COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен

До края на юли са описани 1234 мутации на вируса
Обновена: 13 окт 2020 10:11 | 13 окт 2020 09:55, Камелия Цветанова
118
COVID-19 не е този, който тръгна от Китай, става все по-заразен
Снимка: Pixabay

СOVID-19 се измени и продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус, обясни професор Радка Аргирова пред Нова тв.

Още по темата

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броя на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза още лекарката.

По думите й е напълно възможно  човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б.

„И двата вируса атакуват дихателната система.  Впоследствие COVID-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.

По думите й първата вълна у нас още не е свършила.

„Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът. И отново подчерта, че маските на закрито трябва да са задължителни.  

Тя коментира и лекарствата, които се използват за лечение на коронавирус.

„Ремдесивир не е идеалното средство  обаче действа точно срещу причинителя. Той подтиска силно размножаването на вирус”, каза още Аргирова.

По думите й е  хубаво да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
6
 
! Отговори
Някой 08 преди 3 години
И след няколко месеца ще почнем наново, не го ли разбираш това. Просто няколко месеца ще сме седяли затворени. То не е вода да изтече и да си замине.
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изведнъж преди не бил чак толкова, ама сега заразява с 200...Кога е имало новина, че короната не била чак толкова заразна, бе човек? По-заразна е от грипа и от предишния САРС, защото трябва да влязат в пъти по-малко вируси наведнъж, за да стане успешно заразяване. Човек не се заразява от един единичен вирус, те са хиляди в капките слюнка. А когато идват противоречиви новини, то е защото идват от различни учени с различни данни, не защото баш медиата е решила да ви манипулира.
56
0
 
5
 
! Отговори
D преди 3 години
Ми тогава за какви ваксини се борите не разбирам, само пари да се харчат явно.
55
6
 
4
 
! Отговори
Някой 07 преди 3 години
ПО ДОБРЕ Е ЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДА ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ ЗАВЕДЕНИЯ, ХОТЕЛИ, ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКСИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ВУЗОВЕ И ПАЗАРИ ОТ КОЛКОТО ДА ИМА КОВИД.
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върви престъпна политика за пълно психясване на народонаселението.
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61Не им пука за децата им. Стрхът е най- силната болест!
52
8
 
11
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
За някои е опасен за други не. Както туберкулозата, пневмонията, хепатита, ХИВ....... Тия дето искат и да спят с маските си искам да ги попитам те деца имат ли ? В такъв свят ли искат да израснат децата им ? МАСКИРАНИ. Ние свободни хора ли сме ? Лесно се отказахте от свободата си.
51
3
 
2
 
! Отговори
Иванеее преди 3 години
Опорката н ГЕРБ
50
0
 
1
 
! Отговори
Чувал Чувал преди 3 години
Скоро очаквайте съвместен концерт с Дюран Дюран!
49
1
 
11
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Сега неудобно ще го кажа така, от началото мощно ни убеждаваха, че Короната е по-заразен от грипа и затова трябват драконовски мерки, сега изведнъж преди не бил чак толкова, ама сега заразява с 200. Ето затова е необходимо човек да прави логични връзки и да помни. Има не един пример за манипулации. Добре, че лъжите им са такива та да се усеща човек.Не ви ли напомня на реклама, където новия продукт е по-добър от перфектния до този момент стар продукт
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе,защо никой не говори има ли и колко са заразените в момента в Китай?Все пак това са 1,3 милиарда души и ако са преборили вируса,значи са велики.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Удобно е пропуснато, че въпросният щам D614G освен че е по-заразен, се преболедува значително по-леко - резултат от мутация в устойчивата на грипни вируси индоевропейска популация.Паникьори и манипулатори.
46
1
 
1
 
! Отговори
аааа не бе преди 3 години
Много ясно, че не е същия.От ФАЩ също действат по фейслифта!
45
5
 
5
 
! Отговори
ГАНЬО И ГАНЬОВИЦА преди 3 години
Според себе си са винаги най-умните. Много разибрат от вируси и затова твърдят, че са измислени. Най-истински им се струват далаверите и световните конспирации, според които САЩ и еврогейците са им виновни за всичко. Разбират много и от политика и винаги си избират честни, почтени и умни политици. В крайна сметка нищо изненадващо не е, че дебелите търбухопритежатели обичащи да готвят с литри олио и промотиращи здравословния живот извън ГМО, НАТО и ЕС са най-образовани и са наясно, че вирус няма.
44
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивате в болница с ковид отделение и тогава почвате отново да пишете теориите си за световен ред и колко е вредна маската. Ама сте страхливци. Не ви стиска. По-лесно е да се пишат глупости.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато няма ПОСТОЯНЕН вирус, за каква точно ваксина се говори. Или иде реч за обогатяване на фармацевтичните компонии !!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 46В този форум съм такъв, какъвто си и ти - никой обаче с НИК "да,да ама не"! Не се заяждам с колеги по форум с изключение на ясно и ярко изяваващи се като ***!А ти?!
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 45Нищо не казвам... Всички тук.... пишат. И мога да пиша, каквото си искам.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да,да ама неТи така ли си по лична карта? Кое е името или фамилията, че не става много ясно?
39
14
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
Като те е страх си стой вкъщи и слагай противогаза. Недей да казваш как хората да си живеят живота.