Българка е починала от коронавирус в Гърция дни след влизане в страната

Жената заминала с нужния отрицателен PCR тест
Обновена: 9 авг 2020 15:12 | 9 авг 2020 10:00, Анисия Иванова
105
Българка е починала от коронавирус в Гърция дни след влизане в страната
Снимка: БГНЕС

65-годишна българка от Ямбол починала от COVID-19 в Гърция. Синът на починалата от дни нямал връзка с майка си. Последно се чул с нея миналия вторник.

„Звънна ми и каза, че я настаняват заедно със съпруга й, който е гръцки гражданин в отделение за COVID 19 и че ще ми звънне след два дни. От тогава нямам връзка с нея. Телефонът ѝ звъни, но нямам никакъв контакт”, споделил мъжът, който е оперативен работник в полицията в Ямбол.

След разследване и със съдействието на българска лекарка в Атина, станало ясно, че жената е починала, съобщава "Труд".

Според сина на починалата, майка му е била в България на гости около един месец и на 14 юли е тръгнала с автобус на фирма Юнион-Ивкони за Гърция с необходимия отрицателен PCR тест.

Дни по-късно - на 27 юли, жената била настанена в болница и на 2 август е починала.

Семейството е в шок от новината за внезапното заболяване и смърт на българката.

Трупът на жената е в хладилна камера до пристигане на близките й от България за подготвяне на съответната документация.

Гръцките власти отказали информация за състоянието на мъжа на починалата и дали е жив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
31
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 65Не знам как лекуват в Гърция, но от това, което са ми разказвали "лекувани" на лекарите не им пука какво става с теб - един път днесвно идва една сестра в сфандър и ти бие някакъв антибиотик и ти дава хапче парацетамол. Като се има предвид, че ти имаш вирусна пневмония и антибиотиците не действат срещу вирусните пневмонии.
62
33
 
5
 
! Отговори
Каквото е търсила преди 3 години
В етиопска гърция това е намерила, предала род и Родина за пари !
61
3
 
9
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Кой прави аутопсия?Пак лекар я прави.Ха сега.
60
13
 
34
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 3 години
''Ами не е нулев, както ти твърдиш.''У дома си умират много хора, но дали умират от коронавируса, това само патоанатомичното изследване може да го ДОКАЖЕ, но такова не се прави, следователно няма никакви научни доказателства, че умрелият вкъщи е умрял от коронавирус както също и умрелият в интензивното!! Какво всъщност е НАУЧНОТО ДОКАЗТЕЛСТВО, че някой е умрял от коронавирус без да му е направено патоанатомично изследване!? Никакво!
59
13
 
10
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 3 години
''И на теб ти се иска вирусът да го няма :)''На някои им се иска да го няма, на други - да го има, според житейската им настройка - на фаталистите например страшно им се иска да го има, за да има с какво да оправдават житейския си фатализъм! А житейският фаталист си е психоболен човек по всички критерии на психологията!
58
5
 
22
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 68Няма смисъл да се спори със "славянин". Той е млад и здрав, т.е за него вирус няма. Подозирам е гледал конспиративно видео и вече е убеден, че знае всичко :D
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 63 от славянин"Ако това е вярно какъв процент от всички починали представляват този фелдшер и жена му!?"Ами не е нулев, както ти твърдиш.
56
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всички , които омаловажават проблема, ще им кажа: изключително коварен вирус! Причинява много тежки усложнения. Но и подготовката на лекарите, начинът, по който ви лекуват и медикаментите са решаващи, не само имунният отговор на тялото ви. Пазете се.
55
5
 
20
 
! Отговори
гошко преди 3 години
Отрицателните PCR тестове ги печатат в едно павилионче до последната бензиностанция преди ГКПП Кулата.
54
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 59 от славянин"всички починали са все в интензивните ковидни отделения на болниците"Ами не, в Испания, Италия, Англия и Швеция доста има починали извън болниците. Дори и у нас един фелдшер и жена му умряха вкъщи, след като отказаха болнично лечение.
53
8
 
6
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 3 години
Няма да спориш, защото нямаш аргументи и факти! А че аз няма да го изкарам тежко е вярно, защото не съм се разплул от хроничен скара-бираджийски живот и по още няколко причини!
52
9
 
20
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До славянинИма доста починали в дома си. Десетки хиляди откриха. Няма да споря с теб, защото ти си от тези, които докато не го изкарат и то тежко (даже на близък човек няма да повярваш) , няма никога да си убеден. Има такива .. доста сте за жалост.
51
11
 
20
 
! Отговори
до 59 от славянин преди 3 години
По-важното е от КАКВО СА ПОЧИНАЛИ тези - дали от вируса или от ''терапията'', защото починал у дома си от вируса май няма, всички починали са все в интензивните ковидни отделения на болниците, интензивно ''лекувани'' от него и накрая резултатът е смърт!
50
7
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 3 години
По-добре да я бяха закарали в Щатите, че там дават по 100 000 долара.Къде ще си правят труда за някакви си десетина хиляди евро.
49
8
 
39
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Продължава *** да не вижда какво става по света ... Давали били пари, не лекували правилно, измама било. Стотици хиляди починаха, няма лечение и се опитват различни неща с надеждата нещо да помогне. Заради такива не можем да излезем от тъпата криза.
48
11
 
18
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 3 години
След като болните от ковид в интензивните масово ги третират с коктейли от антибиотици, това показва че те имат бактериални инфекци,и покрай вирусните, защото антибиотик на вирус не влияе, а ако имаш елементарни медицински познание щеше да знаеш, че всеки антибиотик срива имунната система, а също ако имаш елементарни медицински познания щеше да знаеш, че болните от рак умират изключително от химиотерапията, която пък представлява коктейл от силно действащи отрови, убиващи всяка жива клетка!
47
26
 
6
 
! Отговори
БАС преди 3 години
Бас Ловя че Роднините са откарали жената Умряла в Гърция . В България дават да се напише Умрял от Ковид по 1800 лева , в Гърция за същата Шашма дават по 10 000 евро .
46
3
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
Нали ги изследват. Нали има документ, че не е заразена.
45
7
 
5
 
! Отговори
некой преди 3 години
тук много *** коментари се четат - от има вирус до няма вирус. Аутопсии се правят, обикновено починалите са много повече отколкото от ковид19. пари от ЕС не се дават на бройка починал човек, дали наистина има ковид? аз мисля, че няма, но не го аргументирам с такива *** коментари. всичко е политика, света е пред тотален разпад, явно някой се опитва нещо да предотврати...ще видим
44
1
 
3
 
! Отговори
до 53 от славянин преди 3 години
Вместо местоимението ''теб'' в поста си постави местоимението ''мен'' и всичко ще си дойде на мястото, явно не знаеш предназначението на специалността ''патоанатомия'', опитай се да се просветиш за нейното предназначение!