Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч

Приключи разследването на катастрофата, в която загина журналистът
1 окт 2020 15:30, Нели Христова
140
Кристиан Николов отнесъл колата на Милен Цветков с 99 км/ч
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура е приключила действията по разследването по водено досъдебно производство за извършено престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Това съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Към настоящия момент са изготвени всички назначени експертизи, като с оглед тяхното заключение на 01.10.2020 г. държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кр. Н., е привлечен към наказателна отговорност.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков. Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

С действията си Кр.Н. е извършил престъпление по чл. 342, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Предстои Софийска градска прокуратура да предяви материалите по делото на пострадалите лица, както и на обвиняемия и неговата защита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
7
 
! Отговори
пепи преди 3 години
У щатите изкараха о Джей Симпсън невинен за убийство на двама човека.
100
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надрусан, пиян, със самочувствие на богопомазан. Уби човек, но дори сега не е смирен и наглее из социалните мрежи. Типично синче на престъпници, учено от малко, че е над прoстосмъртните. След всички обжалвания и театри най-много ще лежи 3 години. Като си мисля, че ако се стигне до лежане ще го изведът извън страната. България е Латинска Америка, страна от третия свят.
99
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 96"Какво по-точно ще се измени в наказанието на лекето, ако е карало със 130, а не със 100? Нищо."Ако се докаже, че е карал със 130, ще излязат някои доста смущаващи несъответствия, които противоречат на лансираната версия. Сещайте се!
98
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на мен ми направи впечатление това 99км/ч. Няма как експертиза да установи скоростта с такава точност, следователно всичко може да бъде оспорено в съда. Общо взето се чудят как да го измъкнат. Най-вероятно Милен е поръчан, сега се чудят как да замажат положението. Във всяка друга страна, това да увеличиш скоростта на светофар ще бъде разглеждано като терористичен акт - това надрусано мутре можеше да убие десетки хора! Но тук му измислят някакво недоказуемо обвинение "умишлено убийство". 1
97
7
 
7
 
! Отговори
до 103 преди 3 години
Без да искам сложих минус. Точно така. Ако прокуратурата обвини наркомана в умишлено убийство, ще следва оправдателна присъда. Повече от ясно и на децата. А относно Цветков- никога не съм го харесвал. Въз *** човек, търсещ най-евтината интрига и вниманието на панелния ракиджия, шофьор на БМВ на 20 години и анцуг.
96
0
 
2
 
! Отговори
до 102 преди 3 години
Ти явно си толкова глyпaв, че не можеш за точно 10 сек да потърсиш в google НК lex и с Ctrl + f да намериш чл. 342 и да видиш, че не се отнася изобщо за никакви бюджетни системи. Празнодумен смехурко.
95
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Мамин Кольоприсъда НЯМА да има!Ето,започнаха с фалстарт и така ще продължат да влачат делото,което ще бъде връщано за "допълнително разследване",докато маминото малчуганче изчезне от България..Гарантирано от Каскетя!
94
5
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Ако аз бях на мястото на Кристиян бих желал прокуратурата да повдигне само 1 обвинение. Обвинение за умишлено убийство. Гарантирано ще бъда обявен за невинен от всеки съд по света .Надрусан или не , не е искал да убие Цветков . Що не си припомните как плюхте по този трето разреден журналист преживе !!!
93
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Един момент!Чл 342 от НК се отнася за "Престъпления към бюджетната система"!!!!?!?!?!КАКВО ВСЪЩНОСТ СТАВА?!?!?!За това ли лично Каскетя се зае със случая?
92
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И преди го казах, ще го кажа пак. Двама очеизвадни нарушители на карантината (единият престъпник тип антиваксър с мислене "Маските запушват усти" убит от друг престъпник тип "Аз съм безсмъртен"). Балкански манталитет, мила балканска славянска картинка.
91
3
 
2
 
! Отговори
до 96 преди 3 години
Какво по-точно ще се измени в наказанието на лекето, ако е карало със 130, а не със 100? Нищо. Това НЕ влияе на наказанието по НИКАКЪВ начин. Прочети малко закони, съдебни практики и така.
90
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчаха убийството на Милен Цветков, а подрастващото мyтре ще го измъкнат и наградят. Някой ден може да наследи Бойко или да стане главен прокурор.
89
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи около 130. Класика е да намаляват скоростта за "наши" хора и все едни такива кръгли числа ги пишат...
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
корупция от гигантски размери и чудовищна дързост-------- Не става въпрос за корупция. Главният прокурор, в прав текст каза, че: 1. Не разбира, не подкрепя и не уважава разделението на властите и; 2. Има журналисти "мародери" (точно тази дума употреби), които мътят водата на властта Милен Цветков им създаваше неприятности, защото беше настръхнал на тема коронавирус и ги риташе здраво по кокалчетата. Каскета е работил като следовател по ПТП и ще замете следите
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ви чете човек коментарите, това е прекалено зомбирано общество. Пишат се тонове глупости. Нещата са ясни. Това момче, благодарение на фамилната си самонадеяност и "величие"(такова е усещането на не малко такива особи) направи една огромна глупост - трагедия. Въпросът е, на чия страна ще застане това общество. На страната на Милен, или на това момче. България не е на това ниво, едно силно обществено мнение да е присъдата на този човек и съдът да вземе това под внимание.
86
4
 
21
 
! Отговори
свръхексперт преди 3 години
Искам лично да стисна ръката на този изключителен експерт, който успява да установи скорост с точност до ЕДИН километър в час. Няма тук 90-100, специалистът го е сметнал на точно 99 км! Ако имаше награди Оскар за прецизно наместване на резултати от експертиза, човекът е без конкуренция.
85
1
 
20
 
! Отговори
ШАМПИОНИ преди 3 години
На четвъртия месец от нещастието установихте, че "извършителят е управлявал автомобила", на петия месец изчислихте скоростта, с тази бързина дано извършителят доживее да чуе присъда, че току-виж почине от старост.
84
0
 
9
 
! Отговори
Видев преди 3 години
До като си жив не прави зло други муживота е кратъкмного по кратък от колкото можем да си представим
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата история смърди! Предполагам, че сега убиецът ще бъде изкаран невменяем и ще бъде изпратен на някой екзотичен остров уж да се лекува под строга охрана, а той ще си кара живота далеч от хорските очи.Пак повтарям: цялата история смърди на поръчково убийство от най-високо място. Което, междудругото, можеше да бъде доказано много лесно, но "разследващите" чучела се скриха зад версията за "надрусания пикльо, изпаднал в несвяст". И никой журналист не зададе неудобни въпроси.
82
2
 
14
 
! Отговори
Никола преди 3 години
Фактът, че е карал надрусан на ***, е достатъчен за присъда. Ако ще и 20 да се е движил все тая, човекът си отиде заради човек, който се е помислил за Господ. С тези възможности вместо да учи и да се развива... той друса, като друса ще го друсат в софийския и това е.