"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си

Открито задържат консумативи, дори и от съюзници
9 апр 2020 09:22, Нели Христова
287
"Война за маски": Егоизмът на САЩ достигна кулминацията си
Снимка: БГНЕС

Заради появата на коронавируса, сякаш се появи нов вид вражда между държавите. Започна "Война за маски", както се изразиха CNN. А един от най-големите участници в този конфликт е САЩ - страната непрекъснато задържа маски от други страни, включително и такива, които са им партньори.

Германия съобщи, че маските, които е поръчала от Китай, са задържани от Вашингтон. Те са транспортирани из цяла Америка. Франция също се оплака, че и нейните маски са останали в САЩ.

Канадското радио CBC съобщи, че от Европа до Южна Америка, партньорите на САЩ се оплакват действията им. Според тях американската страна заграбва крайно необходими медицински ресурси чрез закупуването им на високи цени или директно задържане, съобщават от Радио "Китай".

Според съобщение на германските медии, поръчаните от Германия маски от Китай са били задържани и са транспортирани за страната. Френските медии също писаха за задържани маски от САЩ за тяхната страна.
Освен това САЩ активират и "Закона за отбранителното производство", който беше въведен по време на Севернокорейската война, с цел забрана на износа на медицински материали. Вашингтон не само изиска от компания 3М, водещ производител на маски N95, да транспортира произведените в чужбина маски към страната, но и забрани да ги изнася за Канада и Латинска Америка.

"Ние се нуждаем от тези маски и не искаме други да ги получат." Това заявление на американския глава показва кулминацията на националния егоизъм в борбата с епидемията.

В тази връзка партньорите му изразиха разочарование. Епидемията е като огледало, което показва истинското егоистично и грозно лице на някои американски политици, както и истинската същност на "Америка на първо място". За Европа подобно отношение може да се обобщи с думите на бившия председател на Европейския съвет Туск: "Кой се нуждае враг, когато има приятел като САЩ?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново. За хора, чиито прародители са избили коренното население и са издигнали в култ парите. Стотици са конфликтите, които предизвикаха по света с една единствена цел - забогатяване без оглед на средства!
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До фантомас Не ставаш.Сменяйте!
192
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платените соросиидни *** къде изчезнаха? Защо не обвиняват Путин в крадене на маски и приготвяне и износ на корона вируси? Защо не си заработват центовете?
191
4
 
37
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Значи това пиратство не го забелязахте 20 години където американци окупират петролните полета и ги раздават на концесия все едно са техни, като тези в Сирия където Тръмп спасителя на Израел лично се похвали, че каквито войници са останали там, са там заради петрола. Но все пак, по добре късно от колкото никога....
190
5
 
36
 
! Отговори
фантомас преди 4 години
америка за пореден път си свали маската )) пред света и зя пореден път раболепните политици-антидържавници по света ще се направят,че не виждат истинското лице на сащ
189
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е съвременното пиратство. Прихващаш и си го взимаш. В полза на Родината
188
34
 
12
 
! Отговори
Радио "Китай&qu преди 4 години
Каква хубава статия! Злите американци крадат маските произведени от добрите китайци!Ае стига глупости.
187
26
 
5
 
! Отговори
пр0рок преди 4 години
помнете Думите Ми - със Си Дзинпин е Свършено и то не защото Джендрският Запад ще Направи Правилното, а защото ще има Вътрешен Преврат в Китайската Комунистическа (КоронаВирус) Партия! На Тръмп след като Единствен имаше Смелостта и Силата да Затвори Първи Границите на Страната си за Пътници от Китай - Следнащият му Мандат е Сигурен!!
186
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А наш Бойко чака от там лекарства и ваксини.... те маските му ги дърпат от ръцете, той се размечтал
185
2
 
44
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Абе сега много недоволстват, ама иначе много слушкат. Закото знаят днес без маска, утре без глава за маска... по себична и егоистична държава от САЩ няма, там царуват парите и логиката да ги умножават на всяка цена... приятели били, оле мале....
184
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 197"Световния терорист пак си показа рогата."Какво общо има Русия с това?
183
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 196"Ще празнувам като луд , когато Русия и Китай изравнят със земята американската напаст"Надявам се да живееш поне още 200 години. Все пак да го дочакаш накрая, де.
182
3
 
19
 
! Отговори
😀&#1 преди 4 години
Човекът го каза "America first". След като демократите избраха за негов опонент корумпирания джо байдън явно ще го търпим още един мандат.
181
3
 
42
 
! Отговори
смях преди 4 години
Забавно е да гледаш същисаните Европейци, които подхождат по абсолютно същия начин с източноевропейците, африканците и държавите от близък и далчения изток. Е в морето винаги има по-голяма риба. Солидарността по-добре се разбира, когато си от наведената страна, не винаги, но в повечето случаи е така.
180
5
 
37
 
! Отговори
Ковидий XIX преди 4 години
Манталитетът на нерегулирания капитализъм води точно до това - егоизъм. За какво развитие и бъдеще говорим, след като основната икономическа система днес е базирана на идеята всеки да вземе, колкото може повече. И когато се появи глобална криза, вместо всички да обединят усилия, за да се справят бързо и с минимални жертви, всеки дърпа към себе си, като децата в детската градина. Докато икономическата система е базирана на Ид-а, няма как да се развиваме.
179
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Световния терорист пак си показа рогата.
178
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще празнувам като луд , когато Русия и Китай изравнят със земята американската напаст !Сигурен съм , че ще е скоро !
177
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да направят електронна игра - крадене на маски,да отбелязват точките и насочен лъч,откъде на къде пътуват маски и с друг цвят насочен лъч,кой ги краде на световната карта.
176
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги са ми били отвратителни ! Дано Европа се осъзнае и поеме по свой път ...
175
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
незнам от къде е дошъл - но център за биологични оръжия на американците има оттатък морето в грузияи преди няколко години изтече информация за доста споминали се доброволцисрещу заплащане на които са тествани разработките