Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство

„Неуважението към Пророка расте като рак сред управниците в Европа“
28 окт 2020 14:43, Елка Василева
362
Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа, предаде Анадолската агенция.

По повод на карикатурата, на която е изобразен на корицата на днешния брой на френското списание "Шарли ебдо", той каза, че дори не я е погледнал.

По отношение на обидните карикатури към пророка Мохамед обаче той каза, че за Турция е въпрос на достойнство да се изправи срещу тези нападки.

"За съжаление преминаваме през период, когато враждебността към исляма и мюсюлманите, неуважението към Пророка се разраства като рак сред управниците в Европа", каза той.

По думите му Франция и Европа като цяло не заслужават агресивната, провокативна, враждебна политика на френския президент Еманюел Макрон и онези, които споделят същия манталитет.

Още по темата

Ердоган прикани "европейците със здрав разум да подемат инициативи срещу тази опасна тенденция в името на светлото бъдеще на себе си и своите деца".

"Вярвам, че враговете на исляма и Турция, които под предлог свобода нагазват в тресавище на злоба и омраза, ще се удавят в него и ще си отидат", каза още той, цитиран от БТА.

Според него случващото се е знак за "завръщане на Европа към периода на варварство".

"Всъщност те искат отново да подемат кръстоносен поход", смята Ердоган. "На нашите земи, в тази страна има 435 църкви и синагоги, които се намират под грижите и закрилата на държавата", изтъкна още той, подчертавайки, че страната му не се меси в ничия религия и вяра.

Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите.

"От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаАааа, недей така бе приятел! Сладко сладко и културно-цивилизовано си лафим ужким, и ти веднага го удари пак на цинизъм и прозсталащина! Научи се да как да си обуздаеш дивия арменски ген бе човек. Иначе ще трябва да те бием по босите краченца, докато ти поумнее тъппатта главичка!
192
0
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаАми падат като талпи разбира се, все пак са турски дронове. Дори не могат да подхрвъркват, та и аз на това се чудя защо арменците ореваха света да спрат турските дронове. Они сами си падат като талпи бе, само да им теглиш един по силен залп от бобен газз през навирен гъззсс, и они падат ... И аз се чудя защо толкова гюрюлтия за нищо и никакви турски дронове. Пък и арменците досега са свалили поне 228 от наличните 106 Байрактари! :-))
191
0
 
0
 
! Отговори
Резачка на гяв//ри преди 3 години
Пускай 2 милиона бежанци към европа се видим
190
0
 
0
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До АрменецаАрмянчо, само 228 ли сте ги слвалили с прашките бе момко?! Хайде не се подигравай с достойнстово на арменците де, направи ги поне 7351 броя свалените Байрактар'и брях! Брях брях брях брях ...Ами щом гъргориш че сте свалили всичкото хвъркато Байрактар на Турция, ето ти тука кои са наред да ви пришиват крила - азербейджанските "Ити ковар"! Да ти преведа какво значи - "Пъдач на кучета" :-))
189
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ако си Президент ,И Не уважаваш над 2 МИЛИАРДА ,МЮСЮЛМАНИ,В над 100 Държави,Ти си Просто Трууп,УмрялХА-ХА-ХА-ХААААААААААХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
188
0
 
3
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа,"Напротив - управниците с малки изключения като Орбан например са дyпедaвци. Но виж - хората не можеш да ги заблудиш.
187
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха Ерджолан се пери на Франция хахаха. И всичко заради една пиkлива рисунка. Малииии тоя е за освидетелстване.
186
0
 
1
 
! Отговори
До Аз преди 3 години
И аз !
185
0
 
1
 
! Отговори
Абре комшу.. преди 3 години
Който каквато си я надроби !
184
1
 
7
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз откровено не разбирам защо Западно Европейците пуснаха толкова азиатци в страните си.. също и защо тези мохамедани като са толкова критични към страните в които пребивават защо не се върнат обратно в страните си където Мохамед е тачен. Но най-вече първото ме интересува искрено..
183
2
 
5
 
! Отговори
я съм мале питбул преди 3 години
С тая златиста вратовръзка и тоя костюм все едно се е приготвил за сватбата на Заре от "Черна Котка, бял Котарак."
182
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Християните са имали кръстоносни походи, убивали са в името на Христос"не бъркайте шарлатаните грабителите,лъжеХристите със истинските Християни.Христос дойде за да получат вярващите в него опрощение на греховете си и вечен живот.Но земните хорта обичат неправдата,грaбежите и всяко сатанинско зло европа не е Християнска а сатанински вертеп.Бог,Христос и Светият Дух са е безкрайно по голями и от исляма ,будизама от разни секти и окултисти,глобалисти и от сатанинсткият ес нато и други.
181
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ястребител 218:СИГУРНО СИ ПОТОМЪК НА ВАШИЯ"ПРОРОК"ТА ГОВОРИШ ЗА БЪДЕЩЕ-ПРОРОКЪТ С ЕПИЛЕПСИИ И ХАЛЮЦИНАЦИИ/проверете факти/!ВЕРОЯТНО ЗА ТОВА ВИЖДАШ"БЪДЕЩЕТО НА ТУРЦИЯ"И ТО ПО ПОДОБЕН НАЧИН!КОЙТО"МЕЧТАЕ"ЗА СЛАВА И ВЕЛИЧИЕ НЕ ПОЗНАВА БОГА СЪС СИГУРНОСТ-КАЧЕСТВА НЕУГОДНИ НА БОГА!ТА ПРОДЪЛЖАВАЙ ДА"МЕЧТАЕШ" ТАКА СЛЯПООСТАВА СИ ЗА ТВОЯ СМЕТКА!ТУРЦИЯ НЕ СЕ СЛАВИ С КРАСИВИ ДЕЛА,ОСОБЕНО СРЕЩУ ХРИСТИЯНИ/говорим за ръководители/ОТ ВЕКОВЕ,ТА НЯМА И ВРЕМЕ ЗА ПОДОБНИ"МЕЧТИ"!А И ЗАЩО НЕ ЖИВЕЕШ В ТУРЦИЯ?..
180
0
 
4
 
! Отговори
Гоффнар преди 3 години
Ще тече на *** ти по лицето...
179
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГОЛЯМАТА екскурзия!!Турците направиха филм за Шаламанов, как е живял в Родопите, как Папата на щангите го е взел под крилото си, вие си тролете колко е велика Турция :) Няма как да пречупите българщината, ако ще света да се срине :) Да, *** сме че се отнасяме човешки с вас, също сме и ***, доволни ли сте ? :)
178
10
 
3
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
До ГОЛЯМАТА екскурзия!!Сам си си отговорил на въпроса си бе заппърттък - да ти напомням за славните про-османлийски времена в миналото, както и да ти напомня за славните нео-османлийски времена в бъдещето. Там де е текло, пак ще протече!
177
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Излъчването на тази отвратителна рисунка по българската телевизия беше доста сериозно падение. Навремето Милутинова така пусна клип, в който заклаха жив човек пред камерата. Това са грехове, които не се прощават. Няма извинение.
176
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердо внимавай с Макарона. Той обича и дедовци и е много поврътлив. Слагай лейкопласт отзад за всеки случай!
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каза талибан нр.1 . Някой реже глави , европейците били варвари.
174
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, време е истанзюмбюл да си върне славата като Константинопол! Трябва да натирим това долно племе в анадола!