COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен

До края на юли са описани 1234 мутации на вируса
Обновена: 13 окт 2020 10:11 | 13 окт 2020 09:55, Камелия Цветанова
118
COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен
Снимка: Pixabay

СOVID-19 се измени и продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус, обясни професор Радка Аргирова пред Нова тв.

Още по темата

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броя на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза още лекарката.

По думите й е напълно възможно  човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б.

„И двата вируса атакуват дихателната система.  Впоследствие COVID-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.

По думите й първата вълна у нас още не е свършила.

„Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът. И отново подчерта, че маските на закрито трябва да са задължителни.  

Тя коментира и лекарствата, които се използват за лечение на коронавирус.

„Ремдесивир не е идеалното средство  обаче действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вирус”, каза още Аргирова.

По думите й е  хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
10
 
! Отговори
друга преди 3 години
статия на днес-а от днес - криСталинка говори за стимулите за преодоляване на Ковид-кризата.Четете и не мислете за вируси, а за пари
77
1
 
7
 
! Отговори
Куч Ей Ям преди 3 години
Ама разбира се, как от Китай. От Италия тръгва! Първия заразен е намерен до чиния със спагети.
76
1
 
7
 
! Отговори
Русенец преди 3 години
До Анонимен Да, баба на 89 с множество хронични заболявания + рак в 3ти стадий...не се излагайте...
75
3
 
2
 
! Отговори
И преди 3 години
Също и всички фирми, където има повече от 1 човек в стая - освен ако не са семейство.
74
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус".... ..... .....Ами в такъв случай за коя точно от 1234-те мутации правят ваксина, тези дето ще я продават, и каква ваксина очакват тези, дето я чакат като манна небесна?!
73
11
 
17
 
! Отговори
ЧЕ ИМА ВИРУС Е ЯСНО преди 3 години
Но не е ясно как така за един ден се удвоиха заболелите у нас. Повече ми прилича на СТЪКМИСТИКАТА на ГЕРБ в стил ЦЕЦО ПРАВИ ИЗБОРИ
72
4
 
5
 
! Отговори
НЕ Е БИЛА КИТАЙСКА преди 3 години
ами най-вече АМЕРИКАНСКА тази болест след като стана ясно, че преди 5 години е имало такъв взрив на починали възрастни хора в ИТАЛИЯ. Но тогава още явно вируса не е бил създаден от янките да издържа дълго на чист въздух
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали става все по-заразен (вероятно, щом растат положителните тестове), ама със сигурност става ВСЕ ПО-БЕЗОБИДЕН. Вчера в worldometer, където постъпват официалните данни от всички държави, са дадени 1 % и малко сериозни случаи и 99 % без малко леки, безобидни случаи от всички активни към момента.Това е. 1 към 99. Горе-долу, че и по-добре от "обикновенния" грип, който всички караме всяка есен и зима.
70
2
 
10
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Този вирус досега,ако е бил заразен поне колкото грипа,а сега още по-заразен, тогава около вас всеки 2 трябваше да е с Ковид. Така ли е?
69
2
 
10
 
! Отговори
ПИТАЙТЕ АТЛАНИЦИТЕ преди 3 години
и най-вече ПАСИТО - Защо има над 1500 американски военни биологични лаборатории по света. Може би ще ви даде отговор и на въпроса ОТКЪДЕ се е пръкнал този вирус..
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То хубаво ще взимаме антиоксиданти и витамин Е, ама както питаше Шелдън: какво ще правим като ни свършат оксидантите?!!Ясно е, че има вирус и дали ни се харесва или не, ще продължи да го има. Колко и докога, Божа работа. След като го знаем, редно би било да сме малко по-съзнателни и отговорни към себе си, към близките си и към всички останали. И вместо да се плашим за щяло и нещяло, нека по-отговорно да ползваме предпазните средства, да спазваме дистанция и по-често да наблягаме на хигиената.
67
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,ама след като са казали,че има значи е така,харесва ли ни или не-това е.Няма или почти няма например в Виетнам, Северна Корея,в Монголия,в Беларус и има малко в Швеция.Тук казаха,че има много и спрете да протестирате,че да не стане така както когато Гения и сътрудниците Му от българската санитарна инспекция с изтрепаха прасетата,овцете и козите на хората.
66
5
 
12
 
! Отговори
ууу преди 3 години
Излязох от къщи и се спънах в един труп. Уплашен се върнах и докато гледах как една жена отсреща се беси и вика, че не иска от вируса да мре, един скочил от последния етаж падна на терасата ми с вик - убих го вируса .....
65
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първи смъртен случай след повторно заразяване в Холандия.Скоро и в Бг.И повече от един.
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте всичко или всички ще измрем. Ужас!
63
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОставкаОт каква свобода да са се отказали хората ????Всяка зима месеци наред се ходи с шалове , шапки Не е ли безумие човек да се страхува от някаква предпазна маска ????Карат те да робуваш на банките , ама ходиш ли да ревеш срещу тях ???? Едва ли Мога да ти дам още 1000 примера , как фактически се отнема свободата на хората , ама ти си седнал от маските да ревеш Покрай несъщественото , пропускаш същественото Защо се страхуваш от маските ????? няма логика
62
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чежия затваря ресторанти, барове и училища.Скоро и в Бг.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Радка Аргирова има на ден по 83 участия по медии и изказвания!!!Кога и остава време да събере информацията или и го говорят звездите нощем докато спи?!?!
60
0
 
5
 
! Отговори
D преди 3 години
До Анонимен 70Тиквата го е страх от балтията
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата затова ли се крие в гората? Страх го е от короната.