COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен

До края на юли са описани 1234 мутации на вируса
Обновена: 13 окт 2020 10:11 | 13 окт 2020 09:55, Камелия Цветанова
118
COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен
Снимка: Pixabay

СOVID-19 се измени и продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус, обясни професор Радка Аргирова пред Нова тв.

Още по темата

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броя на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза още лекарката.

По думите й е напълно възможно  човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б.

„И двата вируса атакуват дихателната система.  Впоследствие COVID-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.

По думите й първата вълна у нас още не е свършила.

„Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът. И отново подчерта, че маските на закрито трябва да са задължителни.  

Тя коментира и лекарствата, които се използват за лечение на коронавирус.

„Ремдесивир не е идеалното средство  обаче действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вирус”, каза още Аргирова.

По думите й е  хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
0
 
! Отговори
Volen преди 3 години
стига пропагандаот мухата слон
97
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пари дават за да се съгласиш да те пишат болен от Коковид-19? Знае ли някой?
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ха ха ха .. става да .. ставате все по *** и упорити въпреки че никой нормален не ми вярва ..
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ваксинирайте против грип. Ваксината ще предизвика цитокинова буря, ако се заразите с КОВИД и е много вероятно да хвърлите топа
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за коя точно мутация е ваксината, или за всичките мухахахаха
93
1
 
4
 
! Отговори
Предлагам преди 3 години
Да върнем мутантите на китайците, и шса оправи работата !
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има 1234 мутации на вируса, 38,103,322 регистрирани заразени, 1,086,432 регистрирани починали до този момент.
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ПО ДОБРЕ Е ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДА ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ, ХОТЕЛИ, ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКСИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ВУЗОВЕ И ПАЗАРИ И ЗАНОДИ, ФАБРИКИ, ОФИСИ, ПАРКОВЕ, ПЛАНИНИ, РЕКИ, БАСЕЙНИ, ФИТНЕСИ, КИНА, ГОРИ, МИНИСТЕРСТВА, БОЛНИЦИ, ОТ КОЛКОТО ДА ИМА КОВИД.".........,........
90
5
 
7
 
! Отговори
Някой 07 преди 3 години
ПО ДОБРЕ Е ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДА ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ, ХОТЕЛИ, ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКСИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ВУЗОВЕ И ПАЗАРИ И ЗАНОДИ, ФАБРИКИ, ОФИСИ, ПАРКОВЕ, ПЛАНИНИ, РЕКИ, БАСЕЙНИ, ФИТНЕСИ, КИНА, ГОРИ, МИНИСТЕРСТВА, БОЛНИЦИ, ОТ КОЛКОТО ДА ИМА КОВИД.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена... вече се пласират в коментара като анонимни!".... ..... .... Ай стига, бе! И как ще разпознаваме вече тези перли? На всеки истеризирал коментар ли ще се почесваме смутено и ще се питаме: Златена? УЖАСЕНА?...
88
0
 
1
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До Анонимен 91Че си нещо някъде за мутации, но не си разбрал много. Това не е вирус 1, мутира в 2, който мутира в 4 и т.н.
87
1
 
2
 
! Отговори
Винету преди 3 години
Ами и той като ЛГБТ-то - Мутира!!!!-))))))
86
9
 
9
 
! Отговори
5679890 преди 3 години
Долу маските.Не ми отнемайте правото да дишам
85
6
 
9
 
! Отговори
gluposti преди 3 години
Много заразен пък хора в едно семейство не могат един другиго да заразят понякога. Пътуваш в трамвай или самолет и не се заразяваш при наличието на други заразени. Какво му е супер заразното?
84
8
 
10
 
! Отговори
офф преди 3 години
Оф големи съчинения на тема Ковид!Шъ мрем яко-ама Не! Шъ падна от смях!
83
5
 
7
 
! Отговори
аз преди 3 години
иде краят на човешката цивилизация. всички в каммената ера отново, ще останат няколко стотин човешки индивида, на които ще им трябват милиони години да се размножат и да стигнат и надминат сегашното ни развитие! Ванга позна!
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 7 месеца 1234 мутации на предния вирус като първия за един е за 213 дни 1234 мутации,а за 1 ден са 6 мутации или за 4 часа по мутация,което е невъзможно след като казаха,че периода за една мутация в естествени природни условия като за еволюция дори с революционни изменения количествено-качествени с условия за мутации на вида както го описаха,че бил се предавал последователно от вид на вид от животинския свят по уседналост и миграция е около 800 години т.е. откогато се появил първия такъв пра.
81
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена... вече се пласират в коментара като анонимни!
80
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 77"То хубаво ще взимаме антиоксиданти и витамин Е, ама както питаше Шелдън: какво ще правим като ни свършат оксидантите?!!"Така е! Какво да продадем още?! Парички и пак парички!!Продадохме напролет всички хранителни добавки със селен, цинк...., витамин D!Да видим какво още има залежало на тънка цена по световните складове и да го продадем с прилична надценка! Следват витамините от групата "В" и други!
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Вълчев и Такева, които са топ експерти на международно ниво, не само в образованието , но и във всяка друга сфера, това не е така.Вируса е много по-слаб и заразяването в училищна среда с по 1000 деца е невъзможно.