пещера

В Пазарджик един от излекуваните пациенти е жена на 70 години.

Мъж на 72 години е починал в Шумен. 24-ма са починалите. Средната възраст при тях е 65,2 г.

27 от болните са в интензивни отделения.

Най-много за болнично лечение са приети в София.

Сред изследваните над 1000 полицейски служители двама от тях са с антитела, които показват прясна инфекция, те ще бъдат допълнително изследвани, обяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Други 7 имат изградени антитела, които показват, че инфекцията е преминала.

Военните служители също са изследвани. Моряци, прибиращи се от Румъния, също ще бъдат подложени на тестове, няма оплаквания сред тях.

Засега се оказва съвсем правилна стратегията на правителството и на здравните власти, че масово изследване ще бъде скъпо и недостоверно, смята Кунчев.

Проф. Мутафчийски призна, че онлайн се предлагат доста лекарствени продукти, някои от тях напълно фалшиви.

Подадени са сигнали, но в това отношение Наказателния кодекс трябва да се оправи, коментира той.

Според него няма никаква медицинска логика в това да се разхлабят строгите мерки за ограничения, след като нямаме никакъв имунитет срещу коронавируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
1
 
! Отговори
! преди 4 години
Като преброим плюсовете под коментарите на ХА-ХА-ХА спокойно можем да съдим колко са троловете и провокаторите в сайта. За радост, все още е са пренебрежимо малък брой.
249
1
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Простичко казано - докато 70-80 % от населението се опитват да изградят имунитет, едни 4-5% от народа ще измре, защото имунната система им е била слаба. Това е стадният имунитет за който толкова много се говори. За ваше сведение 280-350 хил. души са 4-5 от нашето население. За големите държави става въпрос за милиони жертви. Що пък другите не се пробват със стадния имунитет, дали не са се сетили и дали нямат несравнимо повече начуни, умствени и всякакви капацитети от нас?!
248
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен преди 4 години
Нищо не казваш като специалист за имунитета не отговори КИТАЙЦИТЕ имат ли вече имунитет или не или да ви изпратим с Мангъров да проверите и да ни информирате.Сега гледам че стана специалист за броя на заразените че ги криели.Нали има мобилно приложение и чрез създадената от тези млади момчета система няма скрито покрито.Ако бяха много заразените по цяла София щяха да хвърчат линейки а и сметката с полицаите 0,1% за страната става като докладите на Щаба 600 заразени (при открити 2 и неоткрити 11)
247
3
 
5
 
! Отговори
! до ХА ХА преди 4 години
Британците си мислеха някакви такива тъпотии за стадния имунитет и добре, че се спряха. Иначе виж ги къде стигнаха, а очакваха много по-тежки последствия ако бяха продължили. Пак те питам - Китай бяха в карантина, в момента са махнали почти всички мерки, а пък броят на заразените е нищожно малък. Нямат имунитет очевидно, защо тогава смятат, че са преборили вируса? Ти ако чакаш да се зарази 80% от населението на света значи или си садист, или *** - сам си избери!
246
0
 
3
 
! Отговори
Вуйчо преди 4 години
Ръст в г ъзо на днес бг
245
0
 
12
 
! Отговори
ами сега преди 4 години
Интересно, преди година всеки имаше поне 2-3 познати с труднозаразимите грипове. Сега колко имате?
244
0
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Ти си най-глупавия коментиращ, съвсем сериозно. 0,00005 % - това е ориентировъчно количеството на заразени в Китай спрямо населението на държавата. Те в каква позиция са, ако ние сме в изходна и как така се справиха до някаква степен? Ти и още 10-20 драскащи тука така и не разбра, че никой не иска да се стига до 70-80% заболели, а какво остава в кратки срокове! Карантината е да се ограничи заразата, защото има период, в който епидемията е в активна фаза, както останалите щамове.
243
0
 
2
 
! Отговори
artefact преди 4 години
По скоро мисля да си отворя една бира преди да хапна - стратегически ход.Хапчета не помня от кога не съм пил, не се и натискам. Грижа се прекрасно за себе си.Докато си пия бирата на двора, ще си мисля за моята бедност.Обещавам, че ще и се радвам :D
242
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28"живея в затворен озеленен комплекс. вчера на слънцето всичките майки с децата и бебетата излязоха без маски и играха все едно няма смъртоносна болест около нас..."
241
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Но пък ще изтеглят едни 10 милиарда,които ще им дойдат дюшеш и после още 10 години/да не дава господ/ще се оправдават с кризата,за да не дават пари където трябва.
240
0
 
4
 
! Отговори
! до 239 преди 4 години
Сам се сещаш, че мащабите на железопътния товарен транспорт са много по-големи от тези на автомобилния.Предприятия от ранга на Нефтохим и Кремиковци работят с влакове, ама в огромна част от случаите фирмите чакат няколко контейнера за да извършват дейността си. Не на последно място, инфраструктурата за железопътен транспорт е в пъти по-скъпа и трудно осъществима. Друго - България не е Германия или Франция с огромни и пренаселени индустриални зони. Тук всичко се закри и затвори, а релсите пустеят
239
7
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Смятам, че след обявените резултати от тестовете на полицаите тази сутрин, трябва да има подадени оставки !Какво излиза ?След един месец мерки и ограничения, ние сме в изходна позиция само с 0.7% прекарали вируса.Кога ще стигнем 70-80% ?След две-три години, ако се движим с тези темпове.Значи има нещо сбъркано в стратегията на Щаба.Мутраджийски, подай си оставката !Твоите милиционерски ограничения дадоха резултат. Доведоха ни до под кривата круша.
238
3
 
2
 
! Отговори
artefact преди 4 години
До АнонименЕстествено, че са повече болните! Нали заради това трябва да внимаваме къде ходим, къде кихаме и какво пипаме? Ако тръгнат масово да изследват по улиците, по спокойни ли ще се чувствате бе? Вкопчили се всички в това какво казва генерала и развиват теории :D Държите се все едно сме някаква държава с невиждана сила и боко щото го мързи, нищо не прави. Радвайте се, че сме малки и че не сме много богати, точно това ще ни извади със суха раница от блатото ;)
237
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае колко са заразените у нас,защото дори лекарите на първа линия не са тествани всички.Полицаите също.Не смеят да го направят,защото картинката ще бъде много по-различна от тази,която ни представят и после Урсула няма да ги хвали и дава за пример.
236
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Постепенно увеличават броя на заразените.Така ще бъде до великден и после нас ще обвинят,че не сме спазили ограниченията,а истината е,че те не изследват рисковите групи,защото нямат тестове или капацитет.А болните със сигурност са много повече от съобщените.
235
0
 
5
 
! Отговори
До ! преди 4 години
Товарни превози към БДЖ няма ли вече?По цял свят от началото на епидемията търсенето на услугата от железопътен транспорт се увеличи многократно. По-евтин, по -бързо преминаване на граници, по-безопасен.
234
1
 
3
 
! Отговори
artefact преди 4 години
До ! Като преподавател си. Дистанционно ги обучаваш и добри примери даваш. Иначе и аз се смях доста :) Чуват самолети да прелитат и готови за конспиративни теории :D Уникалени сме, в по-голямата си част :)
233
0
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
Дрехите, които носиш, лекарставата и храните, които консумираш, идват от товарния транспорт. А товарния транспорт разчита на самолетите и корабите за големите пратки, разбираш ли вече? От там едни камиончета взимат контейнерите и ги разнасят из цял свят. Сега се надявам, че малко от малко почна да схващаш. То затова и е драмата с тировете по границите, защото това е кръвта на икономиката. Без транспорт на суровини и продукция света ще загине за кратко.
232
2
 
13
 
! Отговори
nexussss преди 4 години
Аммм...да питам Генерала....сами ли да лягаме по гробовете или те ще ни кажат кога? Да ги е..а в лъжците! На голяма част от хората почна да им се прояснява картинката вече!
231
2
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
А бре, ти за карго самолети чувал ли си или сега разбираш. Писна ми от от всезнайковци с нулева мисловна дейност. Айде сега да ни обясниш на всички нас как така летят самолети като почти целия свят е блокиран и пътническите самолети вече и ръжда почват да хващат. От останалата част на света не можеш да стигнеш директно до България, понеже няма такива полети, сещаш ли се? В момента най-много да летиш Варна/Бургас - София. Ще ти дам и един друг факт -