Спират плановия прием в болниците в "червената зона"

Всички лечебни заведения трябва да имат ковид структури
Обновена: 25 окт 2020 09:22 | 25 окт 2020 08:15, Камелия Цветанова
13
Спират плановия прием в болниците в "червената зона"
Снимка: БГНЕС

Заради коронавируса от днес със заповед на министъра на здравеопазването болниците в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хиляди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност.

Още по темата

Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият ковид структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат.

Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият ковид структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат.

Забраната за планов прием и планова оперативна дейност не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията.

Областните управители и органите за местно самоуправление създават необходимата организация за контрол по спазването на противоепидемичните мерки, както и че имат право да въвеждат допълнителни мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора четете и се интересувайте какво става по света гответе се за трета вълна и ковид 21 счед така наречената мутация на ковид 19 от 2021 ще стане страшно гледайте влад freedom това с въората вълна ще сеърши декември месец но после идва мутацията и ковид 21!!!
10
1
 
2
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 3 години
Оставаше да спрат Ражданията:))
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така и не обясниха какво е "заболеваемост"....
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото схващане в цяла България спират плановите операции. Може би само в област Видин не ги спират, но там остана ли работеща болница?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне можете да напишете кои точно са тези области, в които ще спре планови те операции, а не да преписвате като папагали заповедта на министъра
6
4
 
5
 
! Отговори
Малко поезия преди 3 години
До РеалистБанкянското слънцеЕла изгрей и освети ме,навеки да се слави твойто име!Необходим си като въздуха,водата,без теб не могат съществата!Без твойте мощни магистралиживот ще има ли?Едва ли!А ако вечер не те видим на екранакак спокойно ще се пъхнем под юргана?На теб сме благодарни ний до гроб,напук на празния си джоб!Баце,ще ти бъдем верни,дори в условия мизерни!Ако трябва ще ядем само лапад,в БГ слънцето изгрява от запад*!*Банкя
5
1
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
А с частните болници к'во става?Могат да точат Здравната каса,ама да свършат нещо полезно...Как да ги накараш-собствениците им все на власт!
4
14
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Последиците от 45 години комунизъм още ни тежат,добре че Бойко пооправи нещата за 12 години,и ни направи хора,макар че маймуните на жълтите павета вече 108 дена мучат и се люлеят по клоните.Мъ рша сме а не народ!
3
3
 
14
 
! Отговори
??? преди 3 години
Къде е списъка на областите с тяхната заболеваемост? Това новина ли е?
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради тази "мярка" на мутрите ще умрат много повече хора.
1
5
 
10
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Не е заради коронавируса, заради закритите през годините на царуването на Вожда е.