19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха

Излекуваните са 32, общият брой на болните с COVID-19 е 2427
Обновена: 24 май 2020 09:32 | 24 май 2020 08:05, Камелия Цветанова
125
19 нови болни от коронавирус за ден, четирима починаха
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 19 нови болни от коронавирус, съобщи проф. Тодор Кантарджиев на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Още по темата


От новозаразените болни 11 в болница, останалите са на домашно лечение.

Починалите вчера са четирима, като сред тях е и мъж на 31 години от Ямбол.

Жена на 76 години също е починала в Ямбол.

Общият брой на болните с COVID-19 е 2427.

Увеличението вчера е с 0,8% за деня, което по думите на професора е доста малко

От новите случаи 7 са жени и 12 са мъже.

Вчера няма нови случаи на заразени медици.

Новите излекувани са 32.

Проф. Кантарджиев заяви, че според направено изследване всеки болен заразява по около 1 човек.

Има слаба тенденция за намаляване на броя нови случаи, но това не означава, че трябва да се събираме в големи групи или да не носим маска, предупреди той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
19
 
! Отговори
до ами тези преди 3 години
всеки сам си решава, разговора е за състояние на икономиката. 11% е дела на туриьма и ресторантьорството.Никой не е закрил този бизнес, за два месеца му налижи ограничения. Да не говорим че хителиерите реално сезон имаха до 10 март. а летния реално винаги е от към 20 май. Сина ми три години беше администратор в 4 звезден хител на Зл.П и е почеал работа скед 10 май най рано. Изпуснаха един Великден и Гергьов ден. Хайде аман от мрънкащи. Сега като имат 9% ддс да не би да ви поевтинее някъде, наивн
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление съсипаната ни здравна система не може да осигури адекватно лечение и без наличие на ковид 19, а пък с него не ми се мисли. Лятото едва ли ще помогне вируса върлува в доста топли страни и здраво коси наред. Единствено от нас зависи да се пазим, но като гледам как спазват препоръките по местата за обществено хранене и ми се плаче, то не са маски сложени, като лигавници, без ръкавици се почесват сервитьорите където ги е за сърбяло и после със същите ръце пипат храната и приборите.
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради съсипаното здравеопазване процента на смъртните случай у нас е 5.9% при толкова малко заразени, но хората които го съсипаха си богатеят и не им пука за народа.
42
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щаб ли сте -кви сте? Крайно време е да си отворите очите за качеството на лечение в Ямболската болница .Май така ви устройва-някой да поддържа стабилно и черната статистика.Та тук без коронавирус си морят пациентите,а какво остава и с придружаващо заболяване-коронавирус.
41
12
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
Епидемия няма и не е имало в България.Причините съвсем не са в мерките. Мерките у нас бяха полумерки. Това, което със сигурност постигнаха така наречените мерки е, че оставиха над 500 000 души без работа и без бизнес за два месеца.Слава Богу, че идва лято, защото, ако предстоеше зима положението щеше да е катастрофално.Шепа самозабравили се престъпници се изгавриха с цял народ използвайки обявената пандемия.Изчезнаха няколко милиарда. Раздадоха се на наши хора и наши фирми.ГЕРБ е мафия !
40
1
 
7
 
! Отговори
тези които преди 3 години
До 42 до ами икономиката са се върнали от чужбина ...предимно шведите нямат право на пари от борсата защото нямат стаж...та не ме убеждавай , че са се записали безмислено на борсата само за да вгорчат цифрите за боко . а при положение , че по отделенията е имали средно по 300 човека ...това за една държава препълване ли е ??
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До отчаянаНе е лято. Пролет е. Продават евтини въжета. *** се гръмни.
38
4
 
4
 
! Отговори
ами тези преди 3 години
39До Анонимен които са напуснали добровилно от какво живеят...защото нямат право на пари от борсата ?? явно нямат семейства защото как може да кара едно семейство с деца когато родителите са напуснали работата за поне 1-2 години докато не намерят ваксина...сугурно сега просят на улицата с децата ??и какво означава постояли в отпуска...защо са се рърнали на работа когато вируса си е още тук а ваксина НЯМА ??
37
4
 
10
 
! Отговори
до ами икономиката преди 3 години
мога и други сериозни предприятия да ти изпиша и не е трудно да влезеш да ги видиш на сайта на НСИ. И хич не са малко и нс всяко пише дял платени към държавста данъци. Многото безработни регистеирани са тези които външната Шекерова фокара на тумби обратно в Бг щото там на запад щяха кат *** да изпукат. Същите довкараха и вируса и препълниха отделенията не само бюрата по труда
36
4
 
7
 
! Отговори
Митака преди 3 години
Абе ще спре този вирус още малко остана.
35
11
 
14
 
! Отговори
Отчаяна преди 3 години
В момента е лято и всеки ден имаме по 30-40 (днес заради малкото тестове са толкова), не ми се мисли за зимата!
34
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37Аз познавам 2 ***, които сами напуснаха защото ги беше страх от коронавируса. Познавам доста с намалени заплати или такива постояли в платена или неплатена отпуска. Не познавам обаче някой уволнен заради коронавируса.
33
19
 
9
 
! Отговори
Убедена преди 3 години
Ако до ноември спазваме всички мерки и указания на щаба, носим маски стриктно, спазваме необходимата дистанция, може да се изчистим и да посрещнем Коледа свободни, ако не спазваме правилата ще бъдем под ключ и ще се ходи само до магазин и аптека!
32
7
 
7
 
! Отговори
ами икономиката преди 3 години
До Анонимен 32 като не е спирала защо има няколкократно увеличение на безработните ?? или викаш хората сами са напуснали щот сме много богати и може и да не работим?? а нефтохима и аец-ца ако това е цялата икономика на 6 млн България значи сме я закъсали
31
3
 
7
 
! Отговори
до елемаг преди 3 години
то между смелостта и тъпотиятати границата е мноого малка
30
14
 
10
 
! Отговори
Разгневена преди 3 години
Въобще не ми се успокоявайте защото октомври идва и ще има мармалад пак!Вижте Бразилия сега там е преди зимата, все едно октомври тук, всичко е мазало!Вчера само за един ден има над 100 хиляди нови случая! Заради тези 80% които проф. Христов каза сме на този хал, независимо от партийната принадлежност!
29
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Що си мислиш паникьоре, че сички са като теб? Аз си ходя на работа през цялото време, маска никога не съм носила тъй като ми е адски неприятно. В магазинните си хвърлям по един шал на лицето.
28
5
 
6
 
! Отговори
ами март месец преди 3 години
До 29 До добре деси ходих нормално на работа ...ако искаш мога да ти пратя работния си фиш ! да се крия беше леко смехотворно защото е ясно ,че вируса ще си остане дълго време сред нас а не бих се имунизирал дори и да открият ваксина след 1 година
27
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква икономикс да ви разбили бе папагали. На кръчми и кафенета ли се крепи икономиката. Да не е спрял Лук оил нефтохим или АЕЦ . .Клекна Бойко пред мутропитеците ама хотелите им пак ще са празни, защото постоянно има в Бг заразени и никой от вън не иска да рискува. Гърците нямаанст трети ден заболял но излизаха мнаесец само с смс
26
4
 
16
 
! Отговори
До елемаг преди 3 години
Но поне те научиха да си миеш ръцете... Ама краката кога... "смелчага".. Миришат