Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели

Починалият е мъж на 73 години с много придружаващи заболявания
Обновена: 1 май 2020 10:57 | 1 май 2020 08:10, Камелия Цветанова
251
Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

53 са новите положителни проби за последните 24 часа. Починал  е един. Това е мъж на  73 години от Видин от дома в Гара Орешец с много придружаващи заболявания, съобщи началникът на Националния щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

12 са активните области в страната, а активните случаи - 1199. Има и 10 излекувани, като общият им брой вече е 276.

Има 6 нови заразени медици. В „Пирогов“ една медицинска сестра и двама санитари. Във ВМА един лекар, в Сливен един лекар и в Ямбол един санитар.

317 от заразените са в болница, 40 от тях са в интензивни клиники.

От новите случаи на коронавируса 11 са в София, 13 – във Видин, в Плевен – 8, Перник – 4, Ямбол – 4, Сливен – 3, Благоевград – 2, Велико Търново – 2, Пловдив – 2, Русе – 2, Враца и Смолян по един.


Вървим към плато на пика на заболяването. Има устойчивост на случаите, така че към 10 – 13 май едва ли ще има толкова много случаи, коментира проф. Мутафчиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
4
 
! Отговори
гогич преди 3 години
Става въпрос за коментар 194. Тук яко *** на коментари пада :)
178
3
 
11
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Сега е момента, който почине ВЕДНАГА вирусът му е виновен. Планът се изпълнява !
177
2
 
13
 
! Отговори
гогич преди 3 години
До Анонимен 198Логиката е точно обратна - колкото повече тестват, толкова повече заразени ще откриват, просто последните дни правят двойно повече тестове и затова заразените са повече. А държавите, които си изброил не са пример за борба с тоя вирус - почти всички държави на запад от Унгария разхлабиха мерките и махнаха изв.положение щото разбраха каква манипулация е тоя вирус.
176
1
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 170 Не ти разбирам писанието! Недоволен - че от какво видя да съм точно недоволен? И да ако забелязваш необяснимата за мен промяна в номерацията на коментарите! Писал си ме 178, а съм вече 166!
175
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демокрацията и пазарната икономика е така - имаме банани и тоалетна хартия гарнирани с коронавирус и домашен затвор, но какво друго да очакваме от демократи!
174
4
 
3
 
! Отговори
Вола 189 и Леле 193 преди 3 години
Бик ли си вол ли си не знам но знам че само пишеш по форумите без да четеш и гледаш ТВ.Ако го правеше щеше да знаеш че 83 държави с 4 милиарда население са в извънредно положение и нашите съседи Турция,Гърция,Румъния,Македония и Сърбия са наистина затворени с комендантски час и патрулиращи войници по улиците. До 193:Преди 20дни правеха по 300-500 теста защото заразените бяха по 15-20 на ден а сега при 50 по 1000-1500 защото се изследва кръга на хората които са близко обкръжение на всеки един!
173
2
 
5
 
! Отговори
До 197 преди 3 години
Щабът няма права да налага мерки. Уточни към кого си адресираш мнението.
172
6
 
6
 
! Отговори
Вижте кво преди 3 години
КУмунета жалкиВ България умират нормално по 300 човека дневно. И ако вярваме на вашите конспиративни теории можеха спокойно да изкарват каквато си и искат бройка от тях жертви на короната! Но на кУмунист акъл от къде!?
171
7
 
12
 
! Отговори
Като цяло преди 3 години
Негативните усещания спрямо пресилените мерки на Щаба затъмняват и надхвърлят позитивното отношение към усилията на лекарите за спасяването на болните.
170
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу диктатурата на Тиквите!
169
12
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
ЗАЩО БОЙКО РАЗРЕШИ НА СОФИЯНЦИ МАСОВО ДА НАПУСНАТ СОФИЯ А МЕН НА СЕЛО МИ НЕ ДАВАТ ДА МРЪДНА
168
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
платени гереберастки форумни *** - по левче на мнение.
167
6
 
24
 
! Отговори
Леле ко станааа преди 3 години
Голямо напъване е да подържат бройката на заразените около 50. Преди ги вадеха от ~700 теста. Сега трябваше да направят почти 1400 за да достигнат бройката. Иначе щеше да трябва да махат КПП-така и маските ... и да отварят откритите заведения. По им е кеф обаче, народа да е заключен и да се страхува. Така по-лесно се управлява! Кво каза, кво каза - не те чувам през маската!
166
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В ситуация на корона вирус епидемия, България се справя много успешно, въпреки популярното мнение че сме винаги в дъното на всякакви класации. Майната им на класациите. Този вирус създаде условия да се види реално кой колко струва. И аз съм горд от това, че тези които управляват епидемията са точните хора на точното място. Горд съм, че медиците ни се борят за всеки живот, и съм убеден че тези които до вчера си позволяваха да ги пренебрегват като специалисти, ще стоят прави когато изнасят доклади
165
3
 
9
 
! Отговори
Опаля преди 3 години
Още преди 2 месеца казах, че в бъдеще ще е достатъчно да кажат как един човек е починал от ку.рона за да ви държат под домашен арест. Виж ти, бил съм Нострадамус с малката разлика, че съм предсказъл неща с точност и не съм говорил неясноти, които могат да се възприемат по един милион начина. Сега чакам да видя дали ще вляза в историческите книги като него.
164
3
 
9
 
! Отговори
Е па те така преди 3 години
До: номер 187Значи, ако трябва конкретно да говоря, първо трябваше да въведат строг контрол над държавните ни граници.В Кипър имам информация, че още от летището прибират всички пристигнали от чужбина и ги водят в бункер оборудван специално за карантина.В хосписите и домовете за възрастни трябва също да се наложи забрана за свиждания, а хигиената трябва да се засили драстично. Имам личен опит за съжаление. За останалите възрастни които се "омешват" с младите рискът не е толкова голям.
163
6
 
18
 
! Отговори
Дий воле преди 3 години
Няма друга държава в света, която при 1 умрял днес пенсионер с 10 болести да държи народа си арестуван по местоживеене, маскиран и глобяван.Честито, все пак измислиха как ви вкарат в казармата, а целта на казармата винаги е била,под заплаха да пречупи и подчини младия и свободен човек на по-простия и нагъл висшестоящ къ тил, държащ сопа! После можеш да правиш с него каквото искаш - впрягай го, бий го, той е пречупено животно.
162
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 куршума в главата (короновирусът), но според умниците е умрял от кръвоизливите в главата (придружаващите заболявания). Въпросът, който умниците не си задават е, защо без коронавируса, придружаващите заболявания няма да убият човека.
161
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямата грешка на правителството е, че на затвори границите на България, като затварянето на границите трябваше да го направи през януари 2020, най-късно през февруари.
160
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Плачете другари ! Правителството наистина няма да падне, а ще бъде пометено от"народната любов"