Спецпрокуратурата иззе още артефакти от офисите на Божков

Ценностите са с неизяснен произход и в нереставриран вид
Обновена: 2 юни 2020 09:48 | 2 юни 2020 09:27, Анисия Иванова
81

Снимка: Специализираната прокуратура

Специализираната прокуратура е иззела от офисите на Васил Божков още много нови предмети с белезите на културно-исторически ценности, съобщиха от държавното обвинение.

Продължават действията по разследването в офисите на ул. "Московска" в столицата.

Още по темата

В приземни помещения в сградата са намерени и иззети множество нови предмети, носещи признаците на културно-исторически ценности, които са с неизяснен произход и в нереставриран вид.

Намерени и иззети са фрагменти, апликации, халки, фибули, върхове на копия, които носят белезите на културно-исторически ценности. Те са били съхранявани в пълно несъответствие с международните стандарти за опазването им.

Специализираната прокуратура ще продължи занапред действията си по документиране на престъпни деяния срещу културно-историческото наследство на Република България при строго спазване на правилата за опазване и съхраняване на намерените и иззети предмети.

Във връзка с високия обществен и медиен интерес прокуратура публикува и снимки на част от намерените нови предмети, носещи белезите на културно-исторически ценности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРАД КОЗЛОДУЙПропускаш нещо - не си е плащал данъците със съдействието на същата тази държава. Или искаш да ми обясниш, че ей-така се пропускат 700 милиона? :)
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВАСИЛ БОЖКОВ е укривател на данъци занимавал се с поръчкови убийстваАха. И държавата заплати излагането на колекцията му в Брюксел. Явно само те не са знаели нещо, дето всеки от нас знае вече 30 години. Абе, вие за луди ли ни вземате?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До azНапълно прав си! И да добавя - ако го бяха оставили да си направи музея тогава ценните колекции и артефакти щяха да са обект и на научно, и на обществено достояние. Сега повече няма да ги видим!
22
5
 
16
 
! Отговори
N преди 3 години
Днес бг вие сте срам за журналистиката! Втори ден криете новината за платените милиони от Божков на ГЕРБ. Съжалявам, че толкова години Ви посещавах.
21
3
 
7
 
! Отговори
СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 3 години
Приказка какво се случва с РАЗБОЙНИЦИТЕ . Най-вече от ГЕРБ. С имена, адреси и видеоматериал
20
3
 
6
 
! Отговори
ИЗТЪРВАХА ГО преди 3 години
Само сина и жена му хвана ХУНТАТА за заложници. Който си плати го пускат. ВЕТКО и МАРИНЕЛА след 1 година без съд в ареста ги пускат. Явно е, че си платиха. Чакат плащане и от КАРНОБАТСКИЯ РАЗБОЙНИК
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха изели тези половината са под закрилата на ЮНЕСКО щели да докумнтират нахлули все едно влезли в селска кръчма. Туй да не е на кьор Асан фурнатъ цял свят ще им се смее. Милицюнери.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все си мислех, че Божков и задкулисието ще се споразумеят, все пак толкова години са въртели далавери заедно, но явно няма да стане така. А прокуратурата трупа артефакти в чували, но въобще не реагира на информациите за това как се подкупват министри и как се подсигурява комфорт в тази държава.
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко още ще чакате разрешение да публикувате преводите на 20% които Божков е направил и публикува днес?!Истината не може да скрие в днешни времена, но цензуриращи медии много бързо могат да потънат в небитието...
16
5
 
8
 
! Отговори
ГЕШЕВ СПИШ ЛИ преди 3 години
ДАНС получава всяка справка за всяка сума по-голяма от 10 000 лв в брой. Как така през ден са теглени суми по половин 1 милион , а никой нищо не е забелязал. Ами ако ЧЕРЕПА е плащал на атентатори да гръмнат ТИКВАТА. Или му ги товарил на фалкона. Той затова се развали от претоварване. Може и да разкопаете хасиендата в БАНКЯ....Или басейна в ИСПАНИЯ
15
1
 
3
 
! Отговори
третокласник преди 3 години
До каскетите. На всеки артефакт се правят гипсови отливки. Това сте намерили гипс "носещ белезите на културно-исторически ценности".
14
1
 
3
 
! Отговори
Алов преди 3 години
Веждичката да продава на аукционите !!!! Че кат няма вече спонсор лошо,баце.
13
1
 
11
 
! Отговори
АЛОУ РЕДАКЦИЯТА преди 3 години
Вземете напишете за сумите, които ЧЕРЕПА е теглил от банката в брой и е носил в куфарчета НАСАМ-НАТАМ. Ако знаете получателите още по-добре
12
2
 
19
 
! Отговори
Един преди 3 години
Втори ден Божков изнася данни за това, как е плащал милиони рекет на ГЕРБ, а мисирките от този сайт със СТРАШНА сила мълчат.
11
1
 
7
 
! Отговори
az преди 3 години
ако не друго, ако го бяха оставили още малко да си развява коня, щеше да направи телефонната палата в най-големия частен музей у нас (и не само). ама сега в кашони и под сординка в някое мазе в 1 РПУ. през това време ценните антики ще хванат крака, я някой катаджия от плевен с 2-3 заведения, я някой началник с 6-7 апартамента ще ги продаде на следващия ...
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това може са се случи на всеки от вас.Тук трябва да призная, че си прав, въпреки че си гербав ***. Държавните бухалки могат да ударят абсолютно всеки, удобно обслужвани от мисирките.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом мутрите почнаха и по между си да се крадът, сметай!
8
4
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Казваш го подиграватеюлно '" другари" но като нищо може да се случи и на тебе. Никой не е застрахован в държава на произвол и политическа мафия
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега е момента риба се лови в мътна вода.
6
1
 
23
 
! Отговори
Mrmr преди 3 години
Ще има нов търг в Лондон.