"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До тъмна и мътнаСтига глупости. А белите от Испания Италия СПРАВЯТ ЛИ СЕ? А починалите бели актьори и музиканти в Европа и САЩ? Четеш ли? Виж, ся, на някои места - гета, старчески домове, инфектирани отделения - има предпоставки за епидемия с тежка клинична картина и висока смъртност. Не е до раса и държава, а до наличието или липсата на тези условия и до имунологичния статус на населението. Да опростим - афрото си заминават не защото са афро, а защото в тези общности има условия за епидемии.
213
2
 
3
 
! Отговори
тъмна и мътна преди 4 години
До и ФЕД няма да успееВируса е срещу афрото!Белите се справят,афрото-не!
212
1
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
До и ФЕД няма да успееТе джу-тата може да потриват кунки, но този път подозирам, че може и те да пострадат, дори кланът Барух. Иначе за всичко си прав - спор няма. Големият проблем ще дойде не толкова от фалитите (макар че и това може да провали кампанията на Тръмп), щото ФЕД печата долари на поразия, а от дедоларизацията на световната икономика, за което някои коментатори вече загатнаха. Тогава ще има :"ЕЛА МЕ СЛЯЗ, ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ КАЧА". С долара лще замине и всичко останало.
211
1
 
13
 
! Отговори
Vip преди 4 години
Това което се случва в САЩ е следствие на глупостта и самодоволството на президента.. Нима разузнаване на тази държава с бюджет за стотици молиарди не са знаели какво ще се случи аз не мисля.. Сега същия този "велик" държавник обвинява СЗО, краде стоки предназначени за други държави...
210
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е нормалното? Платени и поръчани за други хора.... --------Кой ти е казал, че са платени от други хора?И ако са платени, значи продавачът е виновен, че ги е дал на друг, а не на този, който му ги е платил.
209
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали днес американците ще прехвърлят 2000 трупа?Дано, дано да мpaт повечко!Ха, сега да си спомнят как заразиха индианците!ХАК ВИ Е, ДOЛHA ***!
208
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ няма партньори, има съперници или слуги.
207
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,сега освен терористи станаха и пирати,няма да се учудя ако от злоба и страх почнат да мятат атомни бомби по вируса
206
7
 
15
 
! Отговори
и ФЕД няма да успее преди 4 години
да тушира абсолютния крах на Щатите този път. В американските форуми дори и най-големите фенове на Тръмп са ужасени от случващото се - малки и средни фирми от всички браншове фалират, здравната им система се оказа мега-зле - огромен брой починали (афрото готвят бунтове, непропорционално много от тях умират - близо 50%), а до юни се очаква безработните да са 17 милиона! САЩ са мн кофти страна, но пак страдат само обикновените хора, а джу-тата потриват ръце.
205
6
 
10
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Добро утро! След пандемията пак всички лидери ще се кланят пред Рижавия перчем и все едно нищо няма.Браво на Туск за думите му.
204
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
питам ние по-високо ли стоим, като сме в другата крайност - все се пазим да не ядосаме чужденците, винаги се мислим за по-долу от чужденците, винаги на 1 място мислим за чужденците, на последно място за себе си, това е другата крайност и също е неприятно.
203
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамериканците вече имат рекорд - 1970 умрели от вируса само за ден!!! Това го няма никъде другаде, Италия, Испания. Почти половин милион заразени които са регистрирани, а реално са сигурно милиони вече. Прехвалената страна на дебелите сфине живеещи в картонени колиби, си показва какво представлява.
202
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамериканските Съшити Щати, са една от най-гнусните и жалки държави, съществували някога. Само ги вижте, даже не могат да се скрият вече. И само разни противни *** и други такива психичноболни, продължават да им лапат х**. Уж били много богати, били най-великите, а здравната им система се оказа по-зле от някое кално тимбукту. Ф остата недраги хамерикански ***. Само си вижте смешните идоли, как паднаха като едни нещастници в лаjната, и дано и вие ги последвате!
201
16
 
3
 
! Отговори
Krom преди 4 години
. Съобщават от Радио Китай? Добре. И ат друга страна, ако компанията 3М е американска, защо да не си задържат маските за техния пазар? Не одобрявам - питам.
200
2
 
4
 
! Отговори
Do sudo преди 4 години
А, ние на кой сме задържали маските?!? Кое е нормалното? Платени и поръчани за други хора.... Викаш, кражбата в нормално нещо в САЩ и България, за което съм съгласен на 1 млн процента :)
199
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееее, те партньорите на САЩ са открили топлата вода.Както върви скоро и колелото ще открият...
198
10
 
3
 
! Отговори
sudo преди 4 години
Нормално, както ние забранихме износа. Така и те
197
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Войната е и за тоалетната хартия.
196
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ще го отнесе??? "America first"!!!
195
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и това няма да ги спаси!