Лукашенко вижда войски на НАТО пред портата му, пак говори с Путин

Беларус предприе прехвърляне на войски по границата с Полша
16 авг 2020 16:44, Ния Христова
254
Лукашенко вижда войски на НАТО пред портата му, пак говори с Путин
Снимка: БГНЕС
На фона на масовите протести в Беларус президентът Александър Лукашенко отново е разговарял по телефона с руския си колега Владимир Путин. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, предаде БНР.
 
За последното денонощие това е вторият телефонен разговор между Владимир Путин и Александър Лукашенко.
 
Двамата лидери пак са обсъдили създалата се в Беларус ситуация след президентските избори, включително с оглед на оказвания върху републиката натиск отвън, пише още в официалното съобщение на Кремъл.
 
От руска страна е била потвърдена готовността за съдействие при решаването на проблемите съгласно Договора за създаване на Съюзната държава, а при необходимост и по линия на Организацията на Договора за колективна сигурност.
Още по темата
 
Освен Русия и Беларус страни, които участват в споразумението, са Армения, Казахстан, Киргизия и Таджикистан.
 
То предвижда оказване на военна помощ при заплаха от външна военно-политическа агресия и международен тероризъм.
 
Въоръжените сили на Беларус предприеха предислоциране на част и формирования на сухопътните сили към държавната граница с Полша. В Колоните могат да се видят армейски камиони и бронирани автомобили. Властите в Беларус се притесняват от външна намеса от западните страни, това пише руският вестник "Московский Комсомолец", цитиран от Агенция "Фокус". 
 
Очевидци твърдят, че са видяли колоната от бронирани превозни средства на въздушно-десантните войски да се движи към полската граница. 
 
По-рано президентът Александър Лукашенко обяви, че войските ще бъдат предислоциране от изток на запад. В интервя пред медиите президентът заяви, че парашутистите от Витебск ще бъдат изпратени в Гродно заради създалата се напрегната ситуация в западната част на страната. 
 
"Това, което се случва в тези територии, не можем спокойно да наблюдаваме това. Нашите военни също се притесняват от този проблем. Затова ще поискам допълнително, с оглед напрегната ситуация по западната граница, да прехвърлим въздушната бригада от Витебск в Гродно", каза още Александър Лукашенко.
 
Той заяви, че западните държави се подготвят за военна агресия срещу Беларус. Лукашенко смята, че "войските на НАТО движат танковете си пред нашите порти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** мошенника. Почна се с комунситпексата лъжа. Кво Нато? Ква врата? Дреме му на Нато за вас. Ракетите са вече с 10к км обсег... Не им е нужно на Нато да са на границата ви.Хората просто не ви искат режима вече. Искат да живеят свободно. Последните *** осъанхате там от едно минало време.
178
9
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Лукашенко не трябва да се поддава на уличен натиск, но би могъл да прояви доблест, отчитайки неадекватните действия на полицията му към мирните демонстранти. Би било достойно той да се съгласи на повторни избори под наблюдението на чуждестранни наблюдатели вкл. такива от Русия /за баланс на страните/. В подобни ситуации достойните хора си подават оставка, но, според мен, в случая това би се тълкувало от много хора като поддаване на натиска на улицата...
177
6
 
9
 
! Отговори
В Беларус преди 3 години
им правят Украински сценарий. Ако Лукашенко се поддаде и пуснат момичето да стане президент просто страната ще се разцепи на две. Путин ще вземе неговото. Не може да допусне НАТО да му се разположи по границите. Затова бяха там ония от "Вагнир" за всеки случай. Обаче изглежда Лукашенко е обещал да спечели изборите и да не допусне ЦРУ да му направят пуч.
176
7
 
9
 
! Отговори
Русия преди 3 години
50 мильона гладни и безработни у ФАЩ!!
175
3
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
До Анонимен181...,бъркаш с наглосаксонските ***.Кажи ми поне една страна,от която са се омели доброволно,а не след като са им строшили зъбките.Ако солдатите на СССР все още бяха в Берлин, дали Гейропа щеше да смее дори да си помисли за майдани в постсъветското пространство,та камоли за Крим.
174
4
 
6
 
! Отговори
Стар филм преди 3 години
Дачата в Подмосковието отдавна е приготвена.
173
3
 
1
 
! Отговори
до 179 преди 3 години
Много сте патологичните случаи. Това не се лекува.
172
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 3 години
До Анонимен 169"Пуснах една търсачка. Гугъл не може да намери въпросната фирма!"Ами щото и търсенето в гугъла ви затруднява. Може да пробвате с друга транскрипция на Витяз. И това ли е важното в случая?
171
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обичайните привидения и провокации. От собствения си проблем създаваш друг проблем и почваш да набеждаваш и обвиняваш. Позната тактика. Много ме съмнява тоя да иска руски войски да влезнат в Беларус. После няма излизане.
170
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 184"Поредната Украйна, организирано от запада ... аман тези вече разбиха всичко а нищо не правят. Колонии, колонии които да работят за тях ..."Странно как се възмущавате че "работят за тях" пък хората в страните на Запад имат пълната свобода да "работят за себе си", докато в страни с Комунистически режими, хората работят за партията и ако са малка страна И за покровителите им, но това въобще не е проблем, м?
169
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната Украйна, организирано от запада ... аман тези вече разбиха всичко а нищо не правят. Колонии, колонии които да работят за тях ...
168
5
 
12
 
! Отговори
Jas преди 3 години
Дали е Лукашенко диктатор незнам и ми е все едно, но когато едни и същи хора се държат с цената на всичко при коритото 15-20 и повече г., народът, който им го позволява не е узрял за нещо по-добро. Колкото по-дълго властват, толкова по-лошо е при тях. Типичен синдром на народите, които са свикнали на ботуша и камшика. Властта трябва да се сменя на 5-10г. най-малко иначе се изражда и извратява. Вечният "Батюшка" е специалитет на руски говорещите!.
167
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Укропитеците трябва да бъдат забранени със закон в България. Те са опасни за националната сигурност и са фашисти, които подлежат на доживотна присъда за пропагандиране на фашизма в Европа. И са единствените, които в 21 век гориха живи хора. За което заслужават единствено изгаряне живи - око за око.
166
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НАТО заплаши, че няма да признае законни избори. Като какви да ги виждат в беларусия, освен като хиени? А пък като знам колко са оакани скандинавските тигри, Беларусия ще ги бие и трите едновременно с една ръка, а с другата ще дърпа жените им за миците... Ако и поляците се включат, ще трябва от време на време да пуска приблтийските мици за да може да го набутва в полския бут по - ефективно...
165
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ме ... за твоята Украина ,марш обратно оттам където изпълза .Украинците сте рядко *** същества,подпалихте родния си дом и сега тук ще се прашиш на читав.***
164
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко е законен президент на Беларус!Асад е законен президент на Сирия!!Свикнаха ли западните лицемери и слугите им в България????
163
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Останаха няколко сатрапи.......и тях ще забравим, като сСсР то.
162
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 136/153"Не успях да проверя данните ти ... "Как ще успееш, за да стане това първо трябва да си грамотен, а ти не си, и второ, русофилския ти комунистически мозък трябва да бъде препрограмиран да не лъжеш, защото излъга безсрамно за това кой какъв БВП на глава от населението има. Странно, че лъжата ти така "случайно" съвпадна с общото ти мнение колко по-добре от нас са беларусите, а то било точно обратното. И не сме ги задминали 2019, отдавна е така.
161
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенка се взема на сериозно!На никой на Запад не му дреме за Беларус ,животът си върви и с Лукашенка на власт.Ако падне от власт,Беларус ще е нова държава кандидатка за евросубсидии,никой на Запад не иска това.
160
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукашенко е безспорният лидер на Беларус,проблемът му е ,че налага цензура,притеснява опозицията,фалшифицира избори.Реално подкрепата за него е 50-60% а не 81%.