Ще възкръсне ли съдебната система в памет на Милен Цветков?

Мълчаливо бдение пред Съдебната палата след смъртта му
141

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С искане за справедлива присъда за смъртта на журналиста Милен Цветков пред Съдебната палата в София се събраха негови приятели, близки и почитатели.
Още по темата
Мълчаливо бдение е под надслов „Ще възкръсне ли съдебната система в памет на Милен Цветков”.

Освен в столицата, събитието се състои още пред сгради на Темида в Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора точно на обяд.

Милен Цветков загина в тежка катастрофа на Великден, при която джипът, управляван от 22-годишния Кристиан Николов, се вряза с висока скорост в автомобила на Милен Цветков на бул. "Черни връх" в столицата.

Оказа се, че Николов е седнал зад волана, въпреки че е употребил наркотици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Handel 105:Продължение: Основната норма на закона RICO е приеманто на задължителни минимални ЕФЕКТИВНИ присъди за определен тип престъпление. Прокурорът и съдията може газ да пикаят но са принудени да отсекат "10 години затвор без право на помилване" (примерно). Убил си човек с колата си след употреба на наркотици "30 години затвор с право на помилване след 20-тата година". Организираната престъпност не изчезва, но се капсулира в средата си, а подкупа на съдии и прокурори става безсмислен.
101
2
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 103Ами така ще казват, защото заимките са от тях. Ако си гледал "Кръсникът" там ясно е показано - политици, съдии, прокурори, полицаи са на заплата на мафията. Дори и президент си избра мафията. Естествено че те приемаха и прилагаха такива и така законите, че на тях да им е лесно да оправдаят "заплатите" си. И така е до 1970 година, когато недоволството на хората става толкова голямо, че политиците с болка на сърцето се принуждават да приемат закона RICO (продължава)
100
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HandelВсички в съдебната система казват,че законите са добри,но изпълнението на законите е лошо. Т.е. законодателната система е добра,но на друго място е проблема.
99
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ако катастрофата е била умишлена,не знам кой точно е физическия убиец,дали е това момче или следващите,които са имали контакт с Милен,трудно е за доказване
98
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Често става така,някой извършва по-леко престъпление,вместо да си го излежи и да му е за урок,да не повтаря,го освобождават или му дават лека условна присъда,след това повтаря и лежи до живот или за дълго,ако бяха вкарали в затвора този младеж при първата му катастрофа и минаване на червено,както и да бяха го вкарали в програма за наркозависими,това можеше и да не се случи!А ако катастрофата е била умишлена,не знам кой точно е убиеца,дали това момче или следващите,които са имали контакт с Милен
97
1
 
13
 
! Отговори
И АЗ ПИТАМ преди 3 години
Ще възкръсне ли съдебната система в памет на Милен Цветков?Какъвто и да е отговорът ще е закъснял...
96
3
 
7
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Ако слчуайно някой не знае, основата на българските закони е останала от старите соц закони, като само тук там е лепната по някоя кръпка, заимствана от европейските закони и призвана да защитава престъпниците, що то значи и те имат права. А пък имат и повече пари от законопослушните граждани.
95
1
 
9
 
! Отговори
Handel преди 3 години
А бе не знам за цялата система, но знам, че някои съдии, прокурори и адвокати бая ще живнат.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледах едно от последните интервюта с Крум Савов. Велик!Сега лъсват истинските лица на "приятелите".
93
8
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
Първо системата трябва да се очисти от .рета като Лозан Панов.
92
2
 
5
 
! Отговори
роза преди 3 години
В Наказателния кодекс е записано:"Цел на наказанието е поправянето и превъзпитанието на осъдения."Не зная дали убиецът Кристиан ще се превъзпита,но със сигурност не го очаква добро бъдеще.
91
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме най умната нация. От всичко разбираме и всичко знаеем. Да се помолим на господ да погледнем истината. Не мисля че Милен Цветков е знаел нещо! Този мранкалник е един продажник
90
21
 
2
 
! Отговори
До всички преди 3 години
Ние сме пармелатарна република не арабска. Има закони в тази държава и трябва да ги изпълняваме харесват ли ни или не. Ние сме едно мрънка що общество. Всички са ни виновни а не си видим шаинените ***. Заради един прос журналист ще направим трета световна война. Не само това а от девет кладенеца вода ще извадим само и само светец да го направим. СРАМНА РАБОТА
89
5
 
19
 
! Отговори
Една мозъчна клетка преди 3 години
Съдебната ни система не само че е умряла ами и отдавна се е вмирисала . За какво възкръсване ми пишете ? Малкия келееш ще получи голяма присъда на първа инстанция само заради обществения натиск а после при обжалването тихомълком ще бъде отменена . Тигава обществото няма да му е за този вече позабравен случай а ще се възмущава не нещо актуално за деня ... Народ с къса памет сме ... мноого къса . Не помним дори за какво сме протестирали вчера ... и това ще забравим........
88
4
 
6
 
! Отговори
e Samo mas преди 3 години
До AtanasСъщото,каквото ако магнолията беше блъснала Милен с джипката.
87
0
 
8
 
! Отговори
Смут преди 3 години
Твърдо НИЕ
86
1
 
7
 
! Отговори
Atanas преди 3 години
Какво ще стане ако Максим беше блъснал Милен???????????..........
85
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В българския съд: влиза съдията. Ти ли кара колата!-Аз. Ти ли употреби менделеевата таблица!? Аз. Ти ли уби шофьор! Аз.Твойта майка... ли е Бизнесдама! Мойта. Твоят баща ли е бизинесман! Моят. Бам чукчето.Три месеца условно с еднодневен изпитателен срок. Изведете го...
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61Лекар си, ама друг път. С тоя правопис, 'дето си навъртял и с неуките си 1,2....5, ако ще и до 55 да ги докараш, нищо няма да кажеш.По-добре се скрий някъде и не се излагай с неграмотност и некомпетентност.
83
2
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До Случаен минувачДжипът не е негов, а е собственост на фирмата на майката..., купен с европейски пари по програма "за развитие на селските райони" или подобни - и затова търсят и от нея отговорност. Не за катастрофата, а за нарушение на данъчни и фирмени правила.